Connect with us

Vijesti

Potpredsjednik Vlade Tomislav Tolušić će tužiti Nacional

Objavljeno

on

Potpredsjednik Vlade i ministar Tomislav Tolušić odlučio je tužiti Nacional i zatražiti ispriku zbog svega onoga što mu je ovaj tjednik učinio.-Tvrdi da mu je objavljivanjem fotografija kojima je Nacional dokumentirao tekst o velikoj aferi koja je ciljala na njegovu kompromitaciju, povrijeđeno pravo na ugled, čast i dostojanstvo. Tolušić ponavlja da su fotografije montirane – piše Nacional.

Ministrove nakane vidljive su iz dopisa koje je njegov pravni zastupnik Zvonimir Barun uputio na adresu nakladnika ovog kontroverznog tjednika.-Osoba koja se nalazi na predmetnim fotografijama kompromitirajućeg sadržaja nije gospodin Tomislav Tolušić, a što je SOA potvrdila navodeći da je riječ o vrhunskim montažama – stoji u dopisu Tolušićeva pravnog zastupnika Zvonimira Baruna upućenog ovom tjedniku.

Međutim, iz Nacionala poručuju kako su objavom krivotvorenih fotografija, što je kategorija objave lažnih vijesti, zapravo uzeli u zaštitu ministra Tolušića.-Nacional je prenio nalaz SOA-e, ali je financirao i vlastitu inozemnu ekspertizu koja je potvrdila da su fotografije bile manipulirane. Njihovo objavljivanje nije atak na ministra Tolušića, nego prokazuje one, javnosti još nepoznate pojedince ili grupacije, koje su ga montiranim foto-uradcima pokušale osramotiti i destabilizirati. Fotografije su dokaz kakvim se podzemnim i kriminalnim metodama služe. U krajnjoj liniji Nacional je u ovom slučaju uzeo u zaštitu ministra, već samim tim što je raskrinkavao blamažu koju su mu namještali – poručuju iz Nacionala.

U nastavku Nacional pokušava dotatno kompromitirati ministra Tolušića.-Pritom nije nevažno spomenuti da je Tolušić i prije dolaska na sadašnju funkciju postao poznat po vrlo specifičnom shvaćanju pojmova ugled i čast. Proslavio se praksom da vlastito ime daje uklesati na spomen ploče. Svoje obavljanje javnih funkcija uvijek je smatrao dobrom prilikom da sam sebi oda počast i ovjekovječi svoje navodne zasluge – poručuju iz redakcije Nacionala.Podsjećajući na Plenkovićevu zahvalu, iz Nacionala pokušavaju sa stvaranjem dodatnog razdora između ministra Tolušića i predsjednika Vlade Andreja Plenkovića.-Posve deplasiranom prijetnjom da će zbog navodnog narušavanja svog ugleda tužiti medije, Tomislav Tolušić ulazi u konfrontaciju i s premijerom Andrejom Plenkovićem, koji je smatrao potrebnim javno na sjednici Vlade zahvaliti Nacionalu na „zrelosti i razboritosti“ s kojima je postupao u ovom slučaju. Svojim nesuvislim i grubim nasrtajem na slobodu medija, ministar posredno baca rukavicu u lice i vlastitom šefu.

U Vladi su, kako piše Novi list, ljuti zbog njegova preokreta. Ali tvrde da je Tolušićev udar na Nacional njegova privatna stvar, s kojom Banski dvori nemaju nikakve veze, što je prilično čudna logika – navode iz Nacionala.

Podsjećaju i na slijed događaja koji se zbio nakon što je Nacional došao u posjed fotografija za koje je kasnije utvrđeno da su krivotvorene.-Kad su do medija došle fotografije navodnog ministra s razodjevenom damom na koljenima, u Vladi nisu smatrali da je to privatna stvar na koju nemaju razloga reagirati. Ministar je pozvan da se sa službenog puta pod hitno vrati u Hrvatsku, dignuta je SOA da cijelu stvar istraži. Sada se postavlja pitanje misle li u Vladi da bi eventualna ministrova privatna zabava sa ženama mogla biti opasnija od činjenice da Tolušić s pozicije potpredsjednika Plenkovićeva kabineta prijeti novinarima.Podsjetimo, Nacional se već ranije oglasio jadikovkama zbog niza privatnih tužbi koje je, zbog objavljenih kleveta, protiv ovog kontroverznog tjednika pokrenuo zamjenik predsjednika HDZ-a Milijan Brkić. Naime, određeni su mediji već izračunali da će Milijan Brkić, nakon što je pokrenuo niz tužbi protiv raznoraznih medija koji su o njemu pisali neistine, uključujući i Nacional, za svako slovo o sebi (i prazninu) dobiti po 72 kune.

Hoće li kontroverzni Nacional i drugi mediji koji su plasirali neistine u javnost, preživjeti Brkićeve i Tulušićeve privatne tužbe, ili će otići u bankrot, doznat ćemo nakon što presude u ovim predmetima postanu pravovaljane, piše Hrsvijet.net

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Plati kavu uredništvu

EUR