Connect with us

Analiza

Predsjednica bez premca na top listi najpopularnijih političara u državi

Objavljeno

on

Donald Trump, Kolinda Grabar Kitarović i Melania Trump Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Andrea Hanks / Official White House Photo

Prema novom istraživanju Crobarometar, koje je od od 1. do 20. u rujnu za Dnevnik Nove TV provela agencija IPSOS, predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović u rujnu može biti zadovoljna u političkom smislu.

U predvečerje izborne godine ima većinsku potporu za svoj rad koja je stabilna već tri mjeseca. Trenutačno može računati na potporu 56 posto građana. 36 posto građana ne podupire njezin rad, a ne zna 8 posto birača.

Predsjednica ima 90 posto potpore birača HDZ-a, ali podržava je i 50 posto birača SDP-a. Može računati i na potporu 62 posto birača Mosta i 43 posto potpore Živog zida.

Predsjednica je i dalje najpopularnija, o njoj 65 posto birača ima pozitivan dojam, a njih 29 posto negativan.

Kod HDZ-ovih birača i dalje je najpopularnija predsjednica s 91 posto, potom slijedi Andrej Plenković s 86 posto i na trećem mjestu je Milan Bandić s 54 posto.

Kod SDP-ovaca je i dalje na listi najpopularnijih Anka Mrak Taritaš sa 71 posto, potom Davor Bernardić s 53 posto i na kraju Kolinda Grabar-Kitarović s 52 posto.

Ivan Vilibor Sinčić je najpopularniji kod birača svoje stranke s 88 posto, zatim je tu Božo Petrov sa 63 posto i na trećem mjestu Kolinda Grabar-Kitarović sa 60 posto.

Božo Petrov je među biračima MOSTA najpopularniji s potporom od 89 posto, potom je tu Predsjednica sa 67 posto i na trećem mjestu Ivan Vilibor Sinčić sa 60 posto.

Istraživanje je provela agencija IPSOS od 1. do 20. u mjesecu na 989 punoljetnih građana. Pogreška uzorka je +/- 3,3 a za rejting stranaka +/- 3,6%.

 

Veliki trijumf hrvatske predsjednice

 

 

Predsjednica u UN-u: Hrvatska je metafora za ono što jedna zemlja može učiniti da bi stigla na vrh svijeta

 

 

Predsjednica razgovarala s Trumpom: Bitno mi je da održavamo neprestani dijalog i suradnju

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari