Pratite nas

Komentar

Povijesne činjenice su neumoljive, ma koliko ih se trudili iskrivljavati

Objavljeno

na

Nije najprije bio fašizam, pa onda antifašizam, nego je najprije bio komunizam, pa talijanski fašizam kao reakcija na komunizam u Italiji, pa onda antifašizam kao vid borbe za komunizam koji u fašizmu vidi glavnog neprijatelja.

[ad id=”93788″]

Antifašizam je plasiran negdje 20-ih godina iz Moskve. Namijenjen je širokim masama, koje se sad ne bore za komunizam, nego protiv fašizma, a eto nekim “slučajem” ih predvode komunisti.

Tumačenje antifašizma kao stava protiv fašizma je pogrešno, jer oni koji su ga izmislili, nikad ga nisu tako zamislili niti je ikada to postao. To smo počeli vjerovati tek u drugoj polovici 20.stoljeća, kada nam je mozak bio dovoljno ispran i kada su oni revidirali sve što su radili pola stoljeća. Svaka borba protiv komunizma proglašavana je fašističkom. Fašist je bio i Franco u Španjolskoj koji je imao i potporu Hitlera, i potporu Zapada, i uspio je potući komuniste koji su gle čuda bili – vođe antifašista. Fašizam u početku nije imao neku posebnu filozofsku osnovu, ali ju je ubrzo dobio. I to na žalost vrlo lošu.

Fašizam je, ponajprije zahvaljujući svojim filozofskim temeljima sprovedenima u praksu dominantno negativna ideologija i nije nam potrebna. Nacizam također. Komunizam i njegovo čedo “antifašizam” su također negativne ideologije. Ono što se danas priča o antifašizmu kao borbi za mir, ljubav, pravdu, slobodu, radnička prava itd., najobičnija je floskula. Antifašizam je uvijek bio borba za komunističke ciljeve. To što mase nisu shvaćale taj detalj zapravo je rezultat genijalnog prodavanja magle od strane Staljina i sličnih likova, i kasnije ispiranja mozga u školskom sustavu. Neznanje je danas najveći neprijatelj svima onima koji prosvjeduju protiv Hasanbegovića.

Hasanbegović uopće nije rekao da je antifašizam floskula, nego da je floskula da su antifašističke vrijednosti upisane u Ustav RH. I to je točno. Ali čak i da je rekao da je antifašizam floskula, bio bi u pravu. Sve ostalo su diplomatski odgovori. I njegovi i Karamarkovi, i kasnije premijera Oreškovića koji gasi vatru. Jer nikako da do kraja kažu i ove detalje. Ali i bolje da ne kažu dok se ne konsolidira vlast.

Nemojmo biti fašisti, nemojmo biti ni antifašisti, a bome ni nacisti ni komunisti. Budimo normalni ljudi, za D omovinu, O bitelj i M olitvu spremni, ako smo Hrvati i katolici ugledajmo se na Stepinca. Njemu na žalost danas lažno pripisuju antifašizam, antikomunizam itd., zato jer krivo tumače pojam “antifašist” kao stav protiv fašizma. Kako sam napisao, činjenice su neumoljive, antifašizam je pokrenut kao borba za komunizam, ideja namijenjena širokim masama koje trebaju poslužiti kao sredstvo pomoću kojeg će svjetska revolucija biti ostvarena. I na žalost svih vas koji kmečite i trkeljate o djedovima, ja za ovo imam uporište u onome što su sami „antifašisti“ o sebi i svojoj borbi govorili.

Bogu hvala za Hrvatsku. Hvala svakom branitelju koji se borio za Hrvatsku: ne samo iz Domovinskog rata, nego i iz ostalih ratova, na kojoj god strani bili. A oni koji su ubijali vlastiti narod iz neke osvete, ili „uvođenja reda“… vrijedni su žaljenja, jer što drugo i možeš nego žaliti za čovjekom kojeg Bog stvori dobrim i lijepim, na svoju sliku, a ovaj ode u zlo i mrak, i još druge povuče za sobom…

M.B./Kamenjar.com

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Komentar

Bošnjaković: Izjave vukovarskog gradonačelnika nisu udar na vrh HDZ-a

Objavljeno

na

Objavio

Ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković u utorak je ocijenio da izjave vukovarskog gradonačelnika Ivana Penave nisu udar na vrh HDZ-a.

“To nije udar na vrh HDZ-a, to je njegovo mišljenje koje je on iskazao i što se toga tiče mislim da treba voditi brigu o stavovima predsjedništva i vrha stranke, a ovo su stavovi ljudi koji žive na tim prostorima”, kazao je Bošnjaković uoči konferencije “Muslimanske zajednice u Europi – prava i dužnosti”.

Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava rekao je u ponedjeljak, uoči 21. obljetnice završetka procesa mirne reintegracije hrvatskog Podunavlja, da postoji kontinuitet velikosrpske politike u Hrvatskoj, a Vukovar je “epicentar kontinuirane velikosrpske puzajuće agresije”.

Premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković potom je kazao da će razgovarati s Penavom istaknuvši da Penava nije nadležan za vođenje politike HDZ-a.

“Penava nije nadležan za vođenje politike HDZ-a. U njegovoj nadležnosti su nadležnosti koje se tiču Grada Vukovara”, rekao je Plenković nakon sjednice predsjedništva i nacionalnog vijeća HDZ-a upitan vidi li, kao Penava, konstantnu velikosrpsku agresiju od strane predsjednika SDSS-a Milorada Pupovca.

Prije konferencije o muslimanskim zajednicama u Europi, na kojoj sudjeluje kao predstavnik Vlade za suradnju s vjerskim zajednicama, Bošnjaković je u utorak izrazio žaljenje što je propala nabava vojnih aviona od Izraela.

“U posao s Izraelom ušli smo s najboljim namjerama. Ispostavilo se da se radi problema Izraela i SAD-a taj posao se nije mogao realizirati. Kao što znate nije došlo ni do potpisivanja ugovora, ni do bilo kakvih isplata i s te strane žao nam je da je propalo, ali nije krivnja do nas”, rekao je Bošnjaković.

(Hina)

 

Ivan Penava: U Hrvatskoj postoji kontinuitet velikosrpske politike

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Komentar

Fra Mario Knezović: U Hrvatskoj je u tijeku provjera svih stečenih diploma. Svaka čast. Hoćemo li to dočekati u BiH?

Objavljeno

na

Objavio

U Hrvatskoj je u tijeku provjera svih stečenih diploma. Svaka čast. Hoćemo li to dočekati u BiH?

Možda bi to provijetrilo i relaksiralo stanje napetosti. Sve diplome provjeriti, kupljene i protuzakonito stečene dokinuti. Valjalo bi. Uvijek sam mislio da čovjek kad stekne znanje može do zarade i novca. U BiH je očito drugačije i tko ima novac ima “diplome”.

Jedna Božja zapovijed kaže ne ukradi, a još jedna ne reci lažno svjedočanstvo. Krađa je imat lažnu diplomu, a lažno svjedočanstvo predstavljati se po tituli tako stečene diplome, komentirao je fra Mario Knezović

 

Fra Mario Knezović: Bez kompleksa ovakvim migracijama moramo reći ne

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari