Connect with us

Pregled

Požar u Hidroelektrani Dubrovnik: Tri osobe ozlijeđene, za tri se traga

Published

on

Foto: Hina

Tri osobe lakše su ozlijeđene, a za još tri se traga u požaru koji je izbio u Hidroelektrani Dubrovnik u mjestu Plat u četvrtak ujutro.

Planuo je požar u hidrocentrali Plat, javljaju vatrogasci. Na terenu su JVP Dubrovački vatrogasci i DVD Župa dubrovačka. Na teren su upućena i tri vozila hitne medicinske pomoći, javlja Dubrovački vjesnik.

Uzrok požara još nije poznat, tek da mu je prethodila eksplozija.

“Grub je požar, duboko u planini. Evo vatrogasci se već pet minuta spuštaju kroz dim, pokušavamo doći do uzroka požara, ne znamo još o čemu se radi. Cijela smjena vatrogasaca i DVD-a je tu”, rekao je zapovjednik JVP Dubrovački vatrogasci Stjepko Krilanović.

Planulo je na dubini od oko 300 metara ispod površine. Trojica djelatnika hidrocentrale dovedena su u Opću bolnicu Dubrovnik jer su se nagutali dima, potvrdio je ravnatelj dr. Marijo Bekić.

Trojica djelatnika do kojih su se vatrogasci u međuvremenu uspjeli probiti upravo su dovedeni u Opću bolnicu Dubrovnik. Dvojica su u šok sobi, težina ozljeda i zdravstveno stanje zasad je nepoznato, dok su prva trojica koja su dovedena u bolnicu zbog gutanja dima zadovoljavajuće.

Najnovije informacije s terena govore kako se do izvora požara zbog gustog dima uopće ne može doći, vatrogasci su još uvijek na terenu.

– Helikopter u Splitu spreman je za let u slučaju da se utvrde teže ozljede kod trojice djelatnika hidrocentrale Plat, potvrdio je ravnatelj dr. Bekić, koji je dodao i da je u bolnici oslobođen dodatni prostor za nove pacijente.

Pristupna cesta do Hidrocentrale Plat zasad je blokirana.

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari