Pratite nas

Kronika

Potukli se Helezov sestrić Tukar i HDZ- ovac Zelić! Pobili smo vas ’93., pobit ćemo vas opet!

Objavljeno

na

Vijećnik Općinskog vijeća Miroslav Zelić (HDZ) potukao se s vijećnikom iz SDP Elvisom Tukarom tijekom stanke sjednice. Naime, prema dostupnim informacijama Zelić je udario Tukara, nakon čega je predsjedavajući Vlatko Glavaš prekinuo sjednicu.

Portal Depo objavio je kako je Zelić je pauzi sjednice bokserom udario Tukara, nakon čega je sjednica prekinuta. Inače, vijećniku Tukaru ujak je federalni ministar Zukan Helez.

27268997429af65f049b1a60115d099e

Iako je Hrvatsko vijeće obrane bilo izraz legalnog i legitimnog oblika organiziranja hrvatskog naroda u BiH u proteklome ratu, jedna od tri legalne vojne formacije u BiH, mnogi mu legalitet osporavaju i danas. Čak i usprkos činjenici da je upravo HVO prvi stao u obranu BiH, pružajući otpor srpskom agresoru dok su bošnjački politički čelnici tvrdili da agresija na BiH, konkretno napad na selo Ravno, nije njihov rat. Da je u nekim sredinama ugled i čast HVO-a i danas teško pa i čak i opasno braniti, uvjerio se jučer Miroslav Zelić, vijećnik HDZ-a BiH u Općinskom vijeću Bugojna. Prilikom pokušaja obrane časti i ugleda HVO-a Zeliću, kao i cjelokupnom hrvatskom puku Bugojna, likvidacijom je otvoreno zaprijetio Elvis Tukar, vijećnik SDP-a, inače sestrić federalnog ministra za pitanja branitelja Zukana Heleza.

Počelo kao šala

Sve je počelo šalama i pošalicama Ilhana Bušatlića, vijećnika Nezavisne liste. On je u obraćanju vijećnicima, u kontekstu rasprave o humanitarnoj pomoći, uz ostalo, izjavio: “Nek’ nikog ne stigne ona narodna, dabogda ga Merhamet hranio, a HVO branio”. Na to je reagirao Miroslav Zelić, vijećnik HDZ BiH. Za govornicom je poručio kako ne želi slušati uvrede ne račun HVO-a jer HVO je, izjavio je, bio legalna vojska i obranio 26 posto teritorija BiH. Na ovakvu Zelićevu reakciju uslijedile su psovke i dodatna vrijeđanja HVO-a, a prednjačio je Elvis Tukar, vijećnik SDP-a, sestrić Zukana Heleza, nelegalnog ministra za pitanja branitelja u FBiH.

Tukar je prilikom jednog od izlazaka za govornicu izjavio kako zabranjuje bilo kome spomenuti HVO u Bugojnu. “Ovo je naše, nema se ovdje što govorit o HVO-u”. Tukar se ni na ovakvoj raspravi, dostojnoj nacističkih vođa iz Drugog svjetskog rata, nije zaustavio. Nakon što je Vlatko Glavaš, predsjedatelj Općinskog vijeća Bugojna, izabran glasovima Bošnjaka, poznat kao “bugojanski Komšić”, prekinuo sjednicu, Tukar je prišao Zeliću s kojim je bila i Greta Kuna, također vijećnica HDZ-a BiH. Počeo ga je vrijeđati i psovati mu “majku ustašku”, nakon čega mu je kazao “pobili smo vas ‘93., pobit ćemo vas opet!”. Na ove riječi Zelić ga je rukom odgurnuo od sebe. Nakon toga Tukar je odglumio pad, počeo se previjati od navodnih bolova te potrčao u policiju prijaviti Zelića za fizički nasrtaj na njega. Zelić je odmah po prekidu sjednice saslušan u Policijskoj postaji Bugojno gdje je odbacio sve optužbe o fizičkom i verbalnom napadu na Tukara.

“On je taj koji je mene napao verbalno, a bio je spreman na mene nasrnuti i fizički. Da se to ne bi dogodilo, rukom sam ga odgurnuo od sebe. Ne znam ni što sam drugo mogao”, kaže Zelić koji nasrtaj na sebe i izrečene mu prijetnje likvidacijom doživljava kao napad na sve Hrvate Bugojna.

Poruka Hrvatima

“Ovo je jasna poruka svima nama koji smo se vratili i živimo u Bugojnu da će nas se na sve moguće načine pokušati istjerati i tako dovršiti plan etničkog čišćenja koji je još u ratu započeo Dževad Mlaćo, a koji do danas nije procesuiran zbog zločina nad Hrvatima”, ističe Zelić koji je uvjeren da je incident na sjednici Općinskog vijeća tek početak orkestrirane kampanje protiv njega koju će i ovog puta dirigirati Zukan Helez, njegovi stranački prijatelji i rođaci, a kojima je Zelić već dugo “trn u oku”. Zelić je i predsjednik bugojanske HVIDR-e i Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata. Prvi je digao glas protiv imenovanja Zukana Heleza ministrom za branitelje jer je opravdano strahovao da će prvi Helezov zadatak biti obračun s preživjelim hrvatskim logorašima Bugojna, odnosno da će nastaviti Mlaćin plan etničkog čišćenja Bugojna od Hrvata.

Depo/VL

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Kronika

Podignuta nova optužnica protiv Milana Bandića i drugih

Objavljeno

na

Objavio

Protiv zagrebačkoga gradonačelnika Milana Bandića Uskok je dopunio optužnicu kojom ga tereti da je, zajedno sa svojim suradnicima, pogodovao tvrtki Petra Pripuza u dodjeli poslova zbrinjavanja otpada te izbjegao plaćanje poreza na donacije za svoju predsjedničku kampanju, čime je gradski proračun navodno oštetio za više od tri milijuna kuna, a državni proračun za više od 540 tisuća kuna.

Optužnicom se Bandića, kao gradonačelnika Zagreba, i Slobodana Ljubičića kao predsjednika Uprave trgovačkog društva Zagrebački holding d.o.o, tereti da su od listopada 2013. do svibnja 2014., po dogovoru i na traženje Petra Pripuza, predsjednika Uprave trgovačkog društva CE-ZA-R d.o.o., pogodovali pri dodjeli poslova na zbrinjavanju otpada grada Zagreba, iako je postojala mogućnost da otpad zbrine Zagrebački holding privremenim skladištenjem, razdvajanjem i sortiranjem, javljaju HRT Vijesti.

“USKOK je, nakon što je na temelju odluke Županijskog suda u Zagrebu provedena dopuna istrage, pred Županijskim sudom u Zagrebu podignuo optužnicu protiv osmorice hrvatskih državljana M. B. (1955.), S. LJ. (1958.), P. P. (1957.), Ž. H. (1960.), I. T. (1962.), I. M. (1980.), F. Č. (1965.), M. B. (1959.) zbog počinjenja kaznenih djela zloporabe položaja i ovlasti, trgovanja utjecajem, utaje poreza ili carine i poticanja na trgovanje utjecajem, navodi se, među ostalim, u priopćenju USKOK-a.

Optužnicom se prvookrivljenom M. B., kao gradonačelniku Zagreba, i drugookrivljenom S. LJ., kao predsjedniku Uprave trgovačkog društva Zagrebački holding d.o.o, čiji je jedini osnivač Grad Zagreb, stavlja na teret da su od listopada 2013. do svibnja 2014., po dogovoru i na traženje trećeokrivljenog P. P., predsjednika Uprave trgovačkog društva CE-ZA-R d.o.o., člana C.I.O.S. grupe, društvima C.I.O.S. grupe pogodovali pri dodjeli poslova na zbrinjavanju otpada Grada Zagreba, iako je postojala mogućnost da otpad zbrine Zagrebački holding privremenim skladištenjem, razdvajanjem i sortiranjem, za što je Zagrebački holding od Grada Zagreba trebao ishoditi dozvolu, koju drugookrivljeni S. LJ., prema dogovoru, nije tražio. Radi realizacije navedenog, prvookrivljeni M. B. i drugookrivljeni S. LJ. osobno ili posredstvom četvrtookrivljenog Ž. H., posebnog višeg savjetnika gradonačelnika i glavnog koordinatora za otpad Grada Zagreba, svi koristeći autoritete svojih položaja, nalagali su poduzimanje radnji radi dodjele poslova na zbrinjavanju otpada po žurnom postupku bez provedbe propisanog postupka javnog natječaja za korist društava C.I.O.S. grupe, iako je postojala mogućnost zbrinjavanja istog na drugi način. U skladu s njihovim nalozima, radi realizacije opisanog dogovora, ostali okrivljenici, i to petookrivljeni I. T., član Uprave Zagrebačkog holdinga d.o.o. koji je na temelju specijalne punomoći ovlašten zamjenjivati predsjednika Uprave, šestookrivljeni I. M., v.d. direktora Službe za nabavu u Direkciji Zagrebačkog holdinga d.o.o., sedmookrivljeni F. Č., referent nabave u Službi za nabavu Zagrebačkog holdinga d.o.o. i osmookrivljeni M. B., voditelj u Zagrebačkom holdingu d.o.o.,Podružnica Čistoća, poduzimali su naložene radnje zbrinjavanja otpada po žurnom postupku, a sve kako bi se izbjegao postupak javnog natječaja te u pregovaračkom postupku javne nabave bez prethodne objave angažiralo društva iz C.I.O.S grupe, slijedom čega su navedeni okrivljenici, prema traženju, unutar svojih ovlasti poduzimali radnje dodjele poslova na zbrinjavanju otpada po žurnom postupku bez provedbe propisanog postupka javnog natječaja za korist društava C.I.O.S. grupe, iako su svi okrivljenici bili svjesni da se uvjeti natječaja prilagođavaju dozvolama i mogućnostima društava C.I.O.S. grupe te da nisu ispunjeni zakonski razlozi za iznimnu žurnost jer se nije radilo o događajima koje javni naručitelj nije mogao predvidjeti”, stoji u priopćenju.

Milana Bandića tereti se i za primanje donacija nakon predsjedničkih izbora

U USKOK-ovu priopćenju dodaje se da se: “Prvookrivljenom M. B. na teret stavlja da je od 3. ožujka 2011. do 28. veljače 2013. u Zagrebu, vezano za izbore za predsjednika Republike Hrvatske održane 2009./2010. na kojima je bio predsjednički kandidat, u svrhu financiranja izborne promidžbe na svoje ime otvorio žiro-račun na koji je primao donacije do dana održavanja izbora 10. siječnja 2010., nakon čega je Državnom izbornom povjerenstvu Republike Hrvatske podnio završno izvješće o visini i izvoru sredstava korištenih za financiranje izborne promidžbe, nakon podnošenja spomenutog izvješća, suprotno zakonskim odredbama, na navedeni račun nastavio primati uplate fizičkih i pravnih osoba, pa je tako od 3. ožujka 2011. do 5. lipnja 2012. zaprimio uplate u ukupnom iznosu od 15.741.500,00 kuna. Uplate primljene nakon održavanja izbora se, u skladu s odredbama Zakona o porezu na dohodak, smatraju drugim dohotkom za koji je bio u obvezi podnijeti prijavu poreza na dohodak nadležnom poreznom tijelu, a što nije učinio. Na taj je način prvookrivljeni M. B. izbjegao plaćanje poreznih obveza u ukupnom iznosu od 3.714.994,00 kuna, čime je na ime neobračunatih i neplaćenih poreza državni proračun Republike Hrvatske oštetio za 542.912,50 kuna, a na ime neobračunatog i neplaćenog poreza i prireza proračun Grada Zagreba je oštetio za 3.172.081,50 kuna.”

USKOK predložio spajanje postupaka

“USKOK je Županijskom sudu u Zagrebu predložio da se prema članku 25. stavku 1. točki 1. i 2. i stavku 2. Zakona o kaznenom postupku kazneni postupak u ovom kaznenom predmetu spoji s kaznenim postupkom koji se pred Županijskim sudom u Zagrebu vodi povodom optužnice ovog Ureda protiv I. okr. M. B., III. okr. P. P., V. okr. I. T., VIII. okr. M. B., IX. okr. I. B., X. okr. K. R. U., XI. okr. B. M., XII. V. B., XIII. okr. M. L., XIV. okr. Z. A. i XVIII. okr. trgovačkog društva te da se provede jedinstveni postupak s obzirom na to da je u navedenom predmetu u tijeku postupak protiv istih okrivljenika, a isto tako postoji međusobna veza i isti dokazi.”

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Kronika

Zoran Erceg uzvikivao ‘Tuđman, zločinac!’ pa dobio šaku u glavu!?

Objavljeno

na

Objavio

Na ceremoniji otkrivanja spomenika bivšem predsjedniku Franji Tuđmanu, kojem je prisustvovao i državni vrh, dogodio se incident.

Na raskrižju Ulice grada Vukovara i Ulice Hrvatske bratske zajednice otkriven je spomenik prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu, u organizaciji Grada Zagreba, javlja N1.

Nakon što je netko viknuo ‘Tuđman je zločinac’, došlo je do naguravanja među grupom okupljenih, a navodno je “pala” i šaka u glavu.

U zagrebačkoj policiji za N1 potvrdili su da su na ovoj svečanosti dva puta postupali zbog narušavanja javnog reda i mira i to prvi put u 15 sati, kada je prekršaj napravio muškarac rođen 1957., a koji se još nalazi na ispitivanju u policijskoj postaji.

Drugi put policija je postupila u 16 sati, kad je došlo i do fizičkog obračuna. U policiji kažu da je muškarac rođen 1959. godine trenutno u bolnici, a da u ovom slučaju još traje utvrđivanje činjenica odnosno da se tek treba rasvjetliti što se dogodilo, prenosi Tportal.

Da se radi o Zoranu Ercegu, ‘bivšem agentu KOS-a’, osobi koja se pojavljuje na braniteljskim skupovima i manifestacijama domoljubnog sadržaja doznao je Maxportal.hr

Policija i dalje pokušava utvrditi što se točno dogodilo. Više detalja policija bi trebala objaviti sutra.

Na svom Facebook profilu Erceg je najavio incident, a po svemu sudeći pokušao je organizirati i druge ljude:

U Zagrebu otkriven spomenik Franji Tuđmanu

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati