Connect with us

Komentar

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović odlučila je ukloniti Titovu bistu iz Predsjedničkih dvora

Objavljeno

-

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović odlučila je ukloniti Titovu bistu iz Predsjedničkih dvora, ali još traži najbolji način da se riješi “neželjenog gosta”, piše Večernji list.

Nikako nije sklona da Tito ostane gore, ali još nije definiran način na koji će se bista maknuti. Tito je za nju kontroverzna osoba pa stoga ne bi željela da je na taj način prisutan u predsjedničkoj rezidenciji…

Pozvala je Milanovića ‘na kavu i razgovor’

263876328a0500860f81aa24d927c958Nakon što je završila sjednica Vlade RH, predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović nazvala je telefonom premijera Zorana Milanovića.

Kako saznaje Večernji list, ona se odlučila poduzeti prvi korak, premda joj premijer, kao što se zna, još uvijek nije čestitao. Predložila mu je zajednički sastanak radi dobrobiti hrvatske države, te ga je pozvala da joj dođe na Pantovčak “na kavu i razgovor”.

Upoznala ga je, međutim, da će predložiti prema članku 102. Ustava RH, održavanje tematske sjednice Vlade o gospodarskoj i socijalnoj situaciji u RH, na kojoj bi i ona bila nazočna.

Rekla je premijeru Milanoviću da pokreće zakonom propisanu proceduru za održavanje te sjednice. Prema ustavnim odredbama Predsjednik Hrvatske može predložiti održavanje posebne sjednice Vlade i sudjelovati na njoj.

Saznaje se da je fra Jure Zovko u međuvremenu blagoslovio prostorije Ureda Predsjednika, a Predsjednica će u tijeku dana, osim s Milanovićem razgovarati telefonom još i sa Josipom Lekom, predsjednikom Hrvatskog Sabora, kardinalom Josipom Bozanićem, predsjednikom Vrhovnog suda Brankom Hrvatinom, predsjednicom Ustavnog suda TH Jasnom Omejec i predsjednikom Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti akademikom Zvonkom Kusićem.

[ad id=”40551″]

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari