Connect with us

Pregled

Potpredsjednik Vlade Medved u Čazmi: Najveći prioritet su nam ljudi

Objavljeno

-

Potpredsjednik Vlade Tomo Medved posjetio je u četvrtak Čazmu nakon što je to područje u popodnevnim satima poharalo snažno nevrijeme te rekao da su prioritet prvenstveno ljudi koje treba zbrinuti i izmjestiti iz oštećenih objekata i da su sve vladine službe na raspolaganju građanima.

“Zaštit ćemo kuće koje su izgubile krovove, a važno je djelovati brzo zbog najave novih padalina jer je sljedećih dana najavljena velika ciklona”, istaknuo je potpredsjednik Medved.

Zahvalio je službama koje su pravovremeno intervenirale te dodao da su sve službe Vlade na raspolaganju građanima Čazme, ali i drugih mjesta pogođenih današnjom nepogodom. Dodao je i da je u posljednjih godinu dana, nažalost, zabilježeno više nepogoda u kojima su morali intervenirati, a da se ova današnja u Čazmi čini se najvećom.

U Čazmu su stigli i ministar graditeljstva Ivan Paladina i ministrica poljoprivrede Marija Vučković.

Ozlijeđena djevojčica u Klaićevoj

Ministar Paladina je rekao da je prema prvim procjenama 30-ak kuća ostalo bez krovova te dodao da je ozlijeđena jedna djevojčica koja je prevezena u Klaićevu bolnicu.

Kako je rekao, razmjeri štete tek se trebaju detaljno utvrditi, a nakon toga će se na razini Vlade odrediti mjere pomoći.

Bjelovarsko-bilogorski župan Marko Marušić je izjavio kako će svakako proglasiti elementarnu nepogodu, da je Čazma stradala najviše, a zabilježene su i velike štete na području grada Grubišnog Polja i općine Berek, a moguće i u još nekim općinama i gradovima te županije. Zahvalio je Vladi RH na stavljaju svih resursa na raspolaganje.

Iako je nevrijeme trajalo tek pet do šest minuta, materijalna šteta može se mjeriti u milijunima, rekao je gradonačelnik Dinko Pirak poslijepodne za HTV. Dodao je da je puno obiteljskih kuća ostalo bez krovova, ne samo bez crijepova, već i bez kompletne građe.

“Najveći problem je sa strujom. Kako stvari stoje, struje ne bude možda i dva dana”, rekao je Pirak.

Prve dojave građana o snažnom nevremenu s vjetrom i kišom Županijski centar 112 Bjelovar primio je u popodnevnim satima. Jak vjetar nosio je krovove, čupao stabla i prevrtao kamione, a velika materijalna šteta nastala je na krovovima obiteljskih kuća, poslovnih objekata, vozilima te čazmanskoj osnovnoj školi. Dijelovi grada ostali su bez električne energije zbog kvarova na dalekovodu.

U Čazmu večeras stižu agregati. (Hina)

Nevrijeme poharalo četiri županije

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari