Connect with us

Komentar

Pravnik, odvjetnik o divljaštvu protiv mirnih katolika molitelja

Objavljeno

-

Ilustracija/isječak

Namjerno i posredno poticanje nemira i nasilja

Višestruko sam upozoravao policiju da tzv. prosvjednici na Jelačić placu krše niz zakona. Međutim, policija, iako je toga svjesna, odbija primijeniti zakone, onemogućiti uznemiravanje i ponižavajuće postupanje prema moliteljima.

Potpuno je jasno da je samo njihovo okupljanje nezakonito. Policija je u prekršaju što ne poduzima ništa, nego svojim infantilnim postupanjem potiče nemire i nasilje. Militarne stranke (s komunističkim pedigreom, SDP i RF) te pedo-lezbo otpadnici već su višestruko, kazneno i prekršajno, morali odgovarati.

Na žalost ni organizatori nisu na potrebnoj razini, iako sam i njih višestruko pozivao da poduzmu mjere (kojih ima više) u zaštiti molitelja. No oni se ponašaju kao da je ovakvo stanje normalno i prihvatljivo, da se to njih ne tiče, a nije tako. Do sada se nisu javno i institucionalno zauzeli u tom smjeru.

Čemu takav status “žrtve” kod katolika koji organiziraju molitvu? Na žalost postali su posredno (svojim propustima) sudionici i poticatelji uznemiravanja, a sada vidimo i nasilja.

Mate Knezović, odvjetnik

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas