Pratite nas

Reagiranja

Poziv: Osnivanje „ Kruga prijatelja branitelja sa Savske ceste „

Objavljeno

na

Postovani Mrežari,

Naši branitelji sa Savske ceste su jasno rekli da nastavljaju borbu do ispunjenja njihovih ciljeva.

A ja osobno mislim kako je to borba i svakog drugog branitelja i rodoljuba. Poznavajući ovu vladu moramo biti svjesni da će ta borba biti duga. Kako znamo iz povijesti sličnih protesta, pomoć organizatorima krene jako dobro, ali sa vremenom postaje sve manja, a ponekad na kraju i zatihne. Mi to ne smijemo u ovom slučaju dopustiti, ostaviti branitelje na cijedilu, da nam budu gladni ili se još više razbole.

Iz tog razloga predlažemo slijedeće:

Osnivanje „ Kruga prijatelja branitelja sa Savske ceste „

Svrha formiranja toga kruga je osigurati dugoročnu pomoć u dostavi hrane našim braniteljima.
Potpisatelj ovog maila je kontaktirao branitelje u vezi logistike protesta – te je dobio slijedeće informacije:

> branitelji ništa ne traže i ništa ne mole
> ali sve što dođe, dobro dođe
> ako želimo pomoći, onda je najpotrebnija pomoć u trajnoj hrani kao :
– suhomesnati proizvodi
– konzerve
> jedan topli obrok za ručak je osiguran, a za doručak i večeru ovise o donacijama
> oni se slazu sa izjavom, da će ovi prosvijedi jako dugo trajati

Moj osobni prijedlog bi bio, da uz navedene artikle dobijemo od branitelja i dodatnu listu specifičnih potrepština kao što su medicinski ili vitaminski preparati i.t.d.

Predlazem, da sto širi krug ljudi samostalno i dugoročno donosi pomoć u određenim razmacima koliko mogu. Mi će mo stvoriti taj ” Krug prijatelja branitelja sa Savske ceste “, međusobno komunicirati tko i kako pomaže te razmjenjivati ideje, prijedloge i novosti.

Možda netko zna gdje bi mogli povoljnije nabaviti navedene potrepštine, važno je da se pomoć ne ” ispuše ” i naši branitelji na kraju ostanu gladni.

Bilo bi mi posebno drago ako bi vi uspjeli našu akciju preporučiti i svojim prijateljima, rodbini i znancima te mi javiti njihova imena.

Ja sam spreman centralno voditi listu sudionika kruga, pa mi javite koga ste sve pridobili za Krug.

Naravno da trebamo razmisliti, da netko od nas pokrene i stranicu na FB ili da se pridružimo već nekome od nama poznatog koji vodi grupu na FB.

NEK SE VIDI DA NAS IMA !!!!

> sudionici našeg Kruga su vidljivi iz privitka

Prijateljski pozdrav
dip.inž. Stjepan Mažar
[email protected]
098 98 66378

Osnivanje „ Kruga prijatelja branitelja sa Savske ceste „

NEK SE VIDI DA NAS IMA

001. Eva Kirchmayer Bilic
002. Silvija Lazeta
003. Miljana Mazar
004. Stjepan Mazar
005. Hrvarske e – Mreza > Komunikacijski platforma domoljuba i branitelja
006. Jasna Polic Bilisko
007. Marija Dzepina
008. Gordan Bodog
009. Duro Knezicic
010. CONCORDIA REDIVIVA > Udruga Obnavljanje zajednistva
011. Franjo Dragas
012. Josip Sopta
013. Vladimir Biondic
014. Jozo Sladoja
015. Ivana Moric
016. Milka Gojceta
017. Mirna Sunic Zakman
018. Milan Zanoski
019. Kresimir Kraljevic
020. Daran Basic
021. Snjeska Kranjcec
022..

Kamenjar.com

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

Reagiranja

Srpska pravoslavna crkva uprla sve svoje snage protiv Marka Juriča

Objavljeno

na

Objavio

“Sramota je za hrvatsku državu da je Hrvatska pravoslavna crkva beskućnik i da svoje liturgijske obrede mora održavati na ulici”, rekao je te od hrvatske države zatražio da registrira Hrvatsku pravoslavnu crkvu i da joj nađe prostor za održavanje liturgijskih obreda, Marko Jurič u siječnju, prilikom javnog obreda  “posvećivanja vode povodom blagdana Bogojavljanja”, koje je organizirala Hrvatska pravoslavna crkva  na zagrebačkom Cvjetnome trgu. Od tada počinje njegov sudski progon:

Jučer je protiv mene na Prekršajnom sudu održano peto ili šesto ročište. Zagrebačka policija me progoni i tuži da sam organizirao protuzakoniti skup 6. siječnja 2017. godine kada je Hrvatska pravoslavna crkva na Cvjetnomu trgu održala obred posvećenja vode.

Policija je po prijavi Srpske pravoslavne crkve uprla sve svoje snage kako bi dokazala protuzakonite, opasne i rušilačke namjere tog vjerskog obreda na Cvjetnom. Do sada je ta zagrebačka policija poslala čak pet policajaca koji iz ročišta u ročište siluju činjenice kako bi dokazali svoju optužnicu dostojnu milicijskih pendrekaša propale Jugoslavije.

Spoznaja da ću možda biti osuđen ne boli toliko koliko je bilo mučno gledati te, tzv. hrvatske policajce, koji zajedno s pjevačima četničkih pjesama pušu u isti rog i gaze po istini, pravdi, pravnom sustavu i temeljima hrvatske države. U konačnici, svojim sluganskim ponašanjem pljuju na stradanja Hrvata od četničke ruke u zadnja dva rata i poraća. 
Takvi policajci nemaju pravo nositi časnu odoru hrvatske policije! Napisao je Marko Jurič.

Marko Jurič se ovog časa nalazi na sudu jer je upro prstom u Pupovca

facebook komentari

Nastavi čitati

Reagiranja

Platforma suverenista traži odgovornost Aleksandra Stankovića

Objavljeno

na

Platfroma suverenista zahtjeva pokretanje postupka utvrđivanja odgovornosti Aleksandra Stankovića zbog teških kršenja odredbi Ustava RH, saborskog Zaključka o srpskoj agresiji od 8. listopada 1991. i Deklaracije o Domovinskom ratu.

Platformu potpisuju građanska inicijativa Ivo Pilar i 9 krovnih udruga proisteklih iz Domovinskog rata.

Zbog navedenoga tražimo:

1.      Pokretanje postupka utvrđivanja odgovornosti i sankcioniranje  urednika i voditelja emisije Nedjeljom u dva, Aleksandra Stankovića za:

1a) teška kršenja ustavnih i zakonskih odredbi RH, krivotvorenje povijesnih činjenica i dezinformiranje javnosti

1b) teška kršenja Općih pravila o radu i ponašanju zaposlenika HRTa, te

1c) teška kršenja propisa iz Etičkog kodeksa HRT-a

2. Zahtjev za javnom isprikom u ime HRT-a, hrvatskoj javnosti zbog dopuštanja objavljivanja očitih povijesnih krivotvorenja, dezinformacija, laži i podmetanja.

 Pojašnjenje

Urednik i voditelj emisije Nedjeljom u dva, Aleksandar Stanković je u nedjelju, 19. studenoga 2017., prigodom gostovanja hrvatskog dragovoljca iz Vukovara, Predraga Mišića –Peđe,  višestruko i agresivno pokušavao uvjeriti gosta kako je Domovinski rat za obranu Hrvatske od srpske agresije bio građanski rat.

Ovim činom je voditelj emisije najgrublje prekršio, zanemario i obezvrijedio slijedeće:

1.)    Ustav RH, izvorišne osnove, koje jasno potvrđuju i naglašavaju da je Domovinski rat bio pravedan, legitiman, obrambeni i oslobodilački.

2.)    ) Zaključak Hrvatskog sabora od 8. listopada 1991. kojim se jasno identificira srpska osvajačka agresija na Hrvatsku (NN 53/1991)

3.)    Deklaraciju o Domovinskom ratu koja devet godina nakon rata trezveno evaluira prošle događaje i opet naglašava kako je Domovinski rat bio  obrambeni rat nasuprot srpskoj agresiji. (NN 102/2000)

4.)    Presude međunarodnih sudišta koje su u više slučajeva potvrdile srpski agresivni , osvajački rat s ciljem ustroja velike Srbije na prostorima bivše Jugoslavije.

O svemu navedenom izvjestit ćemo i odgovorna saborska tijela, zatražiti javnu raspravu i odgovornost svih koji dopuštaju sramotno krivotvorenje povijesti, dezinformiranje javnosti i relativiziranje krivnje totalitarnog, komunističkog, jugoslavenskog režima i osvajačke srpske agresije.

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari