Pratite nas

Komentar

Predrag Pedja Mišić: Srbi su sve ratove sami izazvali, isto tako sve redom gubili

Objavljeno

na

MEDENI MJESEC
Republika Srbija od 41 do 90, uživa kao mladenci na medenom mjesecu. U nasilno stvorenoj federaciji uživa status povlaštene. Umjetna tvorevina tkz SFRJ koristeći resurse ostalih saveznih republika pod palicom Josipa Broza Tita, diktature SKJ, UDBE i inih represivnih institucija uživa sve blagodati.

Sve ratove su sami izazvali, isto tako sve redom gubili, obilježili srpski narod za sva vremena, koji je takodjer kriv birajući velikosrpske političare, sam se dovodi u takvu situaciju. Osobno vjerujem da tamo ima dovoljno potencijala da se mogu oduprijeti tome. Zašto to ne čine ne znam.

Ako je ikada bilo pravo vrijeme za to, sad je. Najnovije izjave zločinca s Ovčare, osudjenog, Veselina Šljivančanina pokazatelj su da srbiju vode jos u veći ponor i bijedu iz koje će se teško izvući.

Kad srbijanci shvate da su sve dosadašnje ratove izgubili, riješe se velikosrpske politike, krenu putem demokracije, vrlo brzo ce uvidjeti da su cijelo jedno stoljeće bili i gluhi i slijepi, dozvoljavajući četnicima da ih vode u ponor i političko samoubojstvo.

Deklarirani četnici Nikolić, Vucić, Šljivančanin, nisu oni koji ih trebaju predstavljati u Europskim integracijama. Što prije to shvate moći će prije naprijed.
Ako vas budu takvi vodili Velika Srbija će biti manja nego ikada.

Predrag Pedja Mišić / Kamenjar.com

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Komentar

Davorin Karačić: Na sudu smo dokazali ono što zapravo ne bi trebali niti dokazivati

Objavljeno

na

Objavio

Dragi prijatelji i svi ljudi dobre volje i čista srca. Nakon tolikih godina nepravde i progona, uspjeli smo, obranili smo “Bojnu Čavoglave”.

Na sudu smo dokazali ono što zapravo ne bi trebali niti dokazivati, ono o čemu zapravo nije trebalo nikad niti raspravljati.

Hvala svima vama koji ste bili uz nas i hvala dragome Bogu.

U vjeri u bolje sutra nas i cijele Domovine, mi idemo dalje.

Odvjetnik Marka Perkovića Thompsona

Davorin Karačić

Velika Thompsonova pobjeda! SUD ODLUČIO: ‘ZDS’ u pjesmi ‘Bojna Čavoglave’ nije prekršaj

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Komentar

Ivo Goldstein: Odluka suda nije utemeljana na liberalno-demokratskim osnovama

Objavljeno

na

Objavio

Povjesničar Ivo Godstein u srijedu je kazao da odluka suda oko pozdrava “Za dom spremni” nije utemeljana na zdravim liberano-demokratskim osnovama, dok je akademik Zvonko Kusić istaknuo da su prepruke Vijeća za suočavanje s prošlošću ostavile društvu da se odredi o tome.

Suci Visokog prekršajnajnog suda donijeli su odluku da poklič “Za dom spremni” na početku pjesme “Bojna Čavoglave” pjevača Marka Perkovića Thompsona nije prekršaj.

Povjesničar Goldstein, koji je bio član Vijeća za suočavanje s posljedicama vladavine nedemokratskih režima, mišljenja je kako ta odluka nije utemeljana na zdravim liberalno-demokratskim osnovama.

Također, smatra da je odluka izvan onoga što je Vijeće preporučilo 2018. godine u Dokumentu dijaloga koje sadrži preporuke o posebnom normativnom uređenju simbola, znakovlja i drugih obilježja totalitarnih režima i pokreta.

“Mi smo donijeli preporuke prema kojima se poklič ‘Za dom spremni’ može koristiti izuzetno u komemorativne svrhe po odluci Vlade”, kazao je podsjetivši da je Vlada nakon donošenja tog dokumenta, trebala donijeti određene zakonske propise, što nije učinila.

Vlada je kupovala vrijeme ne radeći ništa godinu dana dok je Vijeće radilo, a kada je dobila dokument s nizom preporuka što napraviti, po tim preporukama nije napravila ništa, tvrdi.

“Kada bi Vlada generalno zabranila ‘Za dom spremni’ i eventualno ga dozvoljavala u nekim posebnim uvjetima po samoj svojoj odluci, onda bi čitava priča da to ide na Visoki prekršajni sud bila besmislena”, poručio je Godstein za Hinu.

Uz opasku da nije pravnik, Goldstein je kazao da ovakvim sudskim epilogom preporuka Vijeća ipak nije mrtva niti je cijela priča završena.

“Sud je dozvolio Za dom spremni na početku Thompsonove pjesme Bojna Čavoglave, odnosno kazao da se to neće kažnjavati, ali to ne vrijedi za opće korištenje tog pokliča. Druge su situacije vezane za izvikivanje, korištenje pokliča i insignija, i dalje su kazneno problematične”, kazao je Goldstein.

Predsjednik tog vijeća, akademik Kusić Hini je rekao da nije na članovima vijeća niti na njemu samome da komentiraju određene sudske odluke.

“Mi smo dali smjer za koji mislimo da bi društvo trebalo reagirati i ostavili otvoreno da se društvo odredi”, poručio je dodavši da se eksplicitno ne može odrediti prema toj odluci.

“Sud ima svoje rezone, ali mislim da nije naše da to komentiramo”, zaključio je Kusić. (Hina)

Velika Thompsonova pobjeda! SUD ODLUČIO: ‘ZDS’ u pjesmi ‘Bojna Čavoglave’ nije prekršaj

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari