Connect with us

Događaji

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović nazočila svečanoj prisezi 14. naraštaja dobrovoljačkih časnika

Objavljeno

-

[su_heading size=”18″]Tijekom boravka u požeškoj vojarni predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović je razgledala i izložbu vojne opreme te razgovarala s vojnicima i njihovim obiteljima[/su_heading]

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović nazočila je u Središtu za vojnu obuku u Požegi svečanoj prisezi 14. naraštaja dobrovoljnih časnika.

Prisegu je položilo 419 ročnika i 49 ročnica. Čestitavši im na položenoj prisezi, predsjednica Grabar-Kitarović istakla je kako je ova svečanost i podsjetnik na odgovornost cijeloga društva prema pripadnicima Oružanih snaga i njihovim obiteljima.

“Ulazak u obitelj Oružanih snaga nije jednostavna ni laka odluka, jer ona će možda odrediti vašu karijeru i pravac u životu. Posebice ako jednog dana postanete vojnici, dočasnici i časnici Oružanih snaga. Ako i ne postanete, uvjerena sam da će vam ova kratkotrajna obuka koristiti u vašem daljnjem životu”, rekla je Grabar-Kitarović i posebno čestitala ročnicama, od kojih ni jedna nije odustala od obuke.

Predsjednica Republike je u svom obraćanju istakla i važnost osiguranja uvjeta za normalno funkcioniranje Oružanih snaga.

“Kao Vrhovna zapovjednica planiram u što skorije vrijeme obići sva zapovjedništva, postrojbe i vojarne te provjeriti u kakvim to uvjetima u Hrvatskoj žive i rade pripadnici OSRH kako bih vidjela ima li prostora i mogućnosti za poboljšanje. Nisu uvijek u pitanju samo materijalna sredstva, neki put se možda boljom organizacijom može život učiniti lakšim”, rekla je.

“Ulaganje u Oružane snage je ulaganje u sigurnost. To nije puki trošak. To predstavlja temeljne elemente za ostvarivanje gospodarskog rasta u našoj zemlji. No u središtu obrambenog sustava uvijek je čovjek i naša je dužnost osigurati vam sve uvjete za rad”, istakla je Grabar-Kitarović.

[ad id=”40551″]

Tijekom boravka u požeškoj vojarni razgledala je i izložbu vojne opreme te razgovarala s vojnicima i njihovim obiteljima.

Nakon toga u središtu Požege prisustvovala je postrojavanju hrvatskih povijesnih postrojbi te se u Požeškoj biskupiji susrela s biskupom požeškim mons. Antunom Škvorčevićem.

Na kraju svog boravka u Požegi Predsjednica Republike posjetila je obitelj Poljaković, mlade nezaposlene roditelje s dvoje malodobne djece, te obišla Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo Kovačević u Pleternici.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari