Pratite nas

Kronika

Potukli se navijači BiH i Srbije u Jesenicama

Objavljeno

na

Navijači Bosne i Hercegovine i Srbije fizički su se sukobili u Jesenicama uoči košarkaške utakmice reprezentacija ove dvije države na Europskom prvenstvu u Sloveniji. Nakon što su navijači BiH krenuli ka dvorani, pristalice Srbije počele su iz neposredne blizine navodno da uzvikuju “Nož, žica, Srebrenica”, što je izazvalo revolt, najprije verbalni, a potom i fizički sukob navijačkih grupa.

Slovenska policija nije odmah reagirala. Kada su navijači počeli bacati kamenice i pirotehnička sredstva jedni prema drugima intervenirala je specijalna policijska jedinica. Reporteri Agencije Anadolija prenose da su navijači Srbije i BiH, i nakon što su razdvojeni, nastavili jedni druge gađati kamenicama, pa među njima ima i ozlijeđenih.

Ostali navijači, među kojima je bilo i žena, sklanjali su se tijekom incidenta u obližnje ugostiteljske objekte i banke. Ulicama Jesenica i dalje kruže vozila specijalnih jedinica slovenačke policije. Policija za sada situaciju drži pod kontrolom, iako su i policajci napadnuti kamenjem i drugim tvrdim predmetima, prenosi Klix.ba.

Međutim, kako pišu “Večernje novosti”, stvari su se razvijale sasvim drugačije. Dok su se igrači oba tima zagrijavali na parketu nedaleko od dvorane navijači Bosne i Hercegovine napravili su “sačekušu” i kamenicama i bocama dočekali pristalice Srbije, koji su krenuli na utakmicu.

Došlo je do sukoba dvije grupe, pa je policija morala reagirati i smiri strasti.

Srbijanski mediji pak izvještavaju da su pokliči navijača BiH bili: “Nitko te nikad mrziti neće ko što te mrzim ja, Srbijo, Srbijo kur.. balkanska”, te da su sa skandiranjem nastavili i u dvorani.

[vsw id=”VgLQrWm_QfY” source=”youtube” width=”625″ height=”400″ autoplay=”no”]

Dnevno/glas Srpske

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Iz Svijeta

Lübeck – Napadač s nožem ozlijedio 14 osoba

Objavljeno

na

Objavio

Jedan muškarac nožem je napao ljude u busu u njemačkom gradu Lübecku.

Kako piše njemački ln-online, prema iskazu svjedoka, do napada je došlo nakon što je napadač na pod bacio ruksak iz kojeg se krenulo dimiti.
Ljudi su počeli vrištati, a napadač je krenuo u pohod u kojem je ozljeđeno 14 osoba, a prema posljednjim informacijama, nema mrtvih, piše VečernjiList.

Da je do napada došlo potvrdila je i policija, koja je obavijestila da su raspoložive snage na terenu. Također, dodaju kako je napadač uhićen na licu mjesta. Neki lokalni mediji spominju da je uz nož imao i pištolj, ali to još nije potvrđeno.

Policija pokrajine Schleswig-Holstein, u kojoj se nalazi Luebeck, ranije je na svom Twitter profilu objavila kako je u gradu u tijeku velika policijska akcija.

– U Luebecku je u tijeku veliko raspoređivanje policije” napisali su iz policije. “Istražujemo situaciju te ćemo se kasnije javiti s više informacija”.

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Kronika

Kapetan Dragan pobjesnio u sudnici: ‘Ovo je fašistički progon, pa mene je i JNA mrzila’

Objavljeno

na

Objavio

Dragan Vasiljković, poznatiji kao kapetan Dragan, kojega optužnica Županijskog državnog odvjetništva tereti za ratne zločine nad hrvatskim vojnicima i civilima u četvrtak je iznoseći svoju obranu na splitskom Županijskom sudu odbacio krivnju za sve što mu se optužnicom stavlja na teret

Vasiljković je iznio obranu, ali nije želio odgovarati na pitanja sudskog vijeća, optužbe i obrane. Kazao je da je cijeli sudski proces ‘opsesivno fašistički progon‘, a nakon što ga je sudac Damir Romac upozorio da ne vrijeđa nastavio je da od procesa ne bi ostalo ništa ‘kada bi isključili fašizaciju Hrvatske‘.

Odbacio je tvrdnje da je ikada imao veze sa zatvorom na kninskoj tvrđavi upitavši kako netko može biti ratni zarobljenik prije rata s obzirom da je rat u Knin došao 1995.

‘Ja sam dao prijedlog da se zatvor izmjesti i napravi mokri čvor. Ne znam kome je palo napamet da me predstavi kao čuvara zatvora kada je tamo bilo toliko puno policije. Želim reći kako sam 12 godina zatvoren od čega 11 godina bez optužnice. Oduzeli su mi 12 godina života. Čak su i Alojzija Stepinca držali u kućnom pritvoru, a ja sam 12 godina u zatvoru’, kazao je Vasiljković.

U svojoj je obrani kazao i da je Glinu napustio 27. srpnja u 14 sati, a u optužnici ga se tereti da je djela počinio 30. srpnja. Istaknuo je kako je ‘komično’ sve ono što o tom slučaju pišu novine.

‘Veće su šanse da sam zapovijedao Anti Gotovini nego JNA. Pa oni su mene mrzili. Ne samo da nisam počinio ratni zločin nego se zapitajte zašto sam postao to što jesam’, rekao je Vasiljković na kraju svoje obrane.

Vasiljković je optužen da je kao zapovjednik Jedinice za posebne namjene u sastavu paravojnih srpskih postrojbi, odnosno zapovjednik Nastavnog centra za obuku pripadnika specijalnih postrojbi Alfa, postupao protivno odredbama Ženevske konvencije.

Na teret mu se stavlja da je tijekom lipnja i srpnja 1991. u zatvoru na kninskoj tvrđavi te tijekom veljače 1993. u Bruškoj kod Benkovca mučio, zlostavljao i usmrćivao zarobljene pripadnike hrvatske vojske i policije.

Uz to je optužen i da je tijekom srpnja 1991. u Glini, u dogovoru sa zapovjednikom tenkovske jedinice JNA, izradio plan napada na tamošnju policijsku postaju te prigradsko naselje Jukinac, sela Gornji i Donji Viduševac, a potom i njihovo zauzimanje.

Tijekom napada su oštećeni i uništeni civilni objekti, stanovništvo natjerano na bijeg, opljačkana je imovina, a ubijeni su i ranjeni civili od kojih i jedan strani novinar.

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari