Connect with us

Pregled

Poziv da ‘Zvon za Vukovar’ zazvoni u svim mjestima

Objavljeno

-

Franjevački samostan Vukovar podsjetio je na višegodišnju dobro prihvaćenu inicijativu „Zvon za Vukovar” da 18. studenoga u 18 sati i 11 minuta zazvone sva zvona u svim našim mjestima u znak sjećanja na žrtvu Vukovara, te pozvao na molitvu za žrtve i za one koji su zločine počinili.

„Kao i proteklih godina, i ove će se godine toga dana desetci tisuća hodočasnika uputiti onim poznatim nam putem, od vukovarske bolnice do Memorijalnog groblja, kojim je koračala kolona prognanih Vukovaraca prije 30 godina, a kako bi iskazala pijetet žrtvi grada Vukovara”, navodi se u ponedjeljak u priopćenju koje je potpisao fra Ivica Jagodić, te se podsjeća na preporuku da zbog epidemiološke situacije jedinice lokalne samouprave na svojim područjima organiziraju obilježavanje Dana sjećanja na žrtvu Vukovara.

„Kako bi ‘Zvon za Vukovar’ bio što snažniji i doista došao do srca i misli što većega broja ljudi, počevši od onih najmanjih do najstarijih, ali jednako tako i svih onih koji nisu u mogućnosti doći u Vukovar, a žele sudjelovati u obilježavanju Dana sjećanja, ovim putem, vas dragi mediji molimo da nam se pridružite u proklamiranju, najavi i pozivu ove inicijative…”, stoji u priopćenju.

Također se preporučuje „prikladna i upečatljiva zvonjava od 10 minuta, dovoljno jaka i trajna da pošalje poruku i istakne razliku uobičajenog zvona”, te se izražava nada da će inicijativa „Zvon za Vukovar” diljem Domovine biti prihvaćena, a sva zvona zazvoniti 18. studenoga u 18,11 sati. (Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari