Connect with us

Povodom konstantnih blaćenja Međugorja

Published

on

Povodom konstantnih blaćenja Međugorja od strane medija priopćenjem za javnost oglasio se predsjednik Mjesne zajednice Međugorje gosp. Dragan Vasilj.

On u priopćenju negoduje zbog orkestriranih napada na Međugorje i prezentiranje krive slike o ovom mjestu kojega posjećuju hodočasnici sa svih kontinenata. Prosvjeduje zbog senzacionalističkih tekstova koji su u svojoj srži potpuno prazni, a služe samo za prodavanje novine i povećanje tiraža, u čemu prednjači mostarski Dnevni list, na čiju je adresu priopćenje i naslovio.

Isto prenosimo u cijelosti:

Dragan-VasiljKada se u Sarajevu 500 ljudi otrovalo salmonelom to i nije neka senzacija a kada se u Međugorju skupina gostiju otruje burekom to jeste i to za naslovnu stranicu. U BiH što šumom što drumom a najmanje službeno došlo na tisuće kineza. Razmilili se po vaskolikoj državi, nigdje nisu registrirani, nitko ne zna gdje borave ni kad umiru nezna se gdje su pokopani. I opet kao da se ništa nije desilo, ali ako umre talijan u Međugorju, a još nije bio prijavljen e to je već za naslovne stranice.

Kad dvije osobe zaključe ugovor o najmu, u 99 % tih ugovora stoji klauzula da porez plaća najmoprimac. U 99 % tih ugovora nikad nije stavljena prava cijena ugovora, i nitko ne reagira pa čak ni porezna uprava.

Ogorčeni međugorčani koji su zaključili takve ugovore uradiše isto, prevariše državu, a sad je pozivaju da to dođe provjeriti. Znaju li ti fantomski međugorčani da su i oni suučesnici u kaznenom dijelu i da to što je gazda prijavio njih ne oslobađa odgovornosti.

„Fantomski“, jer uz sve naprezanje i provjeru samo trojica međugorčana su u iznajmljenim prostorima¨. Dali su oni stvarnost ili vaša fikcija? Koliko ih ima? Jedan, pet , tisuću koji su vam taj dopis uputili.  Ti vaši fantomi još i pokajnički priznaju da žive u mjestu punom droge, prostitucije i kocke. Nebi bilo loše da ste im imena objavili jer se oni nemaju čega bojati ako istinu govore.

Joseph Goebbels bio je Hitlerov ministar propagande. Genije koji je sa 24 godine doktorirao i to kod profesora židova. Goebbels je napisali su englezi, bio zaštitni znak za „ đavolsku propagandu, a kažu da je njegova izreka „ sto puta ponovljena laž na kraju će postati istina . I u današnje vrijeme kad netko širi laži kažu za njega „Ni Goebbels mu nije ravan“.

Pa i Hitler je između ostalog rekao „ vještom i ustrajnom propagandom ljudima se čak i nebo može prikazati kao pakao, a najbjedniji život kao raj“.

h_hodocasnicko-okupljanjeMoje osobno iskustvo sa vama potječe od prije dvije godine kada me nazvao tamo neki vaš Goebbels pa smo razgovarali o kanalizaciji u Međugorju. Naš neobavezan razgovor objavio je kao intervju bez moje autorizacije onoga što je napisao. Udarna rečenica na naslovnoj stranici je bila „Predsjednik MZ Međugorje je rekao da će i fratre kazniti 3000 KM zbog septičke“. Interesantno je da je odmah tu vijest prenio znate tko?

Portal Index hr !! Za one koji ne znaju Matija Babić vlasnik tog portala, nadprosječno inteligentan tip, je kao i Goebbels, kao i vi, svu svoju pamet upregao u propagandni rat sa Crkvom i svim što je uz nju vezano a naročito sa Međugorjem. Za inteligentnog Matiju Babića vi ste nitko i ništa, ali tako slasnom zalogaju koji ste mu vi servirali on nije mogao odoljeti. I ovu vašu senzaciju usmjerenu protiv Međugorja opet je prvi objavio Matija Babić i njegov Index  koji pokriva ogroman medijski prostor. Poslije glavnog jela ovo mu je došlo kao vrhunski desert. Ne surađuje Matija sa vama zato što vas voli ,već što mu servirate takve poslastice.

Da neprirodna simbioza postoji u životinjskom svijetu navesti ću primjer kojota i jazavca (izvor youtube). Dva predatora i mrska neprijatelja koji često u lovu na žrtvu hodaju jedan pored drugog (iako oba strašno smrde) i usput se nemilosrdno tuku i grizu. Tuku se za životni prostor kao Vi i Matija za medijski.

No kada naiđu na rupu od svizca odjednom djeluju zajedno i usklađeno jer tako slasnom zalogaju nemogu odoljeti, baš kao vi i Matija.

U svom ratu protiv Međugorja postoje razne druge bratije, jazavci i kojoti, pa tako npr; Vijesti.ba pišu „NDH vlasnik parcele u Međugorju“.

Dnevni Avaz pak piše „ 500 tisuća gostiju u Međugorju a nijedan prijavljeni gost“ iako je lani polovina budžeta županijske TZ popunjena boravišnom taksom iz općine Čitluk. Poslao sam im dokaz da nije tako i tražio demanti.

Oni to ne žele demantirati već me upute na neku obavještajnu agenciju od koje su dobili informaciju, obavještajci me upute na Asju u TZ no neće ni ona da demantira i krug se zatvorio. Važno je da je laž otišla u eter.

Vrhunac vaše propagande je i tekst „Misterij u Međugorju biznismen misteriozno nestao, iza sebe ostavio milijunske nekretnine“ . To se dogodilo 2011. U tekstu navodite da je nestao pod jako čudnim okolnostima, da policija o tome ne zna ništa, da nitko ne zna dali je uopće boravio na području Međugorja, da se tijekom 2011 godine zanimao za kupnju hotela na području Međugorja i da je tada nestao. Sve vam je to rekao tamo neki fantomski NN. Mi u Međugorju svi znamo kad netko običnu njivu kupi, a o milijunskim nekretninama da i ne govorimo. Vama je bilo dovoljno da se on nekada davno pojavio u Međugorju i na to prikačite informaciju da je tamo i nestao. Ne traži ga ni obitelj, ni policija, ni gorska služba niti Ambasada već samo taj Vaš NN i to u Međugorju iako je hodao i po Hrvatskoj i po cijelom svijetu. Da je i Goebbels bio pošteniji od Vas pokažuju njegove riječi : „ Englezi kad lažu misle da treba lagati na veliko. Oni se drže svojih laži čak i kad kod toga ispadaju smješni“. Ako išta podsjeća na vas onda je to ova njegova rečenica.

I na kraju, problema u Međugorju sigurno ima, ali ćemo ih riješavati mi istinski međugorčani. Tim vašim fantomima koji su dotrčali u Međugorje da se na brzinu obogate pa im ne ide, preporučujem da pokupe svoje prnje i vrate se odakle su došli. Neka odu i do biskupa Perića pa kad ih već ne ide kako su zamislili možda im on udjeli milostinju. Vjerovatno i vama ne ide tiraž kako ste očekivali pa se sa smetlišta medijskog prostora na ovakav način preko Međugorja želite podići koju stepenicu više.

Mi istinski međugorčani vam u tome sigurno nećemo pomoći jer to vaše smeće kupovati nećemo. – stoji u priopćenju kojega potpisuje Dragan Vasilj, a koje je upućeno Dnevnom Listu.

Brotnjo.info/kamenjar.com

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari