Connect with us

Reagiranja

Povjesničar Ivan Kozlica: Bartolomej je iznio štetne i netočne podatke

Objavljeno

on

Danas je u Jasenovcu carigradski patrijarh Bartolomej I. izjavio kako je tamo stradalo “na stotine tisuća pravoslavne braće”.

Povjesničar mr. sc. Ivan Kozlica reagirao je, kako kaže, na iznošenje krivotvorenih podataka koji nesagledivo nanose štetu hrvatskoj državi.

“Kao građanin očekujem od Vlade RH i predsjednice RH žestoku reakciju na iznošenje krivotvorenih podatka koji nesagledivo nanose štetu hrvatskoj državi i hrvatskom narodu.

Pitam se kako je moguće da takvoga gosta primi predsjednik Vlade RH? Očekujem, opet samo kao građanin, da se njemu i svima onima koji se tako ponašaju zabrani ulazak u ovu zemlju kao nepoželjnim gostima”, reagirao je Kozlica.

Govor mržnje u Jasenovcu

“To su svi oni koji su tamo nazočili, uključujući i srpskoga ministra Vulina koji već godinama širi mržnju u hrvatskoj zemlji. A onima koji su iz Hrvatske, a bili su tamo i nisu reagirali, također treba dati do znanja da im se takvo ponašanje neće tolerirati u budućnosti”, poručuje povjesničar.

Podsjeća da službena državna institucija u evidenciji jasenovačkih žrtava ima 47.627 Srba!?

“Bez obzira što sam uvjeren da je i ovaj broj do danas neutemeljen, smatram da je govor mržnje koji su u Jasenovcu danas iskazali pravoslavni svećenici, potrebno osuditi najžešćom političkom reakcijom. Naprosto, kao građanin čiji ste vi predstavnici, to od vas očekujem!”, zaključuje na kraju Ivan Kozlica.

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari