Connect with us

Pregled

Šimunić: Šokirani smo; Babaić: Djeca jugooficira, to su izrodi, nisu Hrvati

Objavljeno

-

U emisiji Bujica voditelja i urednika Velimira Bujanca gostovali su povjesničar Josip Jurčević i akademik Josip Pečarić koji su oštro osudili ponašanje navijača na utakmici s Češkom objašnjavajući kako određene skupine stoje iza takvih incidenata, prenosi direktno.hr

[ad id=”68099″]

Ako se Hrvatska nogometna reprezentacija dobro plasira na Europskom prvenstvu, je li moguće da iza incidenta stoji podzemlje Milanovića kao i iza svastike na Poljudu?

Pečarić: Sve je moguće. Ne možete imati niti jedan događaj koji ljevica radi, a da isti nemate u Srbiji.

Jurčević: Tu se radi o organiziranoj skupini, vidi se da je to izolirana skupina dobro istrenirana. Rat koji se vodi protiv naše reprezentacije ujedno šteti određenim političkim strukturama. Ovo prvenstvo je opasno jer je blizu izborima.

Tko takvim navijačima plaća put?

Jurčević: Svi mi, porezni obveznici preko različitih udruga.

Pečarić: Vesna Pusić je optužila Hrvatsku za agresiju, a u isto je vrijeme učinila sve da se spriječi tužba za genocid. U RH to nitko ne spominje.

Kako ste doživjeli da Milanović preko udruga traži zabranu jedne pjesme?

Pečarić: Knjiga o Thompsonu je napisana prije 4 godine, hajka na njega traje više od 15 godina samo zato što propagira ljubav prema domovini. Uči mlade o ljubavi prema RH više nego školstvo. To što Milanović radi je konstanta u njegovoj politici. Za branitelje govore da su ustaše. Od 1994. godine je bio istovjetni napad na valutu kunu, svi su tvrdili da je to dokaz da je to ustaška država.

Jurčević: Ne smije se zaboraviti, kada je Sabor ukinuo komunističko nazivlje tada su predstavnici SDP-a izašli iz Sabora. Isto se događa ’91. kada su prosvjedovali i izašli iz sabora i to se događa sustavno do danas. Cijela ta struktura je stvorila tezu o udruženom zločinačkom poduhvatu.

U emisiju se telefonom javio bivši nogometni reprezentativac Josip Šimunić.

Kako su igrači doživjeli ovu podvalu?

Šimunić: Šokirani smo, ovo je nevjerojatno. Svašta sam vidio u nogometu, ovo je velika sramota. Ne znam kako bi netko mogao na to pomisliti, a ne još učiniti. Žao mi je izbornika, igrača i svih iskrenih navijača i ljudi koji vole RH. Nadam se da će policija uhvatiti.

Prije dva dana su objavljeni podaci poštenih navijača Uvijek vjerni koji su upozorili da se ovo sprema što su neki kvazi navijači ismijavali.

Šimunić: Ne bavim se takvim stvarima ali istina je, čuo sam takve stvari prije nekoliko dana. Ali evo, ipak se dogodilo koliko god ja u to nisam vjerovao.

Kako je Srna komentirao incident?

Šimunić: Ne znam, nisam vidio neke momke jer smo se nakon kraja utakmice išli odmah istuširati, toliko su neki ljuti zbog incidenta Ne možemo razmišljati više o tome, moramo se spremiti za sljedeću utakmicu.

Kakva je vaša poruka navijačima uoči Španjolske.

Šimunić: Mi smo poznati po najboljim navijačima, a ovo nisu naši navijači. Upravo ta skupina koja je danas napravila ovaj čin navija za sve što nije Hrvatska. Pokušat ćemo učiniti da svi građani i Hrvati budu ponosni na nas.

U emisiju se javio i don Miljenko Babaić, župnik u Stonu, vojni kapelan na Južnom bojištu za vrijeme Domovinskog rata. Ratnik svećenik i Dalmatinac poručio je Torcidi:

“Vi ste djeca jugooficira, vi ste izrodi, vi niste navijači, vi niste Hrvati. Došlo je vrijeme da veterani 4. gardijke brigade preuzmu Torcidu”, rekao je.

[mom_video type=”youtube” id=”OmU3JNrv4V0″ width=”757″ height=”396″]

[ad id=”68099″]

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari