Pratite nas

Povodom konstantnih blaćenja Međugorja

Objavljeno

na

Povodom konstantnih blaćenja Međugorja od strane medija priopćenjem za javnost oglasio se predsjednik Mjesne zajednice Međugorje gosp. Dragan Vasilj.

On u priopćenju negoduje zbog orkestriranih napada na Međugorje i prezentiranje krive slike o ovom mjestu kojega posjećuju hodočasnici sa svih kontinenata. Prosvjeduje zbog senzacionalističkih tekstova koji su u svojoj srži potpuno prazni, a služe samo za prodavanje novine i povećanje tiraža, u čemu prednjači mostarski Dnevni list, na čiju je adresu priopćenje i naslovio.

Isto prenosimo u cijelosti:

Dragan-VasiljKada se u Sarajevu 500 ljudi otrovalo salmonelom to i nije neka senzacija a kada se u Međugorju skupina gostiju otruje burekom to jeste i to za naslovnu stranicu. U BiH što šumom što drumom a najmanje službeno došlo na tisuće kineza. Razmilili se po vaskolikoj državi, nigdje nisu registrirani, nitko ne zna gdje borave ni kad umiru nezna se gdje su pokopani. I opet kao da se ništa nije desilo, ali ako umre talijan u Međugorju, a još nije bio prijavljen e to je već za naslovne stranice.

Kad dvije osobe zaključe ugovor o najmu, u 99 % tih ugovora stoji klauzula da porez plaća najmoprimac. U 99 % tih ugovora nikad nije stavljena prava cijena ugovora, i nitko ne reagira pa čak ni porezna uprava.

Ogorčeni međugorčani koji su zaključili takve ugovore uradiše isto, prevariše državu, a sad je pozivaju da to dođe provjeriti. Znaju li ti fantomski međugorčani da su i oni suučesnici u kaznenom dijelu i da to što je gazda prijavio njih ne oslobađa odgovornosti.

„Fantomski“, jer uz sve naprezanje i provjeru samo trojica međugorčana su u iznajmljenim prostorima¨. Dali su oni stvarnost ili vaša fikcija? Koliko ih ima? Jedan, pet , tisuću koji su vam taj dopis uputili.  Ti vaši fantomi još i pokajnički priznaju da žive u mjestu punom droge, prostitucije i kocke. Nebi bilo loše da ste im imena objavili jer se oni nemaju čega bojati ako istinu govore.

Joseph Goebbels bio je Hitlerov ministar propagande. Genije koji je sa 24 godine doktorirao i to kod profesora židova. Goebbels je napisali su englezi, bio zaštitni znak za „ đavolsku propagandu, a kažu da je njegova izreka „ sto puta ponovljena laž na kraju će postati istina . I u današnje vrijeme kad netko širi laži kažu za njega „Ni Goebbels mu nije ravan“.

Pa i Hitler je između ostalog rekao „ vještom i ustrajnom propagandom ljudima se čak i nebo može prikazati kao pakao, a najbjedniji život kao raj“.

h_hodocasnicko-okupljanjeMoje osobno iskustvo sa vama potječe od prije dvije godine kada me nazvao tamo neki vaš Goebbels pa smo razgovarali o kanalizaciji u Međugorju. Naš neobavezan razgovor objavio je kao intervju bez moje autorizacije onoga što je napisao. Udarna rečenica na naslovnoj stranici je bila „Predsjednik MZ Međugorje je rekao da će i fratre kazniti 3000 KM zbog septičke“. Interesantno je da je odmah tu vijest prenio znate tko?

Portal Index hr !! Za one koji ne znaju Matija Babić vlasnik tog portala, nadprosječno inteligentan tip, je kao i Goebbels, kao i vi, svu svoju pamet upregao u propagandni rat sa Crkvom i svim što je uz nju vezano a naročito sa Međugorjem. Za inteligentnog Matiju Babića vi ste nitko i ništa, ali tako slasnom zalogaju koji ste mu vi servirali on nije mogao odoljeti. I ovu vašu senzaciju usmjerenu protiv Međugorja opet je prvi objavio Matija Babić i njegov Index  koji pokriva ogroman medijski prostor. Poslije glavnog jela ovo mu je došlo kao vrhunski desert. Ne surađuje Matija sa vama zato što vas voli ,već što mu servirate takve poslastice.

Da neprirodna simbioza postoji u životinjskom svijetu navesti ću primjer kojota i jazavca (izvor youtube). Dva predatora i mrska neprijatelja koji često u lovu na žrtvu hodaju jedan pored drugog (iako oba strašno smrde) i usput se nemilosrdno tuku i grizu. Tuku se za životni prostor kao Vi i Matija za medijski.

No kada naiđu na rupu od svizca odjednom djeluju zajedno i usklađeno jer tako slasnom zalogaju nemogu odoljeti, baš kao vi i Matija.

U svom ratu protiv Međugorja postoje razne druge bratije, jazavci i kojoti, pa tako npr; Vijesti.ba pišu „NDH vlasnik parcele u Međugorju“.

Dnevni Avaz pak piše „ 500 tisuća gostiju u Međugorju a nijedan prijavljeni gost“ iako je lani polovina budžeta županijske TZ popunjena boravišnom taksom iz općine Čitluk. Poslao sam im dokaz da nije tako i tražio demanti.

Oni to ne žele demantirati već me upute na neku obavještajnu agenciju od koje su dobili informaciju, obavještajci me upute na Asju u TZ no neće ni ona da demantira i krug se zatvorio. Važno je da je laž otišla u eter.

Vrhunac vaše propagande je i tekst „Misterij u Međugorju biznismen misteriozno nestao, iza sebe ostavio milijunske nekretnine“ . To se dogodilo 2011. U tekstu navodite da je nestao pod jako čudnim okolnostima, da policija o tome ne zna ništa, da nitko ne zna dali je uopće boravio na području Međugorja, da se tijekom 2011 godine zanimao za kupnju hotela na području Međugorja i da je tada nestao. Sve vam je to rekao tamo neki fantomski NN. Mi u Međugorju svi znamo kad netko običnu njivu kupi, a o milijunskim nekretninama da i ne govorimo. Vama je bilo dovoljno da se on nekada davno pojavio u Međugorju i na to prikačite informaciju da je tamo i nestao. Ne traži ga ni obitelj, ni policija, ni gorska služba niti Ambasada već samo taj Vaš NN i to u Međugorju iako je hodao i po Hrvatskoj i po cijelom svijetu. Da je i Goebbels bio pošteniji od Vas pokažuju njegove riječi : „ Englezi kad lažu misle da treba lagati na veliko. Oni se drže svojih laži čak i kad kod toga ispadaju smješni“. Ako išta podsjeća na vas onda je to ova njegova rečenica.

I na kraju, problema u Međugorju sigurno ima, ali ćemo ih riješavati mi istinski međugorčani. Tim vašim fantomima koji su dotrčali u Međugorje da se na brzinu obogate pa im ne ide, preporučujem da pokupe svoje prnje i vrate se odakle su došli. Neka odu i do biskupa Perića pa kad ih već ne ide kako su zamislili možda im on udjeli milostinju. Vjerovatno i vama ne ide tiraž kako ste očekivali pa se sa smetlišta medijskog prostora na ovakav način preko Međugorja želite podići koju stepenicu više.

Mi istinski međugorčani vam u tome sigurno nećemo pomoći jer to vaše smeće kupovati nećemo. – stoji u priopćenju kojega potpisuje Dragan Vasilj, a koje je upućeno Dnevnom Listu.

Brotnjo.info/kamenjar.com

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

Vijesti

UNATOČ KIŠI: Više od tisuću studenata predalo zahtjeve i tisuće potpisa za Hrvate u BiH!

Objavljeno

na

Objavio

Unatoč jakoj kiši danas je u Zagrebu na prosvjednom skupu u organizaciji hrvatskih studenata iz Hrvatske i BiH bilo prisutno više od 1 000 studenata.

Studenti s drugim građanima okupili su se u utorak 12. prosinca na Trgu bana Josipa Jelačića u 13 sati odakle su krenuli prema Trgu sv. Marka s glavnim transparentnom „S prijezirom odbacujemo vaše podaništvo“.

Nakon okupljanja na Markovom trgu, ispred Hrvatskog sabora, otpjevana je hrvatska himna te je održana minuta šutnje u čast svim poginulim i preminulim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu te svim žrtvama rata.

Studenti su naglasili kako su se okupili i prije četiri godine na istom mjestu, samo nekoliko dana nakon prvostupanjske presude hercegbosanskoj šestorki, pod geslom „Još nije kasno!“. Ipak, kako su istaknuli, vlasti su zanemarivale vrlo važne činjenice, što je dovelo do smrti „čovjeka koji je s prijezirom odbacio laži, gledao na nepravdu i koji je prezirao nelogičnost i nerad dobrog dijela predstavnika njegovog naroda, za koji je na kraju i život dao!“

Studenti su uspjeli prikupiti preko 6000 potpisa za svoje zahtjeve koje su pročitali na skupu. Naglasili su kako ne žele dozvoliti da se „Hrvatska ponižava zbog sitnih interesa“ te da iznose konkretne zahtjeve kako bi se zaštitili sunarodnjaci u Bosni i Hercegovini, jer je vrijeme da dođe „do oštrog suprotstavljanja onima koji gaze ljudska, politička, ekonomska i sva ustavna prava Hrvata u Bosni i Hercegovini“.

Među potpisnicima našli su se i saborski zastupnici iz kluba zastupnika HDZ-a, Mosta, Hrasta, nezavisni zastupnici, HSS-a,  zastupnici Europskog parlamenta, generali HV-a i HVO-a, mnogi sveučilišni profesori, akademici i javni intelektualci.

Studente je u Hrvatski sabor, gdje je i službeno predana predstavka s potpisima, primilo izaslanstvo HDZ-a na čelu s Božom Ljubićem, Mosta na čelu s Božom Petrovom i drugima,  Hrasta na čelu s Hrvojem Zekanovićem, Neovisnih za Hrvatsku na čelu sa zastupnikom Željkom Glasnovićem te Ivicom Mišićem kao zastupnikom stranke Promijenimo Hrvatsku.

Na sastanku je, kako doznajemo, više puta naglašeno kako je za Hrvate u BiH važan konsenzus političkog Zagreba. Mladi su zastupnicima istaknuli kako žele da se zajedništvom nadiđe dnevna politika po pitanju Hrvata u BiH, a sudeći po podršci iz gotovo svih parlamentarnih stranaka, to su i uspjeli.

facebook komentari

Nastavi čitati

Komentar

Marijan Knezović: Uz mlade, svijet neće moći ostati gluh

Objavljeno

na

Objavio

Predstavka s potpisima više od 6 000 građana je predana.

Idući korak je informiranje studentske populacije iz cijele EU o najvećem gaženju prava u Europi, degradiranja Hrvata u BiH. Uz mlade, svijet neće moći ostati gluh.

Hvala i Indexu na live prijenosu i medijskom praćenju. Ipak nam je žao njihovog cijenjenog novinara koji je od šoka jer je sve prošlo dostojanstveno i časno zaboravio nadodati jednu nulu kada je pisao o odazivu. Mi studenti mu to nećemo zamjeriti! Poslije kiše dolazi sunce. 

UNATOČ KIŠI: Više od tisuću studenata predalo zahtjeve i tisuće potpisa za Hrvate u BiH!

 

Velik broj studenata na skupu solidarnosti s Hrvatima u BiH: Zatražili od vlasti jasnu politiku prema Hrvatima u BiH

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Podržite nas

Podržite našu novu facebook stranicu jednom sviđalicom (like). Naša izvorna stranica je uslijed neviđene cenzure na facebooku blokirana.

Komentari