Connect with us

Pozivamo Srbe da se ograde od Dodika i Srbija je podržala Palestinu!

Published

on

Palestinska zajednica u Bosni i Hercegovini uputila je danas poziv svim čestitim građanima bh. entiteta Republike Srpske i političarima da se ograde od jučerašnjeg pisma Milorada Dodika u kojem je izrazio podršku izraelskim vlastima, priopćeno je danas, javlja bh. novinska agencija Patria (NAP). 

rs dodik– Pismo Milorada Dodika, iako je on predsjednik RS, smatramo njegovim osobnim stavom podrške nasilju i ubijanju nevinih civila, žena i djece. Uvjereni smo da to nije stav srpskog naroda u cijelosti. Podsjećamo i javnost i Dodika da je Srbija u Ujedinjenim narodima glasala za uspostavu palestinske države – kaže se u saopćenju.

Udruženje Palestinska zajednica u BiH, podsjeća i da je povodom posljednje agresije okupatorskog izraelskog režima na Palestinu: Zapadnu obalu, Jeruzalem i Gazu, pokrenulo humanitarnu akciju prikupljanja pomoći za palestinski narod putem humanitarnog telefonskog broja 090 291 001.

– Pozivom na ovaj broj donirate 2,00 KM Palestincima koji ostaju bez kuća i druge imovine nakon izraelskog bombardiranja raketama i granatama velike razorne moći – navedeno je prenosi NAP.

U više dnevnim napadima Izraela na Palestinu poginulo je najmanje 168 osoba, a ranjeno 1130, prenose agencije. Zabilježeno je 2.144 izraelskih zračnih napada u kojima su srušene 374 kuće i džamije.

NAP

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari