Potukli se navijači BiH i Srbije u Jesenicama

0

Navijači Bosne i Hercegovine i Srbije fizički su se sukobili u Jesenicama uoči košarkaške utakmice reprezentacija ove dvije države na Europskom prvenstvu u Sloveniji. Nakon što su navijači BiH krenuli ka dvorani, pristalice Srbije počele su iz neposredne blizine navodno da uzvikuju “Nož, žica, Srebrenica”, što je izazvalo revolt, najprije verbalni, a potom i fizički sukob navijačkih grupa.

Slovenska policija nije odmah reagirala. Kada su navijači počeli bacati kamenice i pirotehnička sredstva jedni prema drugima intervenirala je specijalna policijska jedinica. Reporteri Agencije Anadolija prenose da su navijači Srbije i BiH, i nakon što su razdvojeni, nastavili jedni druge gađati kamenicama, pa među njima ima i ozlijeđenih.

Ostali navijači, među kojima je bilo i žena, sklanjali su se tijekom incidenta u obližnje ugostiteljske objekte i banke. Ulicama Jesenica i dalje kruže vozila specijalnih jedinica slovenačke policije. Policija za sada situaciju drži pod kontrolom, iako su i policajci napadnuti kamenjem i drugim tvrdim predmetima, prenosi Klix.ba.

Međutim, kako pišu “Večernje novosti”, stvari su se razvijale sasvim drugačije. Dok su se igrači oba tima zagrijavali na parketu nedaleko od dvorane navijači Bosne i Hercegovine napravili su “sačekušu” i kamenicama i bocama dočekali pristalice Srbije, koji su krenuli na utakmicu.

Došlo je do sukoba dvije grupe, pa je policija morala reagirati i smiri strasti.

Srbijanski mediji pak izvještavaju da su pokliči navijača BiH bili: “Nitko te nikad mrziti neće ko što te mrzim ja, Srbijo, Srbijo kur.. balkanska”, te da su sa skandiranjem nastavili i u dvorani.

[vsw id=”VgLQrWm_QfY” source=”youtube” width=”625″ height=”400″ autoplay=”no”]

Dnevno/glas Srpske

facebook komentari