Connect with us

Najave

POZIV NA BOŽIĆNU LITURGIJU I BOŽIĆNA POSLANICA

Objavljeno

-

25. prosinca s početkom u 12,00 h, Njegovo Visokopreosveštenstvo Hrvatski arhiepiskop †Aleksandar služit će liturgiju sv. Ivana Zlatousta povodom Rođenja Gospodina našeg Isusa Hrista u Crkvi Isusa Krista svetaca posljednjih dana, Kutnjački put 21 (Horvaćanska) Zagreb.

[ad id=”93788″]

Za lokaciju održavanja liturgije na Google maps, kliknite OVDJE

To će biti prva Sveta liturgija Hrvatske pravoslavne crkve u Hrvatskoj nakon više od 70 godina.

Pozivamo sve domoljubne hrvatske kršćane da se nama pridruže u našoj molitvi prema Bogu na dobrobit cjelokupnog hrvatskog naroda.

“Kad se Gospodin Isus rodio od Svete Djevice, svi su bili prosvijetljeni: pastiri su svirali, mudraci se klanjali, anđeli pjevali, jer se Bog u tijelu rodio, Spasitelj naših duša” (Stihir na “Gospode zazvah”).

BOŽIĆNA POSLANICA

Vrijeme je dar od Boga kojeg moramo koristiti za dobro. Ono nepovratno istječe, a naši zemaljski dani su kratki. Poštujući tisućljetne crkvene tradicije i zavjet svetog apostola Pavla: “U svemu zahvaljujte.” / 1 Sol. 5: 18 / mi, djeca Svete Autokefalne Hrvatske pravoslavne crkve, opraštamo se od stare godine sa zahvalnošću prema Bogu za dodijeljene nam milosti i kličemo zajedno sa psalmistom: “O ljubavi Božjoj pjevat ću dovijeka.” / PS. 89: 1 /.

U posljednjih godinu dana uloženo je puno napora da HPC bude u mogućnosti doći do srdaca i duša domoljubnih Hrvata. U novoj 2016. nastavit ćemo naše napore da HPC zauzme svoje povijesno mjesto u hrvatskom društvu. Mi pravoslavni Hrvati molimo Njega u novoj godini da nam da blagoslov i snage da napredujemo u vjeri, dobroti, pobožnosti, potrazi za duševnim mirom i skladnim međuljudskim odnosima, u napornom radu, domoljublju, u slobodi i trajnom radu na narodnoj dobrobiti.

Kako bismo zadobili Carstvo Božje, svoje molitve, rad i društveno djelovanje ne smijemo podrediti jelu i pilu, nego služenju Kristu, u pravednosti, miru i radosti u Duhu Svetom, da budemo mili Bogu i cijenjeni od puka / Rim. 14: 17.18 /

Ulazeći u novu godinu, molimo Boga riječima psalmista: “… Ti okruni godinu dobrotom svojom.“ / PS.64: 3-12 /. Naša molitva je za blagoslov nadolazeće godine i da ovo doba naših života bude okrunjeno blagošću.

Neka milost našeg Gospodina Isusa bude s vama! I moja je ljubav sa svima vama u Hristu Isusu. Amen. / 1 ​​Kor. 16: 23-24 /.

†Aleksandar, po milosti Božjoj arhiepiskop cijele Hrvatske pravoslavne crkve

Hristos se rodi!

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari