Connect with us

Pravili su iluzije o BiH, a ta iluzija se ruši

Objavljeno

on

Predsjednik Republike Srpske, Milorad Dodik, poručio je da neće biti nikakvog “Daytona 2”, niti on može biti organiziran u postojećoj skupini međunarodnih odnosa.

Osnovni problem je što nikad nije provedeno ono što je navedeno u Daytonskom mirovnom sporazumu, nego se počelo rušiti ono što je napisano. “Osnovni problem je što nikad nije provedeno ono što je navedeno u Daytonskom mirovnom sporazumu, nego se počelo rušiti ono što je napisano. Krivnju za nefunkcioniranje snosi isključivo međunarodni faktor, koji je pokušao praviti iluzije o BiH, a ta iluzija se neprestano ruši i zato sada svi pokušavaju napraviti neki dogovor o tome“”, rekao je Dodik Srni, komentirajući poruke nekih međunarodnih bivših i aktualnih službenika da je vrijeme za “Dayton 2”.

On je dodao da je jasno da podrška raznim okupljanjima građana od stranaca i zahtjevi za tim da se uspostavlja novi ustavni poredak govori o tome da je riječ o sinkronizovanoj akciji.

Nitko ovdje ne smije biti naivan niti smije zapostavljati koordiniranost te vrste“, rekao je Dodik i dodao da je očigledno da pozivi na “Dayton 2” crpe snagu iz jednog centra, koji je osmislio te aktivnosti.

Predsjednik Srpske ističe da se Daytonski mirovni sporazum, kao međunarodni ugovor, mora provoditi, a ne slobodno tumačiti.

Republika Srpska ima dovoljno kompetencija da obrani svoje ustavne pozicije. Jedino razgrađena i omekšana politike iz Republike može napraviti najveću štetu Srpskoj, a ja sam uvjeren da se to neće dogoditi“, naglasio je Dodik.

Srna

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari