Connect with us

Šport

Poznat popis hrvatskih rukometaša za Olimpijske igre

Objavljeno

-

HINA

Izbornik hrvatske rukometne reprezentacije Dagur Sigurdsson objavio je popis igrača koji će putovati na Olimpijske igre u Parizu.

Nakon 13 dana priprema i uvjerljive pobjede protiv Egipta, hrvatski izbornik je objavio popis putnika za OI. Od 21 igrača koji su bili u Prelogu, izbornik je odlučio da vratar Filip Ivić, lijevi vanjski Marko Mamić, desni vanjski Mateo Maraš i srednji vanjski Ivano Pavlović neće nastaviti olimpijske pripreme, objavio je HRS.

Kao što je poznato u zapisnik za utakmice Olimpijskih igara može se prijaviti samo 14 igrača. Tako će trojica od tih 17 koji su na završnom popisu u Parizu, biti u pričuvi ukoliko se netko ozlijedi. To su dva krila Marin Jelinić i Filip Glavaš te vratar Sandro Meštrić.

Drugi dio priprema obavit će se u Opatiji od 11. do 22. srpnja.

U tom razdoblju reprezentacija će na dva dana “skoknuti“ do Chartresa na još jedan prijateljski susret s domaćinom Olimpijskih igara i braniteljem naslova iz Tokija, Francuskom. Taj je susret na rasporedu 17. srpnja u 18.00 sati. Nakon toga ekipa se vraća u Opatiju.

U grad domaćina Olimpijskih igra hrvatska reprezentacija leti 24. srpnja, a prvi susret na rasporedu je 27. srpnja protiv Japana. Nakon toga svaka dva dana slijede Slovenija, Njemačka, Švedska i na kraju natjecanja u skupini Španjolska.

Važno je napomenuti da četiri najbolje reprezentacije iz svake od dvije skupine s po šest reprezentacija ulaze u četvrtfinale.

Hrvatskim rukometašima ovo će biti šesto sudjelovanje na Olimpijskim igrama. Do sada su osvojili dva zlata (1996, 2004), te broncu (2012).

POPIS PUTNIKA ZA OI (14 +3):
Matej Mandić (Zagreb)
Dominik Kuzmanović (NEXE)
Ssndro Meštrić (Industria Kielce)
Marin Jelinić (Pick Szeged)
Lovro Mihić (Orlen Wisla Plock)
Mario Šoštarić (Pick Szeged)
Filip Glavaš (Zagreb)
Zvonimir Srna (Zagreb)
Tin Lučin (Orlen Wisla Plock)
Josip Šarac (Frisch Auf Goppingen)
Domagoj Duvnjak (THW Kiel)
Luka Cindrić (Dinamo Bukurešt)
Ivan Martinović (Melsungen)
Luka Lovre Klarica (Zagreb)
Veron Načinović (Montpellier)
Nikola Grahovac (HBW Balingen – Weilsttein)
Marn Šipić (HC Kriens – Luzern)

(Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas