Predsjednica: “Europa mora biti Europa jednakih brzina, jednakih društava”

2

Na Pantovčaku je predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović razgovarala s poljskim predsjednikom Andrzejom Dudom koji je stigao u dvodnevni službeni posjet Hrvatskoj.

Nakon toga održali su zajedničku konferenciju za novinare na kojoj je predsjednica naglasila kako je Inicijativa triju mora inicijativa koja želi povezati gospodarstva srednje Europe te brže i bolje energetsko i digitalno povezivanje zemalja.

Rekla je i kako Hrvatsku i Poljsku uz zajedničku povijest koju dijelimo veže i zajednička budućnost u EU-u. Europa mora biti Europa jednakih brzina, jednakih slojeva, jednakih društava, istaknula je predsjednica. Dodala je i da su razgovarali i obrambenoj suradnji.

Izrazila je očekivanje da će dolazak Trumpa potvrditi strateško partnerstvo SAD-a i Europske unije. Drago mi je da je u samoj najavi iz Bijele kuće naglašena važnost zemalja srednje Europe kao strateškog partnera.

facebook komentari

 • Dusko Besenic

  Mislim da se mnogima u Hrvatskoj neće svidjeti ono što je govorio Poljski Predsjednik,zato jer je nahvalio našu Predsjednicu zbog svih aktivnosti u svezi Baltik-Jadran-C.more,a vrhunac svega kada je zahvalio Predsjednici zbog odlučujućeg utjecaja da Trump dođe na tu konferenciju! Mnoge udbokomunjare i nevladine udruge masovno će početi poboljevati od čira na želucu :)))!

 • Nada Jurinčić

  Ukoliko to znači da Hrvatska treba postati “isto društvo” kao Njemačka ili Francuska-HVALA LIPA,NE!!
  EU je u krvavom i teškom ratu u kojem se NASELJAVAJU SUBKULTURE i POTISKUJE BIJELA RASA,NJENA KUKLTURA I TRADICIJA,NJENA CIVILIZACIJA.
  Draga naša Predsjednice,ako ste suglasni s tim da Europljanin izgubi Europu,onda sam ja s tim i s vama zgrožena.
  Nadam se da ste se krivo izrazili.
  I još nešto mi ne možete objasniti-TREĆE MORE. Tu padate na ispitu hrvatstva.