Pratite nas

Kronika

Pozadina krvoprolića u Splitu: Mladi pomorac izrešetao ljude koji su prijetili njegovoj obitelji?

Objavljeno

na

Foto: dalmatinski portal

Split je danas potresao stravičan ubilački pohod u kojemu su tri osobe likvidirane, a dvije su osobe uhićene. Jedna od njih je i ubojica, potvrdila je to sinoć PU splitsko-dalmatinska.

Splitska policija privela je sinoć Filipa Zavadlava, mladog splitskog pomorca, zbog trostrukog ubojstva koje se jučer dogodilo iza 15 sati na nekoliko lokacija u samom središtu Splita. Rafalima iz automatske puške pokošeni su Marin Boban i Marino Paić, na putu do bolnice preminuo je i Jurica Torlak.

Ubijeni se dovode u vezu s narko miljeom, a prema onome što se dosad moglo čuti iz više izvora, Zavadlav se na krvavi pohod odlučio nakon što su on i njegova obitelj mjesecima primali prijetnje jer mu se mlađi brat našao u dugu zbog droge. Po društvenim mrežama dosta je komentara, a mnogi daju podršku Zavadlavu.

Policija će danas predstaviti rezultate kriminalističkog istraživanja. Sinoć, nakon uhićenja, Zavadlav je šutio. U bolnicu su ga odveli na pregled. Postoje indicije da je jučer tijekom pohoda po Varošu namjeravao smaknuti još nekoliko osoba. Snimljen je kako vrlo hladnokrvno korača ulicom naoružan automatskom puškom, koju policija sinoć nije pronašla, piše Dalmatinski portal

Fotografije na njegovom Facebook profilu pune su poruka građana.

– Dragi dječače, plačem zbog tvog uništenog života, a ne zbog njih… – poručila mu je jedna žena.

Kako neslužbeno doznaje Slobodna Dalmacija, brat ubojice imao je problema s drogom te je bio u dugovima. Filip Zavadlav  je zbog toga uzeo kalašnjikov i ubio one koji su ih maltretirali. Nakon toga je otišao u kafić i mirno čekao policiju.

– Do travnja je bio na brodu, na kojem je proveo 14 mjeseci. Inače je živio uredno, sportaš je, osvajao je puno medalja u taekwondou. Kad se vratio s broda, trojica ubijenih dolazila su mu doma prijetiti zbog navodnih dugova njegova srednjeg brata. U rujnu su mu čak prijetili i nožem, od tada je potpuno rastrojen – ispričali su svjedoci za Slobodnu Dalmaciju.

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Oglasi

Komentari