Connect with us

Reagiranja

Predsjednica: Istup zastupnika Stazića govor je mržnje, zloraba slobode govora i imuniteta

Published

on

Ne prestaju reakcije na objave na Facebooku zastupnika SDP-a Nenada Stazića koji je, referirajući se na status hrvatskih branitelja u natječajima za posao ravnatelja, napisao “Jeste li za to da pri odlasku u Irsku hrvatski branitelji imaju prednost?” i “Izgleda da u svibnju 1945. posao nije obavljen temeljito. Kakva šlampavost pobjednika!”

Ovaj istup Stazića za portal Direktno.hr komentirala je predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović, prenosi HRT

U odgovoru s Pantovčaka predsjednica uspoređuje Stazića sa zloglasnim Aleksandrom Rankovićem. 

“Istup zastupnika Stazića govor je mržnje, zloraba slobode govora i imuniteta. Ako ‘u svibnju 1945. posao nije obavljen temeljito. Kakva šlampavost pobjednika!’, to može značiti samo jedno: nije ubijeno dovoljno ljudi, posebno političkih neistomišljenika”, poručuje Predsjednica i pita: ”Kakav je čovjek koji tako nešto može reći? Na preslabu revnost u ubijanju žalio se Aleksandar Ranković 1945., a Nenad Stazić žali se 2018.”, stoji u odgovoru za Direktno, prenosi HRT

“U kronici izdaje ljudskosti ova izjava sigurno će zauzeti vrlo visoko mjesto. Ovo je najbrutalniji nastavak politike ‘mi ili oni’, koja vodi u jednoumlje, eliminaciju neistomišljenika i podriva same temelje demokracije. Razlike između zločina nema, a oni koji opravdavaju ili zagovaraju zločin, zapravo se ne razlikuju od samih zločinaca”, zaključuje Predsjednica.

Zanimljivo je uspoređivanje Nenada Stazića s Aleksandrom Rankovićem. Ranković je bio jedan od čelnika obavještajnih službi i policije u vrijeme najvećih progona i ubojstava nakon Drugog svjetskog rata, ali i sve do njegovog pada sredinom 60-ih.

Rankovića je dugo godina i rukovodio zloglasnom OZNA-om, koja je uz jedinice KNOJ-a “zaslužna” za većinu ubojstava i mučenja političkih protivnika komunističkog režima.

Na Stazića su jučer obrušili zastupnik Hrasta Hrvoje Zekanović i predsjednik Sabora Gordan Jandroković.

Zekanović: Skandalozno je što svi šute na Stazićev govor mržnje

 

Glasnović: U pripremi je optužnica za mistera Stazića (VIDEO)

 

Pero Kovačević: Tražim od DORH-a da pokrene kazneni postupak protiv Nenada Stazića

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari