Pratite nas

Komentar

POTPORA ŽELJKU GLASNOVIĆU: ‘On je još jedini na nogama u ringu za naša prava!’

Objavljeno

na

“Sve ove godine nije se povukao u hladovinu na rezervne položaje i pravio kalkulacije što će dobiti a što izgubiti, nego je jedan od rijetkih koji je još ostao na nogama u ringu borbe za naša prava i prava Hrvatskog naroda u BiH. Ne treba o njemu previše pričati…”, kaže se u pismu potpore.

[ad id=”68099″]

Brigadir Pero Barbarić Pepi, ratni zapovjednik PPN Gavran 2 i predsjednik Hrvatskog saveza HKDU- HRAST otvorenim je pismom podršku dao generalu Željku Glasnoviću:

“Dragi naši branitelji , 8.studenog 2015 god. su parlamentarni izbori u RH. Jedan od nas se nalazi na listi Domoljubne koalicije u XI izbornoj jedinici pod rednim brojem 8. To je naš general i ratni zapovjednik Željko Glasinović. Ratnik koji je bio sa nama i uz nas u Domovinskom ratu kad nam je bilo naj teže i naj potrebnije. Sve ove godine nije se povukao u hladovinu na rezervne položaje i pravio kalkulacije što će dobiti a što izgubiti, nego je jedan od rijetkih koji je još ostao na nogama u ringu borbe za naša prava i prava Hrvatskog naroda u BiH. Ne treba o njemu previše pričati svi znamo da je častan,hrabar i odvažan i da zavrjeđuje naše povjerenje i poštovanje.

Možda ne podržavate stranke na čijoj se listi nalazi naš general. Možda će te spravom prigovoriti i reći kakva je to lista domoljubne koalicije kad se tek na osmom mjestu nalazi naš general a trebao bi po svemu sudeći na prvom, i da se želi samo iskoristiti njegova reputacija jer ne može proći na osmom mjestu…. Možda su svi ovi prigovori i sumnje opravdane ,obzirom koliko smo puta do sad bili prevareni i razočarani od takozvanih desnih stranaka u našim pravima i očekivanjima. Unatoč svim tim sumnjama i dvojbama, naš ratni zapovjednik nas je pozvao da mu damo potporu i treba mu naš glas da uđe u hrvatski sabor da nas može autentično zastupati i budimo sigurni da nitko bolje od njega neće raditi. Zato nemojmo 8. Studenog ostati kući zamotani u depresiji i razočaranju, nego iz ljubavi i poštovanja prema našem ratnom suborcu dajmo preferencijalni glas generalu Željku Glasinoviću i zaokružimo redni broj 8. Na listi Domoljubne koalicije.

P.S Posebno apeliram na članove biračkih odbora, da budu odgovorni i savjesni da ne dopuste izborni inžinjering nakon što se zatvore biračka mjest i preferencije našeg generala usmjere na druge kandidate. Hrvatski interesi se prvenstveno brane na biračkim mjestima tako što se neće dopustiti da prođu oni kandidati koji nemaju istinsku potporu birača”.

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

Komentar

Višnja Starešina: Srebrenica je jedan od najbolje odrađenih slučajeva pred Haškim sudom

Objavljeno

na

Objavio

Doživotna kazna zatvora prvostupanjska je presuda Ratku Mladiću na suđenju u Haagu za zločine u Bosni i Hercegovini.

Težina nijedne kazne ne može se izjednačiti sa strahotama počinjenim pod njegovim zapovjedništvom, no okrivljujuća presuda barem nosi zadovoljštinu.

O presudi, njezinom značenju i odjecima u Temi dana na HRT-u govorili su novinarka Višnja Starešina i
predsjednik Upravnog vijeća Memorijalnog centra Srebrenica Sadik Ahmetović.

“To je potpuno očekivana presuda i to ne samo nakon presude Radovanu Karadžiću, već i nakon presude u predmetu Srebrenica, osobito generalima Tolimiru i Popoviću koje su potpuno rekonstruirale mehanizam genocida i mehanizam likvidacija u Srebrenici.

Dakle, Srebrenica je jedan od najbolje odrađenih slučajeva pred Haškim sudom i jedno od najvećih postignuća tih suđenja je to što je utvrdila kako izgleda mehanizam likvidacije”, rekla je Višnja Starešina.

“Ako i doživi drugostupanjsku pravomoćnu presudu, ona je svakako ‘zabetonirana’. Zašto Mladić nije suđen za Škabrnju? To je također zabetonirano već samom optužnicom. Zdravko Tolimir je bio s njim u Škabrnji, cijelo vrijeme je bio s njim od Knina do Srebrenice. I Zdravko Tolimir je mozak zločina”, kazala je Starešina.

Na pitanje zašto nije djelovalo hrvatsko pravosuđe istaknula je da ono može još uvijek djelovati. “Pitanje je zašto se ne organiziraju suđenja u odsutnosti, barem zbog istine, da nam se ne nameće teza da su neki lokalni zli ljudi upravljali svime”, naglasila je Starešina.

Haški sud proglasio Ratka Mladića krivim i osudio ga na DOŽIVOTNI zatvor!

facebook komentari

Nastavi čitati

Komentar

Slijedi masovna beatifikacija ‘novog sveca’ u njihovom kalendaru. Nebeskom!

Objavljeno

na

Objavio

Ratko Mladić ide na doživotnu.

Razmišljam nešto da nitko ni u snu nije mislio da itko ima šanse protiv udruženih terorista i JNA.

Nikada ni pomislili nisu da mogu izgubiti rat.
Od tu iživljavanje i bestijalnosti bez mjere .
Mučenja, klanja, silovanja.
A iza njih armija!

Sve si mislim kako je to biti pripadnik naroda koji se nikada nije suočio sa svojom kolektivnom psihologijom.

Psihologijom naroda koji je potpuno kopirao svog dugogodišnjeg gazdu, Turke , u baš svakoj bestijalnosti koju su oni njima činili.
Sindrom zlostavljanog zlostavljača.

Pokušali su pronaći spas u mitologiji.
Proslavi izgubljenih bitaka.

Nametnuti se kao direktori, oficiri, žandari i milicionari, šefovi i nadređeni. Njihov zločin u poraću 45 ostao je nekažnjen. Priklonili se pobjednicima. Da bi pokazali sav sjaj svoje impotencije 91.
Primitivno, krvožderno.

Srdžba onih koji su šetali opanke stoljećima.
A svoj sram nikada racionalizirali.
Nadmeno agresivni.

I kada prijateljuju i kada ratuju .

Tek nad civilima i zarobljenicima postajali su moćni.

Govoreći o nasilju i kakve konkretne posljedice kontinuirano nasilje može ostaviti na čovjeka, sa zgražanjem gledam kako se odražava na jedan narod.

Koji je odlučio živjeti u mitologiji .

U negaciju kao najprimitivnijem obliku obrambenog mehanizma .

Zato je gotivo nemoguće uspostaviti racionalni dijalog s njima. Unatoč tome što je jezik sličan, a i zemljopisna širina.

Dijelovi mozga koji komuniciraju su potpuno različiti.

Duboko usađen u bazalne ganglije, mitologiju i odmak od stvarnosti ovaj narod na Balkanu treba godine da bi se otrijeznio.
Unatoč tome što je za lidere birao psihijatre. Koji su manipulirali ovom spoznajom.

Slijedi masovna beatifikacija novog sveca u njihovom kalendaru. Nebeskom, na lunatički način .

dr. Gordana Zelenika / Kamenjar.com

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari