Connect with us

Kronika

Potpredsjednik Vlade i ministar Tomo Medved uputio je brzojav sućuti obitelji Bosanac

Objavljeno

-

S tugom smo primili vijest o smrti hrvatske liječnice Vesne Bosanac, koju će Hrvatska zauvijek pamtiti kao ravnateljicu vukovarske ratne bolnice i heroinu Domovinskog rata.

Zbrinjavanje ranjenika, skrb o bolesnima, rodiljama i novorođenčadi, tijekom tromjesečne opsade grada odvijala se u gotovo nemogućim uvjetima, no pravi pakao uslijedio je nakon okupacije grada.

Vukovarska bolnica u Domovinskom ratu postala je simbol obrane i stradanja Vukovara, ali i cijele Hrvatske, a njezini djelatnici primjer požrtvovnosti, predanosti i hrabrosti.

Bitka za Vukovar iznjedrila je mnoge heroje, a među njima je svakako i dr. Vesna Bosanac, koja je svoj život posvetila spašavanju ljudskih života – od ratne do Nacionalne memorijalne bolnice Vukovar.

Zahvalni smo za njezin doprinos u obrani naše domovine i dugogodišnju suradnju s Ministarstvom hrvatskih branitelja, kao i za promicanje istine o Domovinskom ratu.

Predsjednik Vlade izrazio sućut obitelji dr. Vesne Bosanac

Predsjednik Vlade Andrej Plenković izrazio je sućut obitelji dr. Vesne Bosanac, u kojoj stoji:

“Poštovana obitelji Bosanac,

s tugom i iskrenim žaljenjem sam primio vijest o smrti gospođe Vesne Bosanac.

Posebno ćemo ju pamtiti po dugogodišnjem stručnom medicinskom radu i neumornoj brizi za najranjivije, napose tijekom Domovinskog rata kada su u Vukovarskoj bolnici, koju je predvodila i u tim sudbonosnim danima, liječeni i operirani brojni ranjeni hrvatski branitelji i civili.

Zbog svog nesebičnog zalaganja i spašavanja ranjenika dr. Bosanac postala je simbol obrane i otpora Vukovara.

U zajedničkoj suradnji s dr. Bosanac, hrvatska Vlada je preuzela osnivačka prava nad vukovarskom bolnicom, proglasivši je Nacionalnom memorijalnom bolnicom.

U svojoj bolnici dr. Bosanac ostala je raditi do umirovljenja, a za svoj rad i doprinos obrani zemlje odlikovana je Redom Danice hrvatske s likom Katarine Zrinske te Poveljom Republike Hrvatske.

Požrtvovnost i hrabrost Vesne Bosanac, kao i njezin nemjerljiv doprinos u obrani Vukovara i Hrvatske te izgradnji i snaženju hrvatskog zdravstvenog sustava, ostaju nam u trajnom sjećanju.

Molim vas da uime Vlade i moje osobno primite izraze iskrene sućuti i dubokog poštovanja.”

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari