Pratite nas

Politika

Potres od centra desno: Bruna Esih se sastala s Tomislavom Karamarkom, evo što kaže o planovima za parlamentarne izbore

Objavljeno

na

Foto: KK/HD

Bruna Esih, predsjednica NHR i Tomislav Karamarko bivši predsjednik HDZ-a, sastali su se danas, a kako doznajemo, jedna od tema razgovora su bili i parlamentarni izbori.
Pojavile su se i informacije da se stranke od centra desno okupljaju oko NHR-a i Tomislava Karamarka, a ne kako se spekulira s Domovinskim pokretom Miroslava Škore.

Bruna Esih kaže kako informacija da se Tomislav Karamarko odlučio aktivirati uoči ovih izbora govori puno vise od toga samoga.
“Sasvim sigurno se ne radi od ad hoc.

Most bio taj koji je HDZ i SDP htio vjenčati pred kamerama, a ne ukinuti njihov duopol, Karamarka se svi panično plaše i sada svi znaju da je njegov odlazak bio nasilan, insceniran i neprirodan, a vidljivo je danas i koliko je bio štetan za Hrvatsku pa i HDZ”, kaže Esih.

Esih objašnjava, ako bi se doista Karamarku priključile desne opcije, stranke i kolege koje ga se nisu odrekle, to bi doista mogla postati snaga koja će nakon izbora moći nametnuti smjer hrvatske politike.

“Nije glasan, to svakako, ali pored ambalažnih političara na hrvatskoj sceni, Karamarko ipak predstavlja ozbiljnog igrača; ima znanje za izborne pobjede, ima ozbiljne prijatelje nositelje suverenističkih opcija u EU i SAD-u i očito ima neki plan. Činjenica je da je Miroslav Škoro dobio velik broj glasova desnice, ali je i činjenica da je dosad, okupljajući desnicu, okupio samo Zlatka Hasanbegovića i ponekog bivšeg HDSSB-ovca. Igor Peternel i Most sami izbjegavaju riječ desnica pa nije nikakvo svetogrđe reći kako oni to i nisu”, objašnjava Esih.

Suverenisti su još u siječnju govorili i to putem medija kako Škoro izbjegava razgovore s njima, a niti sad ne vidimo da su postigli dogovor. Sad i oni očito imaju priliku pokazati zube onima koji su im uzeli izborni kapital, a zatim ih držali na ledu, da ne spominjemo nikad provjerenu priču o bjanko zadužnicama.

Tomislav Karamarko je zapravo figura koja postavlja brojna pitanja. Hoće li njegovi birači birati njega ili one koji su ga rušili? Hoće li se odrediti za njega ili opciju koja poziva na zajedništvo, a ne nudi ga nikome, pa ni generalu Glasnoviću. Hoće li zaboraviti da je Most bio taj koji je HDZ i SDP htio vjenčati pred kamerama, a ne ukinuti njihov duopol?

Ante Rašić

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Politika

Anušić: ‘Nakon Milanovića, Škorina je nova zadaća dovesti SDP na vlast’

Objavljeno

na

Objavio

Župan Osječko-baranjske županije, HDZ-ov Ivan Anušić oglasio se priopćenjem u kojem je komentirao jučerašnje izjave povodom povrataka proslave Dana državnosti na 30. svibnja nakon 19 godina.

Priopćenje prenosimo u cijelosti.

“Jučer, na Dan državnosti koji se nakon gotovo dva desetljeća ponovo obilježava 30. svibnja kako i priliči, u javnost su poslane brojne političke poruke u svjetlu nadolazećih izbora.

Miroslav Škoro čija se politička platforma Domovinskog pokreta temelji na Domovinskom ratu, u Vukovaru je morao odgovoriti na pitanje od kojeg se pokušava sakriti otkako je ponovo stupio na političku scenu. Pitanje „gdje si bio 91.?“novinari, odnosno javnost potpuno legitimno postavljaju političaru koji je izabraočitav svoj politički put graditi upravo na Domovinskom ratu. Bio je u Americi, jučer je to i potvrdio. U Hrvatsku se vratio nekoliko puta i to kako bi sudjelovao na skupu Koalicije narodnog pokreta. U to je vrijeme Koalicija narodnog pokreta predstavljala žestoku oporbu demokršćanstvu koje je zagovarao dr. Franjo Tuđman na čelu HDZ-a. Hrvatski je narod i tada prepoznao tko ima snagu stvoriti samostalnu i suverenu državu. Kao što je tada, prije tri desetljeća stao uz one koji nisu željeli samostalnu državu s Tuđmanom na čelu, tako je i na 2019. svojim političkim angažmanom doveo na čelo države Zorana Milanovića.

I na parlamentarnim izborima koji su pred nama Miroslav Škoro i Domovinski pokret imaju za zadatak rušenje demokršćanske i narodnjačke opcije, koju socijaldemokrati ne mogu samostalno napraviti. U prilog tome govori i predstavljanje koalicije s Lazarom Grujićem kojeg je Domovinski pokret predstavio kao „svježe snage“ koje pristupaju njihovoj političkoj platformi. Platformi koju temelje na žrtvi Domovinskog rata, a koaliraju s čovjekom koji je prije svega šest mjeseci pozivao svoje biračko tijelo da glas na predsjedničkim izborima da Zoranu Milanoviću.

Domovinski pokret ovakvim načinom funkcioniranja i koaliranjem s osobama i političkim opcijama s krajnje desnog i krajnje lijevog spektra jasno pokazuje da osobni interes stavljaju ispred hrvatske države i nacionalnih interesa”, stoji u priopćenju Županijskog odbora HDZ-a Osječko-baranjske županije koje potpisuje Ivan Anušić.

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Politika

Škoro objasnio gdje je bio na današnji dan 1990.

Objavljeno

na

Objavio

Čelnik Domovinskog pokreta, pjevač Miroslav Škoro odgovorio je danas na pitanje gdje je bio na današnji dan, kojeg slavimo kao Dan državnosti, davne 1990. godine.

– Mislim da sam bio u Americi – kazao je.

– Mislite ili ste sigurni – upitala ga je novinarka.

– Ne znam gospođo, bilo je to davno. U SAD sam službeno odselio u rujnu 1989., a onda sam se 1-2 puta vraćao u Hrvatsku, dok se sredinom 1992. nisam potpuno vratio u Osijek sa suprugom i malim djetetom – rekao je Škoro, koji je priznao i da je u travnju 1990. vodio predizborni skup Koalicije narodnog sporazuma u Osijeku, a zbog čega ga je Krunislav Olujić u razgovoru za Jutarnji list prozvao smatrajući da obmanjuje javnost kada kaže da je tih godina bio u Americi.

Slične optužbe iznio je i osječki gradonačelnik Ivica Vrkić, također u razgovoru za Jutarnji list. On je ustvrdio kako je “Škoro utekao u Ameriku kada je Franjo Tuđman došao na vlast”.

– Vodio sam taj skup. To je bio jedan od onih puta kada sam na kratko dolazio kući, pa bih se opet vraćao u Ameriku. Što se tiče političkih stavova mogu samo reći da sam bio voditelj skupa, ali kako su Koaliciju narodnog sporazuma vodili Savka, Tripalo, Džeba…, mogu reći da mi je bila čast raditi za te ljude, jer je i moj otac 1971. ostao bez posla – kazao je Škoro.

Upitan je i baštini li u današnjem političkom radu nešto od stavova te koalicije.

– Znate, ja sam tada bio samo voditelj i pjevač. Taj sam posao definitivno dobro odradio.

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari