Pratite nas

Naši u svijetu

POZIV HRVATIMA U ISELJENIŠTVU: Izbori u BiH imaju presudnu ulogu za Hrvatski narod

Objavljeno

na

Ovogodišnji listopadski izbori u BiH za Hrvate nikada nisu imali presudniju ulogu, te stoga ne smijemo dopustiti da drugi odlučuju o nama, poručio je Tugomir Čuljak, voditelj HNS-a za dopisno glasovanje za Opće izbore BiH, pozvavši sve Hrvate u iseljeništvu, a koji su državljani BiH, da se do 24. srpnja registriraju za Opće izbore u BiH te budu presudni glas za jednakopravnost Hrvata u BiH.

‘Osigurajmo budućnost svojoj djedovini’, poručio je Čuljak, dodavši kako se Hrvati samo zajedno mogu izboriti za opstojnost hrvatskog naroda u BiH.
‘Hrvati u BiH su najmalobrojniji narod te su stoga još više ovisni o potpori birača iz iseljeništv’, kazao je Čuljak za CroExpress.

U sklopu kampanje, na Facebooku je otvorena stranica ‘HNS BiH dopisno glasovanje’ na kojoj se zainteresirani mogu informirati o predstojećim Općim izborima u BiH i načinu registracije za iste.

Ovdje pratite sve o izborima.

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Naši u svijetu

Stipe Miočić: Volim te, Hrvatsko, vi ste svi ratnici! Ostanite jaki

Objavljeno

na

Objavio

Iako tisućama kilometrima dalje, slike posljedica koje je iza sebe ostavio potres pogodile su i našeg ‘Amerikanca’, svjetskog teškaškog prvaka, koji se uvijek i svugdje diči hrvatskim korijenima

Mojoj obitelji, prijateljima, fanovima i svima koji su pogođeni ovim strašnim potresom u Zagrebu..

Tako sam slomljen zbog ove vijesti u ovom već zastrašujućem i teškom vremenu…

Samo znajte da je moje srce tamo sa svima vama. Vratit ćemo se iz ovoga jači nego prije. Volim te Hrvatska, svi ste vi ratnici! 🇭🇷 Ostanite snažni

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Naši u svijetu

Odgađaju se Pete hrvatske svjetske igre

Objavljeno

na

Objavio

Hrvatski svjetski kongres donio je odluku da se odgodi održavanje Petih Hrvatskih svjetskih igara, čiji je termin održavanja bio predviđen od 21. do 25. srpnja ove godine u Zagrebu.

Ovakva odluka donesena je nakon niza razgovora s relevantnim čimbenicima, a glavni razlog odgađanja jeste pandemija koronavirusa, koja hara cijelim svijetom, pa tako i Hrvatskom.

Tako će se Pete Hrvatske svjetske igre održati 2022. godine, a prema informaciji objavljenoj na službenim stranicama Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske radni odbor za igre i cjelokupni program ostaju nepromijenjeni.

A.P.

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari