Pratite nas

Pregled

Povratak Branimira Bilića u program HRT-a emisijom ‘Hrvatska za pet’

Objavljeno

na

Hrvatska radiotelevizija izvijestila je kako od jeseni na Prvome programu – HTV 1 u večernjemu terminu kreće nova informativno-dokumentarna emisija ‘Hrvatska za 5’, autora Branimira Bilića.

Kako se navodi u HRT-ovu priopćenju, u pedesetominutnoj emisiji bit će uživo predstavljeni najbolji pojedinci, skupine, tvrtke i kreativne ideje iz područja kulture, znanosti, obrazovanja, industrije znanja, kreativnoga poduzetništva, humanitarnoga i volonterskoga rada, ekologije i duhovnosti.

Kaže se i da je cilj emisije otvaranje prostora kreativnim, poduzetnim i vrijednim ljudima, promicanje kvalitete i natjecanja u dobru, isticanje pozitivnih primjera ljudi koji radom, znanjem i dobrotom čine dobro vlastitoj lokalnoj, nacionalnoj i svjetskoj zajednici.

‘Emisija će se baviti javnim sadržajima, promicat će pozitivne poruke koje su potrebne hrvatskomu društvu i promovirati ljude koji su nositelji pozitivnih promjena. Pokazat će kako se dobrim djelima, dijalogom, oprostom i pomirenjem može poštovati dostojanstvo svakoga čovjeka’, ističe autor emisije Branimir Bilić.

Osim što će se u studiju redovito nalaziti gosti, u svakoj će emisiji biti prikazano nekoliko tematskih reportaža novinara iz Zagreba i HRT-ovih centara. Emisija će biti interaktivna i omogućit će gledateljima postavljanje pitanja i komentiranje putem telefona, elektroničke pošte i društvenih mreža, zaključuje se u HRT-ovu priopćenju.

Najava povratka emisije Branimira Bilića u program HRT-a uslijedila je nakon njegova višegodišnjeg izbivanja s televizijskih ekrana i protestnih pisama koje je Bilić upućivao Programskom vijeću HRT-a i u kojima je bivšu upravu javne radiotelevizije predvođenu Goranom Radmanom prozivao za ‘kaotično i alarmantno stanje unutar Informativno medijskog servisa (IMS) i HRT-a u cjelini’.

Bilić, koji među tv publikom ima brojne štovatelje svoga novinarskog rada za koji je dobio i nekoliko nagrada, ali i kritičare koji mu ponajviše zamjeraju na prenaglašenoj patetici, je urednike HRT-u postavljene u mandatu bivše uprave prozivao za ‘nisku profesionalnost, etičnost i odgovornost, te političku i svjetonazorsku pristranost’.

Također je isticao kako je problem HRT-a i IMS-a ‘promašen model stranačkog, svjetonazorskog, prijateljskog, kumovskog i nepotističkog kadroviranja’.

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Pregled

Dalić poručio Livnu: Pošaljimo u svijet poruku ljubavi

Objavljeno

na

Objavio

Izborniku hrvatske nogometne reprezentacije Zlatku Daliću za utorak se priprema doček u njegovom rodnom Livnu u BiH.

Kako se najavljuje, na dočeku na gradskom stadionu Zgona trebali bi pjevati Marko Perković Thompson, Mate Bulić, Jole, Nina Badrić i mnogi drugi, a najavljuju se i gosti iznenađenja.

Svim svojim sugrađankama i sugrađanima te ljudima iz drugih mjesta koji će doći na njegov doček sljedećega utorka Zlatko Dalić je poslao poruku:

“Dragi moji, sljedećeg utorka pošaljimo u svijet poruku ljubavi, mira, zajedništva i hrvatskog ponosa. Učinimo sve Hrvate diljem svijeta ponosnim našim ponašanjem i našim zajedništvom. Zajedno smo najjači, zajedno možemo sve.

Želio bi da se sljedećeg utorka ujedinimo kao nikada prije, da se ujedimo u ljubavi i zajedništvu. Pokažimo svijetu koliko srce ima naše malo Livno i koliku energiju možemo poslati u svijet. Želim svima dobru i dostojanstvenu zabavu, kakvu ovaj kraj zna napraviti. Nemojmo dopustit da blate naš ugled i naše dostojanstvo, pokažimo svima da smo veliki u slavlju i veliki u svemu”, poručio je Dalić, piše portal Livno-online.

 

Livno sprema veliki doček za Zlatka Dalića, nastupaju Mate Bulić i Thompson

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Pregled

Pogledajte najspektakularnije trenutke dočeka Vatrenih heroja iz svih hrvatskih gradova!

Objavljeno

na

Objavio

U posebnom izdanju Bujice donosimo necenzurirane snimke dočeka naših junaka u Zagrebu, veličanstveni doček na splitskoj Rivi, slavlje za pamćenje u Imotskom, Omišu i Karlovcu, feštu nad feštama u Zadru te dirljive scene iz Donjega Miholjca i Slavonskoga Broda…

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari