Connect with us

BiH

Poziv terorista iz BiH: Postavljajte eksploziv i trujte po BiH!

Objavljeno

-

“Postavljajte im eksplozive ispod auta, ispred kuća, uzmite neki otrov i stavite im u piće, u jelo neka crknu od otrova, ubijajte ih na svakom mjestu gdje god stignete po Bosni, po Srbiji, po Sandžaku. Vi to možete, a Alah će vam pomoći”, stoji u video-poruci koju su objavili islamistički portali u BiH.

[ad id=”68099″]

U videu pripadnici Islamske države porijeklom iz BiH i s Kosova pozivaju muslimane s područja Balkana na “džihad” i “hidžru”.

Jedan od pripadnika Islamske države pozvao je svoje sunarodnike da se “isele u zemlju islama, a oni koji ne mogu neka se bore u Bosni, Srbiji”…

”Onaj tko se iseli na Alahov put, naći će mnoga dobra. Mi želimo da svoj narod milom, lijepim govorom, ili silom da izvedemo iz mraka na svjetlo”, rekao je jedan od ljudi na snimci, prenosi Srna.

Naveo je kako se njegovi mnogi sunarodnjaci u BiH žale kako ne mogu nositi bradu, nikabe, kako teško žive, te ih poziva da “učine hidžru, da se isele i da se bore na Alahovom putu svojim imetkom i životima”.

U video-poruci jedan od njih porijeklom iz BiH rekao je da Zapad na čelu s Amerikom i kršćanska Europa nikada neće biti zadovoljni dok sve muslimane ne preobrate u svoju vjeru.

“Zato, braćo muslimani, vratite se svojoj vjeri, vratite se džihadu. Prisjetite se mudžahida koji su 90-tih godina došli da vas obrane, da brane vaše živote, imetak, vašu čast. A kako im je ta država vratila? Sada vi imate priliku da im se odužite, da kao narod ustanite. Možete da ih zgazite i stavite pod svoju čizmu”, poručio je jedan od pripadnika Islamske države.

Naveo da mu je “čast i ponos” da se predstavi kao “Alahov rob s balkanskog područja”.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari