Connect with us

Vijesti

Potpuni debakl grandioznog Tomaševićevog projekta

Objavljeno

-

Foto: Hina

Iako je gradonačelnik Tomislav Tomašević u predizborno vrijeme pompozno najavio najveću investiciju u vodoopskrbu i odvodnju ikad – više od 320 milijuna eura, koje je planirao uložiti do 2029. godine – nije se uspio probiti ni među 15 najviše bodovanih projekata koji će biti sufinancirani od strane EU.

Naime, gradonačelnik Tomašević je najavljivao kako će se projekt sufinancirati sredstvima EU, a Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja objavilo je ovih dana listu takozvanih prioritetnih projekata na kojoj su na prva tri mjesta s najviše bodova izabrani Vodovod i odvodnja d.o.o. Šibenik, Vodovod d.o.o. Slavonski brod, Liburnijske vode d.o.o. Ičići, a Grada Zagreba nema ni među 15 izabranih projekata s najviše bodova, piše Jutarnji list

Gradski zastupnik Renato Petek zgrožen je time da što Grad Zagreb nije uspio na natječaju.

– Unatoč grandioznim najavama, naš je gradonačelnik sa suradnicima počinio povijesni i epohalni (epiteti iz najave realizacije projekta) propust zbog kojeg je Gradu Zagrebu nastala nenadoknadiva šteta u iznosu od 320 milijuna eura (Ili 2 milijarde i 400 milijuna kuna)! Ili, kako je vrijednost projekta slikovito predstavio Tomašević, četiri nove preplaćene žičare! Grad Zagreb je aplicirao za 323 milijuna eura europskog novca, a dobio je 0!

Zašto šuti o tome već 5 dana od objave liste projekata i gradova koji su dobili novac na kojemu Zagreba nema? Ima li sada gradonačelnik Tomašević hrabrosti preuzeti odgovornost i smijeniti samog sebe i sve ostale koji su sudjelovali u najvećoj blamaži s projektima u povijesti Grada Zagreba? I to generacijskim iskorakom, kako je nazvao ovu, toliko potrebnu, investiciju u vodoopskrbu i odvodnju Grada Zagreba.

U predizbornoj kampanji za parlamentarne izbore Tomašević se hvalio kako je “izvršena najveća investicija ikad” Projekt Zagreb – unaprjeđenje mreže vodoopskrbe i odvodnje u Zagrebu, najveći gradski projekt u povijesti Zagreba vrijedan 323 milijuna eura. Iako se radilo tek o dokumentaciji za projekt koji je bio prijavljen na prioritizacijski poziv Ministarstva gospodarstva radi EU sufinanciranja – kazao je Petek dodajući da čeka objašnjenje gradonačelnika.

Podsjećam kako je Tomašević prilikom svakog većeg pucanja cijevi u Zagrebu zadnje tri godine spominjao kako će završiti Bandićev Projekt Zagreb te kako ima plan riješiti problem s pucanjem cijevi i nedostacima proširenja vodoopskrbne mreže za skoro 10 posto Zagrepčana. A od kud sad novac, gradonačelniče, koje je novo obećanje? – poručio mu je Petek, piše Jutarnji list

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas