Pratite nas

Reagiranja

“Povlašteni” 100 % invalid / branitelj

Objavljeno

na

Digne meni (100% invalidu) pauk auto s mjesta za invalide. Auto, normalno ima naljepnicu na zadnjem vjetrobranskom staklu i potvrdu od naprijed na kokpitu ispred prednjeg stakla. Potvrda je malo skliznula, te se nije cijela vidjela. Pauk digne, potvrda potpuno padne. Odvoz 500 kn. kazna 700 kn.

Piši žalbe, sa svim potvrdama, iskaznicama, dokazima… piši, popišaju se na to… Dolazi kazna od 500 kn ili ovrha i blokiranje računa. Zovi Pauk te preusmjerava na Holding, oni na Jukićevu, ovi na drugi telefon. Svaki broj sam okrenuo po par desetaka puta, jer se nitko ni na jedan ne javlja… Kad ti se jave, onda slijedi “vozanje”da bolje upoznaš domovinu… i vozim se ja na tom karuselu i trošim živce i telefon, jbg zemlja je okrugla, izgleda i domovina…

Točku A zamjeni točka B, pa C, pa sva abeceda i sve sobe i “kancelarije”, da bi te vratili na točku polazišta. Prvo što moraš je platiti kaznu, da bi se mogao žaliti višoj instanci. Opet mi stižu obavijesti o ovrsi i blokadi, jer, iako si u pravu, prvo plati, da bi se mogao žaliti. To ti toplo i u najboljoj namjeri. Ako tražiš osobu koja je to potpisala i donijela odluku, taj nije trenuto tu.

Nitko nije na radnom mjestu, ali plati, pa diži tužbu. Znači, opet moj trošak, moje vrijeme, moj invaliditet, moja država, moj sud, moj tužitelj, moj branitelj, moje sve, u tri milijuna mički paretina, sve moje, ništa moje nije.

Kad tražim bilo što od HZZO, HZZ, HAC, pomagala, kolica, antidekubiralni madrac, jastuk, opet si u žrvnju, karuselu, ringišpilu, mlinu… opet te vrte i treba ti baš ona potvrda koju imaš, jer mi napišu-prepišu dijagnozu, koju imaš, jer ju nemaš i to je razlog za odbijenicu.

Jbt, sustav, jbt. zakone, jbt. pravila, jbt. privilegije, jbt. potvrde koje ne smiju biti starije od 6.mjeseci, jer bi mogao kao Lazar uskrsnuti i prohodati, jbt. činovnike koji rade, a ne rade.

E, sad na kraju JA JB VLADU I ZAKONE, PRAVILA I MINISTRE, POTVRDE I PRAVILA, JBT. SUDSTVO, NARAVNO NEOVISNO. PRAVDA JE SLIJEPA, PA SU VALJDA I INVALIDNI, A JA SE ISPRIČAVAM JBT LUD, ZBUNJEN, NENORMALAN I NEMORALAN

Na toplice čekaš tri godine, a ja bih u Zagrebačke, kojima je ravnateljica Burduševa kći, ali su NEVIDLJIVE JESAM ZAJEBAO SUSTAV I DRŽAVU, SVE SAM KAZNE DANAS PLATIO, SAD ME ČEKAJU REŽIJE… A, HRANIT ĆU SEBE I DJECU TANJIM ŠNITAMA CRNOG KRUHA, ZDRAVIJI JE, KAŽU ZOKI I SANJA, A BDP RASTE BRŽE I VIŠE OD MOG TLAKA JBT ŠVABO, ŠTO NAS PRIZNA, PA MORAM PROTIV OCCUPY CROATIE, BABA, SUBNORA, SDP, MATIĆA, DOCUMENTE, PEDERA, LGBT, GONGA, PUSIĆA I NEVLADINIH VLADA U SUBOTU BITI ANTIPROTIVAN ZA I PROTIV ŠTAKORAŠA BITI PROTIVANTIVAN

Joško Sopta

[ad id=”40551″]

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

Reagiranja

Udruge veterana zagrebačkih branitelja Vukovara: Šteta koju je Stanković nanio je nemjerljiva

Objavljeno

na

Objavio

Postavlja se pitanje do kojih granica novinar ima pravo pozivati se na slobodu govora. Smije li pri tome vrijeđati i omalovažavati druge?, poručuje predsjednik Udruge veterana zagrebačkih branitelja Vukovara Zvonko Čurković

Udruga veterana zagrebačkih branitelja Vukovara pohvalila je danas stav HRT-a, koji se ogradio od izjava Aleksandra Stankovića o Domovinskom ratu u emisiji Nedjeljom u 2.

Podsjetimo, HRT se ogradio od izjava koje je Stanković dao u svojoj emisiji ispitujući gosta Predraga Mišića, a to ograđivanje osudio je HND nazvavši ga “licemjernim napadom vodstva HRT-ova na vlastitog novinara”.

“Pohvaljujemo stav Hrvatske radio televizije da su zaposlenici javnoga medijskog servisa obavezni objektivno i nepristrano raditi te poštivati pozitivne zakonske propise Republike Hrvatske što je navedeni novinar prekršio svojim nastupom te se nadamo da će HRT nastaviti dosljedno štiti dignitet Domovinskog rata.

Štetu koju je novinar Aleksandar Stanković nanio dignitetu Domovinskoga rata i hrvatskim braniteljima koji su zbog njegovih neprimjerenih izjava ponovno proživljavali svoje ratne traume je nemjerljiva i na žalost dugo ćemo osjećati posljedice tih izjava”, stoji u priopćenju koje potpisuje predsjednik Udruge veterana zagrebačkih branitelja Vukovara Zvonko Čurković.

Dodaje da Stankovićevi istomišljenici “nastavljaju s vrijeđanjem hrvatskih branitelja i propitkivanjem karaktera Domovinskoga rata sve pod krinkom prava na slobodu govora”.

“Postavlja se pitanje do kojih granica novinar ima pravo pozivati se na slobodu govora. Smije li pri tome vrijeđati i omalovažavati druge? Smije li narušavati suverenitet države i kršiti Ustav Republike Hrvatske, zakone, deklaracije te druge propise? Smije li iskrivljavati povijesne činjenice? Smije li novinar svojom javnom riječi širiti mržnju među građanima?

Trebaju li svi građani postati taoci takvih novinara koji će pravo na slobodu govora širiti do te granice da se ugrožavaju slobode i prava drugih ili državne institucije koje financiraju te novinare trebaju podvući crtu između prava na slobodno izražavanje i ugrožavanja prava drugih.

Ti isti novinari kada netko iznese stav koji je suprotan njihovim vrijednostima zaboravljaju na pravo slobode govora i koriste svoj javni utjecaj kako bi omalovažili tuđe (drugačije) mišljenje.

Stoga smatramo da je doista važno s više strana promotriti je li dozvoljena ekstenzija prava na slobodu govora da tih granica da je se percipira na način da svatko može govoriti što želi bez baratanja činjenicama i bez obzira kakve posljedice izrečena riječ ostavlja”, kaže Čurković.

Kamenjar.com

Marko Jurič: Kakva je ovo glupost HRT se ograđuje od svojeg novinara Ace Stankovića?

Zbor udruga veterana hrvatskih gardijskih postrojbi traži suspendiranje Aleksandra Stankovića

facebook komentari

Nastavi čitati

Reagiranja

HDZ traži da se Grmoja ispriča Jandrokoviću zbog prijetnji

Objavljeno

na

Objavio

Foto: fah

Predsjednik saborskog Kluba zastupnika HDZ-a Branko Bačić u četvrtak je zatražio od zastupnika Mosta Nikole Grmoje da se ispriča predsjedniku Hrvatskog sabora Gordanu Jandrokoviću zbog prijetnji koje mu je izrekao na početku sjednice.

Bačić smatra da je Grmoja počinio kazneno djelo prijetnje iz članka 139. Kaznenog zakona.

Osvrćući se na Grmojino “neprimjereno ponašanje”, Bačić je ustvrdio da je Mostovac dva puta potvrdno odgovorio na Jandrokovićevo pitanje prijeti li mu.

Saborski zastupnici imaju imunitet za izrečeno mišljenje, ali ne i za počinjenje kaznenog djela, kazao je Bačić. Najmanje što Grmoja može učiniti jest javno se ispričati predsjedniku Sabora, poručio je Bačić.

Ovime želimo zaštititi dignitet svakog zastupnika, a posebno predsjednika Sabora koji je danas provodio Poslovnik uvodeći red u sabornici, ali i “ovog visokog doma”, naglasio je šef Kluba HDZ-a.

Nakon jučerašnjeg dana, kada su pojedini zastupnici svojim raspravama i ponašanjem uspjeli djelomično od Sabora napraviti cirkus, mislili smo da će nam to svima biti dovoljna opomena i da ćemo nastaviti na drugačiji način, međutim, danas je Grmoja prijetnjom još dodatno urušio već poljuljani dignitet Sabora, kazao je.

Pozvao je sve zastupnike da se vrate radu za boljitak Hrvatske, za što su i dobili mandat.

Zastupnik Josip Borić konstatirao je kako su morali reagirati jer smo jučer svjedočili još gorem ponašanju predsjednika HSS-a Kreše Beljaka koji je zastupnike pozivao na fizički obračun, za razliku od HDZ-a koji je radio na smirivanju tenzija. Istaknuo je i da ne žele u Hrvatskom saboru scene koje se mogu vidjeti u parlamentima drugih zemalja.

Po Borićevu mišljenju, oporba je jučer radila kaos u sabornici zbog nedostatka argumenata na prijedlog proračuna za 2018. godinu. Bačić je dodao da se SDP nije pripremio za kvalitetnu raspravu o proračunu.

“U nedostatku argumenata kojim bi pobijali jedan sjajan proračun, koji je i razvojan i socijalan, htjeli su opstrukciju rada Sabora, kako bi proračun bacili u drugi plan”, rekao je.

‘Spreman sam se ispričati predsjedniku Sabora i klečati na kukuruzu, ali imam nekoliko uvjeta. Pozivam premijera da se ispriča zbog Ive Sanadera, Fimi Medije, Planinske, zbog predaje Ine Molu, Hypa. Pozivam i Branka Bačića da se ispriča što je nosio torbe u aferi Fimi medija, pozivam ih da se ispričaju zbog Vladimira Šeksa, kuma ove Vlade”, izjavio je Nikola Grmoja koji je u Saboru održao konferenciju za novinare nakon konferencije HDZ-a. Dodao je kako ih sve poziva da se ispričaju i zbog “Todorićevog čovjeka – ministra Zdravka Marića i zbog ministra Kujundžića koji je dio Todorićevog projekta, zbog Agencije za lijekove, presude Horvatinčiću, i pravosuđa zbog kojeg stradavaju mali ljudi”. (Hina)

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari