Connect with us

Vijesti

Povorku ‘U ime obitelji’ čuvat će hrvatski branitelji i umirovljeni specijalci

Objavljeno

-

[quote]Povorka ‘U ime obitelji’ danas će u Hrvatski sabor odnijeti zahtjev za raspisivanjem referenduma o ustavnoj definiciji braka. Povorku će osiguravati hrvatski branitelji, dragovoljci Domovinskoga rata te umirovljeni pripadnici Specijalne policije.[/quote]

[dropcap]P[/dropcap]redstavnici građanske inicijative ‘U ime obitelji’danas će u Hrvatskom saboru predati zahtjev za raspisivanje referenduma s  749 316 potpisa birača, kojim traže da se brak Ustavom definira kao zajednica muškarca i žene.

Predstavnici inicijative i dio volontera koji su skupljali potpise za pokretanje referenduma prethodno će se okupiti na Zrinjevcu odakle će u 13 sati u povorci građana krenuti na Markov trg. U toj povorci bit će i predstavnici svih županijskih koordinacija koji će simbolično nositi potpise građana iz svoje županije.

Povorku će osiguravati volonteri inicijative – hrvatski branitelji, dragovoljci Domovinskoga rata te umirovljeni pripadnici Specijalne policije.

Nakon predaje potpisa druženje volontera nastavit će se do 19 sati u parku Ribnjak.

[box_light]

Podsjećamo:  Zahtjev za raspisivanje referenduma sa 749 316 potpisa birača koji traže raspisivanje državnog referenduma s pitanjem: „Jeste li za to da u Ustav Republike Hrvatske unese odredba po kojoj je brak životna zajednica žene i muškarca?“. Predstavnike Inicijative primit će predsjednik Hrvatskog sabora, gospodin Josip Leko.

Predstavnici svih županijskih koordinacija Građanske inicijative i jedan dio volontera, koji su nesebično darujući svoje vrijeme omogućili da se u vrlo kratkom roku, od samo 15 dana, više od 20 posto hrvatskih birača izjasni da žele referendum o braku, okupit će se na Zrinjevcu i oko 13 sati krenuti prema Trgu sv. Marka gdje će se prilikom predaje potpisa Organizacijski odbor kratko obratiti svima nazočnima.

Potpise građana iz svoje županije u povorci će simbolično nositi predstavnici svih hrvatskih županija i Grada Zagreba te će ih zajedno s Organizacijskim odborom Građanske inicijative „U ime obitelji“ predati Hrvatskom saboru. Nakon svečane predaje potpisa druženje volontera nastavit će se u parku Ribnjak te će trajati do 19 sati. Radujemo se prilici da se volonteri iz cijele Hrvatske, koje je ova inicijativa povezala, i osobno susretnu i upoznaju.

Povorku će osiguravati volonteri građanske inicijative – hrvatski branitelji, dragovoljci Domovinskoga rata te umirovljeni pripadnici Specijalne policije. Oni su, zajedno s članovima svojih obitelji, volontirali na mjestima izjašnjavanja građana te je njihova prisutnost u Zagrebu i drugim većim gradovima spriječila daljnje napade na volonterke građanske inicijative.

Ovom povorkom želimo iskazati priznanje svakom pojedinom volonteru diljem Hrvatske i omogućiti svima koji to žele da predaju potpise. Bez njihova angažmana hrvatski građani ne bi imali priliku osigurati prvi narodni referendum u Republici Hrvatskoj.

[/box_light]

Ruta Povorke:

ruta-web

uimeobitelji.net

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas