Connect with us

Vijesti

Prebrojavaju se glasovi u SDP-u: ‘Grbin uvjerljivo vodi’

Published

on

Prema prvim neslužbenim rezultatima iz prebrojenih glasova proizlazi da Peđa Grbin u drugom krugu izbora za predsjednika SDP-a uvjerljivo vodi nad zagorskim županom Željkom Kolarom.

Pobijedio je u Istri, a u rodnoj mu Puli dobio je 78 glasova, a Kolar njih 17, a neslužbeni podaci govore da uvjerljivo pobjeđuje i u Rijeci i Primorju. U Varaždinskoj županiji Grbin je dobio 271 glas, a Kolar 141, u Sisku je Grbin osvojio 102 glasa, a Kolar svega 5, u Rijeci Grbin je dobio 124 glasa, Kolar njih 29, a samo je jedan listić bio nevažeći, u Pločama je omjer 144 naprema 41 glas za Grbina

U Osijeku je Grbin dobio 102 glasa, a Kolar 22. U Čakovcu i Zadru taj je omjer oko 70:30 posto za Grbina. U Zagrebu također uvjerljivo pobjeđuje, a jedine mjesne organizacije u kojima je Kolar u prednosti su Sesvete, Gornja Dubrava i Trešnjevka sjever, ali je i tu mala razlika. U Zagrebačkoj županiji Grbin je dobio 76,65 posto glasova, a Kolar 23,35 posto. Navodno Grbin pobjeđuje u cijeloj Dalmaciji.

U Splitu koji je u kampanji podržao Kolara u drugome je krugu pobijedio Grbin koji je dobio 210 glasova, a Kolar je osvojio njih 209

Prema za sada poznatim rezultatima, od svih gradova Kolar je bolje prošao samo u Koprivnici, javlja Jutarnji list

Na društvenim mrežama javlja se sve više SDP-ovaca s objavama da je Peđa Grbin novi predsjednik SDP-a, i stiže mu sve više javnih čestitaka.

Konačni rezultati očekuju se oko 20 sati.

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari