Connect with us

Događaji

Prag: Mladi Europljani – nositelji nade

Objavljeno

-

Ne tražimo uspjeh. Ali, u trenutku kada svijetom vladaju napetosti, mnogi bi mladi u Europi htjeli biti donositelji nade u sredine u kojima žive. Susreti poput ovoga održanoga u Pragu, nisu sami sebi svrha.

Oni podupiru mlade u toj njihovoj želji – tim riječima brat Alois, prior Zajednice iz Taizéa, odgovara na pitanje o tajni uspjeha europskih susreta koji se, na poticaj ekumenske zajednice koju je utemeljio brat Roger Schutz, održavaju na svršetku svake godine. 

prag trg

I ove je godine u Pragu bilo 30.000 mladih koji su odlučili dočekati Novu godinu u molitvi. Najbrojnija je skupina bila talijanska, a potom poljska i ukrajinska. Svjetlost nade za naš kontinent, zazvali su zajedno katolici, pravoslavni i protestanti.

taize-praha

Osvrnuvši se u razgovoru za agenciju Sir na taj, upravo održani, susret, brat je Alois govorio i o mladima iz Europe koji su odlučili ući u redove ISIS-a, takozvane Islamske države. Mnogi su mladi danas zanemareni, izgubljeni, nemaju posao, nemaju nikakve perspektive za budućnost. Ali, ne privlači ih nasilje, nego traženje nečega što bi njihovu životu dalo smisao. Nešto zbog čega bi mogli reći: ‘Moj život ima smisla’. Stoga nam se nameće pitanje: kako da budemo bliži toj izgubljenoj mladeži, kako ih pratiti prije nego što donesu neopozive odluke? – upitao je na kraju prior Zajednice iz Taizéa.

Radio Vatikan/Kamenjar.com

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari