Connect with us

Pregled

Povratak Branimira Bilića u program HRT-a emisijom ‘Hrvatska za pet’

Objavljeno

-

Hrvatska radiotelevizija izvijestila je kako od jeseni na Prvome programu – HTV 1 u večernjemu terminu kreće nova informativno-dokumentarna emisija ‘Hrvatska za 5’, autora Branimira Bilića.

Kako se navodi u HRT-ovu priopćenju, u pedesetominutnoj emisiji bit će uživo predstavljeni najbolji pojedinci, skupine, tvrtke i kreativne ideje iz područja kulture, znanosti, obrazovanja, industrije znanja, kreativnoga poduzetništva, humanitarnoga i volonterskoga rada, ekologije i duhovnosti.

Kaže se i da je cilj emisije otvaranje prostora kreativnim, poduzetnim i vrijednim ljudima, promicanje kvalitete i natjecanja u dobru, isticanje pozitivnih primjera ljudi koji radom, znanjem i dobrotom čine dobro vlastitoj lokalnoj, nacionalnoj i svjetskoj zajednici.

‘Emisija će se baviti javnim sadržajima, promicat će pozitivne poruke koje su potrebne hrvatskomu društvu i promovirati ljude koji su nositelji pozitivnih promjena. Pokazat će kako se dobrim djelima, dijalogom, oprostom i pomirenjem može poštovati dostojanstvo svakoga čovjeka’, ističe autor emisije Branimir Bilić.

Osim što će se u studiju redovito nalaziti gosti, u svakoj će emisiji biti prikazano nekoliko tematskih reportaža novinara iz Zagreba i HRT-ovih centara. Emisija će biti interaktivna i omogućit će gledateljima postavljanje pitanja i komentiranje putem telefona, elektroničke pošte i društvenih mreža, zaključuje se u HRT-ovu priopćenju.

Najava povratka emisije Branimira Bilića u program HRT-a uslijedila je nakon njegova višegodišnjeg izbivanja s televizijskih ekrana i protestnih pisama koje je Bilić upućivao Programskom vijeću HRT-a i u kojima je bivšu upravu javne radiotelevizije predvođenu Goranom Radmanom prozivao za ‘kaotično i alarmantno stanje unutar Informativno medijskog servisa (IMS) i HRT-a u cjelini’.

Bilić, koji među tv publikom ima brojne štovatelje svoga novinarskog rada za koji je dobio i nekoliko nagrada, ali i kritičare koji mu ponajviše zamjeraju na prenaglašenoj patetici, je urednike HRT-u postavljene u mandatu bivše uprave prozivao za ‘nisku profesionalnost, etičnost i odgovornost, te političku i svjetonazorsku pristranost’.

Također je isticao kako je problem HRT-a i IMS-a ‘promašen model stranačkog, svjetonazorskog, prijateljskog, kumovskog i nepotističkog kadroviranja’.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari