Connect with us

Politika

Pozitivna diskriminacija je besmislica koja može proći samo u Hrvatskoj

Objavljeno

on

U emisiji Markov trg Marka Juriča, gostovali su povjesničar Josip Jurčević te novinar Ninoslav Mogorović koji su komentirali što je to zapravo pozitivna diskriminacija nacionalnih manjina te postoji li ona uopće kao takva.

Mogorović je rekao kako je to potpuna besmislica. ”Nemoguće je iz toga nešto izvesti, osim Furia Radina koji je to uspio. Stečena prava koji su neki stekli, ne smiju biti umanjena nego čak uvećana, danas bi po tome trebali imati oko 50 – 60 posto Srba u Hrvatskoj ili 40 posto Jugoslavena. To je jedna glupost. Te manjine bi onda trebale biti u svim aparatima, ali nisu manjine problem, problem su jugoslaveni u Hrvatskoj, to je problem broj jedan”, objasnio je Mogorović.

”Riječ pozitivna diskriminacija ne postoji. Kod nas u Hrvatskoj postoji zakon koji čak suzbija diskriminaciju, tako da to ne postoji. Pozitivna diskriminacija je besmislica koja može proći samo u Hrvatskoj”, komentirao je povjesničar Jurčević.

Dotaknuli su se i teme oko pjevanja četničke pjesme u čast četničkom vojvodi Momčilu Đujiću, ratnom zločincu iz Drugog svjetskog rata, koju je pjevao mitropolit zagrebačko-ljubljanski Porfirije.

Jurčević je komentirao kako ne bi trebalo to zamjeriti čovjeku jer on to radi cijeli život, i to nije iznimka jer mu je to posao, ali problem su naši domaći izdajnici koji potajno s njima rade. Dok je Mogorović rekao kako ga takvi velikosrbi uopće ne zanimaju. ”To je jedna gubitnička koncepcija. Uvjeren sam da je to njihova ideologija koja je uglavnom ideologija bolesnih ljudi, oni imaju ideju da se gubitnici slave kao pobjednici. Nazivaju se kozmičkim narodom. Oni više ne mogu igrati na veliku Srbiju”, objasnio je.

[ad id=”68099″]

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari