Connect with us

Reagiranja

POVRATAK VELJKA MARIĆA – samo prvi korak

Objavljeno

-

Povratak Veljka Marića u Hrvatsku na izdržavanje zatvorske kazne je odlična vijest, ali samo kao prvi korak u rješavanju slučaja Veljka Marića.  Za našeg branitelja Veljka Marića i njegovu obitelj to je veliki korak jer se iz Srbije, države od koje je branio svoj dom, obitelj i narod,  vratio u Domovinu, istu onu za koju je ratovao i za čiju je slobodu bio spreman položiti i svoj život. U tom smislu, ovo je  uspješno odrađen posao, koji je po našem mišljenju trebao biti odrađen i puno brže. No bolje ikad nego nikad.

[ad id=”68099″]

Ako će se rješavanje slučaja Marić zaustaviti samo na ovome, za samu državu Hrvatsku, to ne znači puno. I dalje ostaje sudska odluka o krivnji Veljka Marića i presuda na 12 godina zatvora. I dalje ostaje priznanje i dozvola Srbiji da optužuje i procesuira naše branitelje za obranu svoje Domovine na teritoriju države Hrvatske, što nam je potpuno neprihvatljivo. Nikako ne možemo pristati na situaciju u kojoj agresor tuži i osuđuje žrtvu za obranu svog doma i Domovine na teritoriju druge, nezavisne i samostalne države. Nikako ne možemo pristati na nasilno prisvajanja pravnih nadležnosti koje si je Srbija uzela a na koje  nema pravo.

Stoga pozivamo Vladu, ministra i pravne zastupnike našeg branitelja Veljka Marića da što prije pokrenu sve zakonske mogućnosti kako bi se sudska presuda donešena u Srbiji što prije poništila te Srbiji onemogućio bilo kakav daljnji progon ostalih Hrvatskih branitelja. To je posao koji se mora obaviti, koji je državni interes i u kojem ne bi trebalo voditi računa o stranačkoj  pripadnosti ili interesima.
Prema informacijama kojima raspolažemo u Srbiji postoji popis s mnogobrojnim imenima i prezimenima hrvatskih branitelja protiv kojih Srbija želi pokrenuti sudske procese, a njihova jedina krivnja je što su ustali u obranu Domovine i onemogućili agresorske planove.  Moramo spomenuti i mnoge druge nevine branitelje protiv kojih se u Hrvatskoj vode čudni sudski procesi kako bi se zadovoljio stav o “izjednačavanju krivnje”.

A našem branitelju Veljku Mariću želimo dobrodošlicu u Hrvatsku s nadom da će mu sudska presuda donesena u Srbiji što prije biti ukinuta te da će se što prije vratiti svojoj obitelji.

desno

Predsjednik DESNO Zagreb

Damir Banić

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari