Pratite nas

BiH

Požar prijeti „Brdu Ukazanja“

Objavljeno

na

Čitlučki vatrogasci danas su ugasili veliki šumski požar koji je s područja Ljutoga Doca (Široki Brijeg) prešao u Gornju Blatnicu. Opožareno je nekoliko hektara borove šume i niskog raslinja.

Situacija na području općine Čitluk je stabilna što se tiče požarišta, ali nažalost moguće je da ona ne ostane takva.

Požar koji trenutno gori na brdu Crnica u Šurmancima prijeti da prijeđe na područje Brda Ukazanja u Bijakovićima.

Kako brotnjo.info doznaje od Silvija Ostojića, zapovjednika čitlučke vatrogasne postrojbe, helikopter je imao jedan nalet, ali je zbog ozbiljnosti situacije preusmjeren u Čapljinu gdje je ugroženo prigradsko naselje.

Kako doznajemo, trebao bi biti angažiran još jedan helikopter koji je zadužen za rješavanje požara na Crnici.

Nekoliko pripadnika čitlučke vatrogasne postrojbe nalazi se u Zvirovićima, a kako neslužbeno dozajemo u gašenje požara uključuju se i pripadnici Oružanih snaga BiH, piše brotnjo.info

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

BiH

VIDEO – Knezović: Zaoštravanje odnosa BiH i Srbije je samo populizam i medijska pompa!

Objavljeno

na

Objavio

Bošnjački član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović odbacio je danas tvrdnje kako njegova izjava da bi bio spreman na rat ukoliko bi se Republika Srpska pokušala odcijepiti od Bosne i Hercegovine predstavlja prijetnju, nego je rekao kako je to logičan odgovor na pokušaje podjele koju zagovaraju srpski čelnici u BiH.

“Nije prijetnja kazati da ćete braniti svoju zemlju, prijetnja je kad kažete da ćete rasturiti vlastitu zemlju”, rekao je Izetbegović u Mostaru u izjavi za medije.

Izetbegović: Izjava da smo spremni na rat ne predstavlja prijetnju

facebook komentari

Nastavi čitati

BiH

Povodom obilježavanja Dana sjećanja na žrtve Vukovara diljem Hrvatske i BiH pale se lampaši

Objavljeno

na

Objavio

Foto: Kamenjar.com

Četiristotinjak osnovnoškolaca iz Marije Bistrice odalo je počast Vukovaru na Kalvariji bistričkoga Svetišta. Riječ je o školskom projektu “I u mojoj školi živi Vukovar” koji se održava već osmu godinu.

Nakon predavanja Jasne Mihaljević – rođene Vukovarke i supruge hrvatskoga branitelja koji je preživio srpski logor te Svete mise, djeca su se u koloni sjećanja popela na Kalvariju, zapalila svijeće i poslala pozdrav Vukovarcima.

Svih ovih godina, u povodu Dana sjećanja, posebno je svečano i u zagrebačkoj Aveniji Vukovar, javlja HRT.

Također i u djelovima Bosne i Hercegovine obilježava se spomen na žrtve Vukovara, pa su svijeće upaljene u centru Širokog Brijega, Mostara i dr.

Obilježena žrtva Vukovara u BiH i 26. obljetnica Herceg Bosne

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari