Pratite nas

Iz Svijeta

Potpredsjednik SAD-a Mike Pence najavio da će prisustvovati “Hodu za život” prisiljavajući medije da pokriju događaj

Objavljeno

na

Povijesna najava dogodila se jučer, kada je najavljeno da će potpredsjednik SAD-a  Mike Pence prisustvovati i govori u povorci “Hod za život” najavljenim za danas.

Ovo je prvi put da će neki aktivni potpredsjednik SAD-a prisustvovati povorci “Hod za život”

Nakon kontroverznog i vrlo medijski pokrivenog “pro-abortus marša” u Washingtonu dan nakon inauguracije, mnogi pro-life zagovornici su izrazili zabrinutost da će mediji dati vrlo malo prostora povorci “hod za život” u usporedbi sa “pro-abortus maršom”.

Stvari su se počele mjenjati nakon što je Donald Trump dao intervju ABC u kojem je Trump prozvao medije da samo pokrivaju pro-abortus marš, a ignoriraju hod za život.

Novinar ABC-a upitao je Trumpa da li je mogao čuti glasove sa ženskog marša u Washingtonu.

”Nisam ih mogao čuti, gužve su prevelike. Imati će te i veliku gužvu u petak, gdje će doći pro-life aktivisti. Koliko veliki ne znam, neki kažu najveći ali novinari to ne pokrivaju.” – isaknuo je Trump

Kamenjar.com

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

Iz Svijeta

Putin: Hvala CIA-i za sprečavanje napada u Sankt Peterburgu

Objavljeno

na

Objavio

Ruski predsjednik Vladimir Putin zahvalio je američkom kolegi Donaldu Trumpu na pomoći u sprečavanju terorističkog napada u Sankt Peterburgu.

Naime, podaci koje je im je dala CIA omogućili su Rusima da pronađu i privedu teroriste, piše RT.

Putin je u telefonskom pozivu zahvalio Trumpu i dodao da će ruske sigurnosne službe podijeliti informacije sa svojim američkim kolegama ako budu nešto doznali o eventualnim planiranim napadima na američkom tlu.

Ruski FSB ranije je uhitio članove terorističke ćelije povezane s Islamskom državom u Sankt Peterburgu.

Ekstremisti su planirali niz napada na javnim mjestima, uključujući samoubilački bombaški napad i eksploziju u katedrali u Kazanu.

 

facebook komentari

Nastavi čitati

Iz Svijeta

Sebastian Kurz postaje novi austrijski kancelar i najmlađi svjetski čelnik

Objavljeno

na

Objavio

Čelnik Narodne stranke (OeVP) Sebastian Kurz i Austrijska slobodarska stranka (FPOe) postigli su sporazum o koaliciji kojim se mladom demokršćanskom čelniku otvara mogućnost da postane kancelar i u vladu vraća krajnja desnica.

“Postigli smo dogovor o vladi za sljedećih pet godina” objavio je Sebastian Kurz u nazočnosti šefa FPOe Heinza-Christiana Strachea nakon posljednjeg dana pregovora. “Birači su jasno rekli da treba u obzir uzeti njihove zabrinutosti, posebice u pogledu sigurnosti”, dodao je Strache.

Predviđa se da će predsjednik republike Alexander Van der Bellen u ponedjeljak proglasiti novu vladu nakon formalne ratifikacije koalicijskog sporazuma dviju stranaka u subotu.

Pregovori su pokrenuti nakon prijevremenih parlamentarnih izbora 15. listopada na kojima je pobijedila konzervativna stranka OeVP. Protuestablišmentske stranke su ostvarile velike dobitke u Europi zadnjih godina temeljeći svoj uspjeh na nezadovoljstvu kako se vladajuće stranke odnose prema gospodarstvu, sigurnosti i imigraciji.

Austrijska Slobodarska stranka FPOe je već vladala s konzervativcima od 2000. do 2007. Kada je Slobodarska stranka zadnji put ušla u vladu 2000. zemlje EU-a Austriji su nametnule sankcije, ali su one bile kratkog vijeka. (Hina)

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Podržite nas

Podržite našu novu facebook stranicu jednom sviđalicom (like). Naša izvorna stranica je uslijed neviđene cenzure na facebooku blokirana.

Komentari