Connect with us

Iz Svijeta

Potpredsjednik SAD-a Mike Pence zbog klečanja igrača za vrijeme himne napustio utakmicu

Objavljeno

-

Otišao sam s utakmice zato što predsjednik Trump i ja nećemo podržati niti jedan događaj na kojem se omalovažavaju naša himna, zastava i vojnici . napisao je Pence u priopćenju.

Američki potpredsjednik Mike Pence napustio je u nedjelju utakmicu Nacionalne lige američkog nogometa (NFL) u Indiani nakon što su neki igrači klečali za vrijeme izvođenja himne, što je oblik prosvjeda koji je počeo prošle godine kao simbolični protest protiv policijskog nasilja nad rasnim manjinama.

“Napustio sam danas utakmicu Coltsa jer predsjednik (Donald) Trump i ja nećemo ukazati poštovanje nijednom događaju na kojem nisu ispoštovani naši vojnici, naša zastava ili naša nacionalna himna”, kaže Pence u priopćenju koje je objavila Bijela kuća.

Nedavno je Trump snažno kritizirao igrače za prosvjede i zatražio od NFL da ih zabrani.

Međutim, pravo na sudjelovanje u takvom obliku prosvjeda zajamčeno je američkim Prvim amandmanom. Kritičari takve vrste prosvjeda, među kojima je i Trump, protive se bilo kakvom protestu tijekom ceremonije izvođenja himne, kojom se odaje počast američkoj zastavi i ratnim veteranima.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari