Pratite nas

Komentar

Predrag Štromar o HOS-ovoj ploči u Jasenovcu

Objavljeno

na

Potpredsjednik Vlade Predrag Štromar kazao je kako je uvjeren da će se ploča u Jasenovcu brzo ukloniti.

Potpredsjednik Vlade Predrag Štromar na konferenciji za medije povodom subvencioniranja stambenih kredita nije mogao izbjeći pitanja o uklanjanju HOS-ove ploče s natpisom “Za dom spremni” u Jasenovcu.

Upitan hoće li HNS izaći iz Vlade ako se ta ploča ne ukloni, Štromar je odgovorio.

“Mi imamo dogovor da takvih obilježja više neće biti u javnosti RH. I dalje stojim kod toga. On (premijer, op. a) će to vrlo brzo odraditi”, kazao je Štromar.

Nije želio otkriti je li definiran rok u kojem se ploča mora ukinuti.

“Držimo se dokumenta u kojem nema rokova, možda su nam bitnije neke druge stvari. Mi želimo tolerantnu državu”, rekao je.

Na inizistiranje novinara da kaže u kojem roku očekuju uklanjanje ploče, Štromar je tek kratko poručio:

“Budućnost će to vrlo brzo pokazati”.

Osvrnuo se i na rejting HNS-a poručivši kako su često imali niski rejting i dobre rezultate na izborima.

Ustvrdio je da koalicija s HDZ-om nije bila pogreška.

Na pitanje hoće li se kandidirati za predsjednika stranke, kazao je kako kandidature kreću nakon odluke Središnjeg odbora, što neće biti prije prosinca.

Komentirao je i provođenje kurikularne reforme te kazao kako bi se ona sljedeće godine trebala  početi eksperimentalno provoditi u tri do pet posto škola.

Pero Kovačević: PRAVNI STATUS HOS-a

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

Komentar

Željka MARKIĆ: Zar nije žalosno da niti jedna hrvatska vlada nije osigurala da se u 26 godina snimi film o Vukovaru ili Škabrnji

Objavljeno

na

Objavio

Harrisonovo cvijeće na HRT-u. Film je snimljen 2002. Zar nije žalosno da niti jedan ministar kulture, niti jedna hrvatska vlada nije osigurala da se u 26 godina snimi film o Vukovaru ili Škabrnji poput ovog koji je snimio Francuz Eli Chouraqui?

O Vinkovicima, Osijeku, Slavonskom Brodu, Vukovaru, Iloku, Dubrovniku, Karlovcu, Slanom, Hrvatskoj Kostajnici… Toliko ljubavnih, obiteljskih priča, toliko junačkih djela, toliko hrabrih, dobrih ljudi.

Nije li sramotno da mi, nakon što su stotine milijuna kuna našeg novca dodjeljivane po političkom ključu raznim “kulturnim” projektima – sjedimo 2017. sretni i zahvalni što u pozadini priče, koja opisuje veliku ljubav i hrabrost Amerikanaca, možemo vidjeti i opis strave i užasa kojem su u Vukovaru bili izloženi Hrvati?, komentirala je Željka Markić.

Podsjetimo Harrisonovo cvijeće (engleski Harrison’s Flowers) je francuska ratna drama iz 2000. koju je režirao Elie Chouraqui prema romanu “Diable a l’avantage” Isabel Ellsen. Radnja se odvija tijekom bitke za Vukovar, usred koje jedna Amerikanka (Andie MacDowell) traži svojeg nestalog supruga, novinara Harrisona, koji je nestao tijekom opsade grada. Film je sniman u SAD-u i Češkoj.

facebook komentari

Nastavi čitati

Komentar

Tomislav Karamarko: Hvala vam, dragi Vukovarci i Škabrnjani, za sve što ste dali i dajete Hrvatskoj

Objavljeno

na

Objavio

Došao je 18. studenoga, datum jakog pečata stradalništva, žrtve, ali i otpora i želje za životom jednoga grada i jedne zemlje.

U porušenom Vukovaru, gradu patnje i boli, niknula je taj dan klica života hrvatske domovine.

Još danas bole i razaraju srce prizori ostataka grada, prepunog leševa, i tužne ispaćene kolone naših sunarodnjaka koji napuštaju ognjišta. Bože dragi, zar opet kolone i križni putevi?

Hvala vam, dragi Vukovarci i Škabrnjani, za sve što ste dali i dajete Hrvatskoj. Hoće li vam ikada ovakva Hrvatska bar djelomično vratiti izgubljeno? Bar molitvu, ljubav i poštovanje, ali i brigu za neku novu djecu Vukovara i Škabrnje…

Zbog vas, ali i svih poginulih branitelja, moramo pobijediti sve one koji dovode u pitanje hrvatsku opstojnost i neovisnost, pa i vlastitu letargiju, bezvoljnost i obeshrabrenost.

“Hvala Bogu koji nam daje pobjedu po Gospodinu našemu Isusu Kristu.”
(1 Kor 15, 57)

18. 11. 1991. – Pad Vukovara i Škabrnje (VIDEO)

Predsjednica objasnila zašto je u Kolonu sjećanja došla u žutim ‘zengama’

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari