Connect with us

Iz Svijeta

Potraga za pomorcima: Uočena moguća signalna raketa za poziv u pomoć?

Published

on

Prefektura Martiniquea u ponedjeljak je izvijestila da je uočena “moguća signalna raketa” u noći na ponedjeljak u blizini područja potrage za potonulim brodom Borubon Rhode koji je potonuo u Atlantiku krajem rujna, prenosi Le Parisien.

U noći na ponedjeljak “brod Alp Striker, koji je unajmila Bourbon grupacija, na putu prema području potrage izvijestio je da su dvojica promatrača na mostu uočila bijele i crvene signale u trajanju od 20 sekundi koje su protumačili kao moguće signale poziva u pomoć”, navela je prefektura.

“Područje u kojem je uočen signal u skladu je s pretpostavkama o mogućoj lokaciji povezanoj s potonulim Bourbon Rhodeom”, dodaje su u priopćenju prefekture no “potraga koju je poduzeo Alp Striker […] za sada nije dala rezultata”.

Regionalni centar za spašavanje “odmah je zatražio od tri trgovačka broda da skrenu s kursa i odu u to područje do kojeg će doći u utorak”. Centar je također zatražio od svakog broda u tom području dodatnu budnost.

“U utorak ujurtro Hercules C-130 američke obalne straže preletjet će to područje”, navela je prefektura.

U petak je prefektura objavila da je smanjila opseg potrage pokrenute nakon potonuća broda 26. rujna. Od 14 članova posade tri su spašena, četiri su tijela izvučena iz vode a sedam se vodi kao nestalo.

Uz hrvatskog kapetana Dine Miškića na brodu su bili ukrajinski, te po jedan ruski, južnoafrički i filipinski član posade.

Osim hrvatske predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović i ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenskij također je od francuskog predsjednika Emmanuela Macrona zatražio da ne odustane od potrage, navodi Le Parisien. (Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari