Pratite nas

Reagiranja

Pozivamo UN da ispravi nepravdu nad Vukovarom iz 1991. godine!

Objavljeno

na

Reakciju u obliku priopćenja na upozorenja Odbora Ujedinjenih naroda za ljudska prava da u Vukovaru treba osigurati primjenu ćirilice, uputila je Podružnica HSP AS Vukovar. Priopćenje potpisuje predsjednik Podružnice HSP AS Vukovar, umirovljeni pukovnik HV-a i zapovjednik samostalne satnije vojne policije 204. Vukovarske brigade 1991. godine Drago Adžaga, priopćenje prenosimo u cijelosti:

Domovinski rat je čvrst temelj na kojem je izgrađena samostalna Republika Hrvatska i kao takav  mora imati važnu ulogu u oblikovanju naše sadašnjosti i budućnosti. Jezik i pismo temeljne su značajke identiteta naroda na nekom području. Većinsko stanovništvo u Vukovaru dans čine hrvatski branitelji, stradalnici Domovinskog rata te članovi njihovih obitelji.

Njihova djeca su kroz  odrastanje i sazrijevanje direktno i indirektno osjetila sve strahote velikosrpske agresije. Mnoge žene nad kojima je tijekom agresije na grad i nakon sloma obrane istog počinjeno nasilje od strane pripadnika srpskih vojnih i paravojnih postrojbi  i danas susreću svoje silovatelje i mučitelje u Vukovaru.  Još uvijek veliki broj obitelji traži svoje nestale članove. Za sve njih  ćirilica je simbol patnje koju su proživjeli te bi im njezino uvođenje  značilo težak udarac i okrutno nepoštivanje njihove žrtve i osjećaja.

Međunarodna zajednica nažalost te 1991.godine nije prepoznala, a samim tim ni zastupala potrebe i interese hrvatskog naroda kada se Vukovar branio. Danas pozivamo međunarodnu zajednicu, UN i Odbor Ujedinjenih naroda za ljudska prava da ne ponavljaju greške s početka devedesetih godina prošlog stoljeća. Dosadašnja iskustva i događaji prouzrokovani nasilnim pokušajima uvođenja  srpskog jezika i pisma ukazuju da  bi ustrajanje na provedbi zakona o uvođenju dvojezičnosti  dodatno  pogoršalo  i ovako poremećene međunacionalne odnose u gradu Heroju. Vukovar bi postao „grad slučaj“  bez mogućnosti stvaranja  pozitivnog ozračja koje je nužno za poboljšanje životnog standarda u Vukovaru.

Teška ekonomska situacija, stalni rast nezaposlenosti, egzodus mladih veliki su problemi u Vukovaru danas,  problemi koji nestrpljivo čekaju svoje rješenje. Zbog svega navedenog   HSP AS  poziva hrvatsku zakonodavnu, sudbenu i izvršnu vlast da putem pozitivnih zakona odgodi primjenu navedenog dok se za to ne stvore potrebiti preduvjeti. Do trenutka kada će uvođenje ćirilice značiti provođenje hrvatskih zakona, a ne osobnu uvredu za svakog branitelja i stradalnika Domovinskog rata te građanina Vukovara. Gospodo iz vlasti stanite uz svoj narod, stanite uz Vukovar. Ovaj grad to zaslužuje i svi njegovi stanovnici.

[ad id=”68099″]

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Reagiranja

Hod za život glas je razuma i savjesti, a ne ulaženje u bilo čiju intimu

Objavljeno

na

Objavio

Neki bi zabranili izlazak na ulice onima koji se za očuvanje života bore mirnim dostojanstvenim šetnjama. Zatvarali bi, tukli, osuđivali i tko zna što sve ne.

U ime “demokracije”, “slobode” i “ljudskih prava”.

Čudna neka mjerila. Kad se LGBTIQ aktivisti okupe, skidaju na javnim mjestima, ližu se i ljube po trgovima gradova, viču, vrijeđaju i nose skaredne transparente (poput onoga “ŽIVJELA PERVERZIJA!”), za neke je to “super”, “krasno”, “napredno”, “cool”. Takve povorke čuvaju stotine policajaca i budno paze da im tko ne bi dobacio kakvu ružnu riječ – iako rade na javnim mjestima ono što je inače kažnjivo zakonom kao “narušavanje javnog reda i mira”.

Čujemo, čak i od javnih osoba (koje sad neću imenovati zbog izborne šutnje) kako mi koji se zalažemo ZA ŽIVOT, zamislite, “ULAZIMO U INTIMU ONIH DRUGIH!”.

Od svih objeda i nebuloza koje izriču protivnici života, ovo je jedna od najvećih.

Narod koji izlazi na ulice hodajući za život nema iza sebe nikakvu instituciju, niti je riječ o hijerarhijski organiziranoj manifestaciji u kojoj bilo tko odozgo “vuče konce”. Građanska inicijativa ‘U ime obitelji’ jeste organizator, ali ona nije nikakav vrhovni arbitar niti redatelj ovih akcija. Nije to kazališna scena. To je moralni stav širokih slojeva našeg naroda prema najvažnijem od svih pitanja: PRAVU NA ŽIVOT ONIH NEROĐENIH KOJI NEMAJU MOGUĆNOSTI OGLASITI SE, A ČIJI SE ŽIVOTI TAKO BEŠĆUTNO SVAKODNEVNO GASE VOLJOM ONIH KOJI DO ŽIVOTA NE DRŽE.

Jako je dobro poznato kakav je stav naše Crkve, pa i svih dosadašnjih papa (uključujući i aktualnog papa Franju) o ovom pitanju. To su OZAKONJENA UBOJSTVA. To je zločin protiv Boga, Čovjeka i ljudske naravi.

Narod koji izlazi na ulice – diljem svijeta, ne samo u Hrvatskoj – u ime očuvanja života ne diže nikakve revolucije, ne traži nasilne prevrate, ne zagovara progone, nitko ne ulazi u bilo čiju intimu i pravo odlučivanja o sebi i svome tijelu.

To je GLAS RAZUMA I SAVJESTI  i na volju svakomu hoće li ga prihvatiti ili neće.

Izađimo na ulice uvijek kad osjetimo da su ljudski život ili prava nerođenih ugroženi.

Nitko nam to neće niti može zabraniti!

Ponosan sam što ZA ŽIVOT hodaju deseci tisuća ljudi.

Veličanstveni su to skupovi koji dokazuju da još uvijek nije sve izgubljeno ni za nas, mali hrvatski narod.

Na agresiju i riječi mržnje nećemo odgovarati istom mjerom.

Nas je Krist Spasitelj podučio moralnim načelima i vrijednostima života i ljudskog bitka, to znamo i toga se držimo.

Upravo zato i HODAMO…ZA ŽIVOT, jer veće i dragocjenije vrijednosti od ljudskoga života nema.

Zlatko Pinter/Kamenjar.com

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Reagiranja

NZH: Nikakvim jugozomboidima, njihovim sljednicima i zaštitnicima se nećemo ispričati

Objavljeno

na

Objavio

Foto: Arhiva

Neovisni za Hrvatsku reagirali su na facebooku na zahtjev Etičkog povjerenstva koji zahtjevaju da Glasnović i Neovisni za Hrvatsku s mrežnih stranica uklone “spornu” fotografiju u obliku predizbornog plakata na kojemu Glasnović pozira u boksačkom stavu uz poruku: “Jugozomboidi imaju plan za Hrvatsku” i “Svaki ima plan dok ne dobije šaku u glavu”. Naloženo im je i da se tom fotografijom prestanu koristiti u bilo koje svrhe te da se javno ispričaju.

NEOSNOVANO UPOZORENJE ETIČKOG POVJERENSTVA

– Na prijavu Državnoga izbornog povjerenstva i novovjekog AFŽ-a (Mreže antifašistkinja Zagreba), Etičko povjerenstvo uputilo je upozorenje NEOVISNIMA ZA HRVATSKU i našemu kandidatu, generalu Željku Glasnoviću zbog fotografije u obliku predizbornog plakata na kojem se general Glasnović obraća „jugozomboidima“.

Etičko povjerenstvo, odreda sastavljeno od dičnih antifašista i naprednih mislilaca stasalih u samoupravnome socijalizmu, zahtijeva da se taj plakat ukloni i da se i mi kao stranka i general Glasnović „javno ispričamo“ zbog njegova objavljivanja.

Upozorenje otklanjamo s indignacijom. Fotografija i plakat generala Glasnovića upravljen je jugozomboidima (što je termin koji je general Glasnović bezbroj puta bez ikakve sankcije upotrijebio u Hrvatskome saboru, a i inače u javnome životu!), te ima jasnu obrambenu poruku: „Jugozomboidi imaju plan za Hrvatsku“, ali će se taj njihov plan razbiti o hrvatsku šaku. Tako je bilo i 1991./92., a tako će biti i sada.

Prema tome, nikakvim jugozomboidima, njihovim sljednicima i zaštitnicima se ne ćemo ispričati (nego ponavljamo: njihov će se plan nasukati i danas i sutra!), a hrvatskomu se narodu nemamo zašto ispričavati.

On je uz nas, a mi smo uz njega – vrijeme je za Hrvatsku!

Neovisni za Hrvatsku

Etičko povjerenstvo traži da Glasnović ukloni izborni plakat

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari