Connect with us

Najave

Predsjednica će sutra održati četvrti krug konzultacija

Objavljeno

-

Predsjednica RH već je poslala signal da će, ako se stranke ne dogovore, raspisati nove izbore.

[ad id=”68099″]

Politički pregovori o sastavljanju vlade između Mosta, SDP-a i HDZ-a puni su preokreta, pa je vrlo teško procijeniti što će se događati. No, kako su Most i koalicija Hrvatska raste jučer nastavili pregovore, s time da se Domoljubna koalicija danas do 16 sati može izjasniti hoće li im se ponovno pridružiti, može se očekivati da će se danas napokon znati tko ima najveće šanse za sastavljanje vlade i za to da u utorak ode k predsjednici ili kao mandatar s potpisima ili s pričom da dogovor očito nije moguć, piše Večernji list

1.  ‘Krajnji rok za odgovor’ 

Vraća li se HDZ: Domoljubna koalicija mora danas do 16 sati reći pristaje li na tripartitnu vladu. S obzirom na izjave šefa HDZ-a da na to ne može nikako pristati, može se očekivati da se neće vratiti na pregovore. No i šef SDP-a postupio je slično, pa čekamo odluku.

2.  ‘Završni dogovor’

Izbor mandatara: Bez obzira na to vratio se HDZ u pregovore ili ih nastavljaju samo SDP i Most, danas bi se trebala donijeti odluka o potencijalnom mandataru i načinu konstituiranja Sabora. Treba prikupiti i potpise s kojima se ide k predsjednici RH.

3.  ‘Konzultacije’

Potpisi ili izbori: Predsjednica RH već je poslala signal da će, ako se stranke ne dogovore, raspisati nove izbore. Četvrti krug konzultacija zakazan je za sutra, što je i bio razlog ubrzanih pregovora tijekom vikenda. O strankama ovisi što će se nakon toga dogoditi.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari