Connect with us

Komentar

Predsjednica gradi kuću od dva paralelna svijeta

Objavljeno

on

Hrvatska predsjednica K. G. Kitarović nedavno se obratila hrvatskom narodu i  građanima u Hrvatskoj: „Moderna hrvatska država počiva na pomirbi djece ustaša i partizana.“

Ovakvu fatamorganu od zagrljenih ustaša i partizana pretvoriti u stvarnost nije moguće jer u Hrvatskoj nema ustaša.  Nedopustivo je i sramotno od hrvatske predsjednice što hrvatski narod dijeli na nepostojeće ustaše i očevidno postojeće komuniste. Zbog podilaženja komunistima nedopustivo je sve hrvatske domoljube trpati u ustaše i fašiste. Takva bipolarna podjela naprosto ne postoji.

[ad id=”93788″]

Hrvatska jest podijeljena ali na demokratsko-domoljubne Hrvate i totalitarističke jugo-komuniste. Većina hrvatskog naroda lišena je sklonosti ka bilo kojem totalitarizmu ali se ne želi odreći prava na istinu. Druga je stvar što svako propitivanje istine o komunističkim zločinima u pravilu završi etiketiranjem fašizmom i ustaštvom.

Dok se ustaški zločini proizvoljno uvećavaju komunistički se umanjuju ili potpuno negiraju. Pavelić i ustaše su osuđeni dok se Tito i komunisti nedopustivo slave. U Hrvatskoj nema Pavelićevih trgova i ulica ali zato ima Titovih. Nema Pavelićeve Spomen kuće i pred njom tisuće njegovih obožavatelja, ali zato u Kumrovcu ima Titova Spomen kuća ispred koje se svake godine okupe tisuće njegovi obožavatelja okićenih komunističkim simbolima.

Gradnja kuće na temeljima od laži lišena je statike i po život opasna. Istina i dobro ne mogu se izmiriti s lažima i zlom jer bi to bila moralna kapitulacija dobra pred zlom i istine pred lažima. Pomirenje bez prethodno utvrđene povijesne istine i sudskog procesuiranja je rehabilitiranje komunističkih zločina i zločinaca, i bacanje hrvatskih žrtava u najdublje jame zaborava.

Lustracija, sudsko procesuiranje i presude, katarza, pokajanje, pa tek onda oprost i pomirenje, to je jedini redoslijed kojim je Hrvate moguće pomiriti s onima koji se vežu uz (anti)fašizam s komunističkim likom.

Filip Antunović

Podijeli članak s prijateljima

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari