Connect with us

Politika

Povjerenstvo će od predsjednika tražiti da se dodatno očituje o putu u Albaniju

Published

on

N1 - Isječak

“Povjerenstvo je na danas održanom radnom sastanku zaključilo da će se u predmetu Predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića, koji je otvoren povodom putovanja Predsjednika u Republiku Albaniju, zatražiti dodatno očitovanje od Ureda Predsjednika te očitovanja Vlade Republike Hrvatske, Ministarstva vanjskih i europskih poslova, Ministarstva obrane i Ministarstva unutarnjih poslova”, odgovorili su iz povjerenstva za N1.

Podsjetimo, predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović u posjetu Albaniji bio je 12. i 13. kolovoza. Prvog dana posjeta iz Ureda Predsjednika priopćeno je da je Milanović predsjedniku Vlade Albanije Ediju Rami u posjet otputovao privatno i na njegov poziv.

Hina je tada podsjetila da se u hrvatskim medijima proteklih godina spekuliralo da je Milanović nakon premijerskog mandata po osnivanju privatne konzultantske tvrtke, radio kao savjetnik Edija Rame, kao i da je u siječnju u predizbornom sučeljavanju s protukandidakinjom Kolindom Grabar Kitarović Milanović rekao da ga s Ramom veže prijateljstvo i da nije radio za njega.

25. kolovoza iz Ureda Predsjednika objavljeno je da je predsjednik Milanović putovao službeno:

“Putovanje predsjednika Republike Hrvatske je bilo ju sklopu obnašanja predsjedničkih dužnosti. Napominjemo da prilikom svih posjeta, posebno kada se radio posjetima stranim dužnosnicima, predsjednik Republike Hrvatske uvijek predstavlja Republiku Hrvatsku.”

Ministarstvo obrane jučer je potvrdilo da je predsjednik Republike od 11. do 14. kolovoza na raspolaganju imao vojni brod i helikopter u odlasku i povratku iz Albanije, a da su ukupni troškovi prijevoza iznosili “nešto više od 100 tisuća kuna”.

Jučer je predsjednica Povjerenstva Nataša Novaković komentirala slučaj za N1:

“Imamo dvije kontradiktorne informacije; prvo najavu da će biti riječ o privatnom putu, da bi se potom objavilo da je bila riječ o privatnom putu.”

Rekla je da se do sada samo ured premijera Andreja Plenkovića ogllušio poslati sve dokumente, kao i to da “nije došlo nikakvo pojašnjenje na dopis od prije par dana”, u kojem je iz Ureda Predsjednika objašnjeno da je put predsjednika u Albaniju ipak bio služben.

Slučaj je za N1 komentirao i Peđa Grbin, kandidat za novog predsjednika SDP-a:

“Ako je prvo rečeno, a rečeno je, da je riječ o privatnom posjetu, da bi se potom reklo da je riječ o službenom posjetu, to nije dobro. Ured predsjednika morat će objasniti o čemu je riječ kako bi se što prije razjasnile sve dvojbe.” piše N1

Zoran Milanović: Greškom sam putovanje u Albaniju deklarirao kao privatno, moja isprika

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari