Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović otputovala je u službeni posjet Velikoj Britaniji

0

Dan poslije konzultacija na Pantovčaku, predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović otputovala je u službeni posjet Velikoj Britaniji gdje će je u audijenciju primiti kraljica Elizabeta II. Tamo ide u pratnji supruga Jakova i s 90-godišnjom britanskom kraljicom hrvatska predsjednica će razgovarati 45 minuta. Hrvatskoj predsjednici ovo je ujedno prvi službeni posjet Londonu.

Grabar-Kitarović će tako u podne u Buckinghamskoj palači primiti kraljica Elizabeta II., a nakon audijencije, pri čemu će njih dvije razgovarati o problemima u svijetu, predsjednica će se u 15:30 sastati s premijerkom Theresom May s kojom će pak razgovarati o bilateralnim odnosima između dviju zemalja.

U 16:30 predsjednica bi se trebala sastati s predsjednikom Gornjeg doma Parlamenta Ujedinjenog Kraljevstva – Lordom Fowlerom, nakon čega će u 17:30 uslijediti sastanak s ministrom obrane Ujedinjenog Kraljevstva Michaelom Fallonom

U 19 sati hrvatska će predsjednica održati predavanje na temu „Defining Moment in European and Transatlantic Resilience: Croatian Perspectives“ na Londonskoj školi ekonomije i političkih znanosti, nakon čega će dati intervjue za BBC i Bloomberg.

Uoči posjeta predsjednice RH: Saznajte sve što niste znali o britanskoj kraljevskoj obitelji!

Podsjećamo, hrvatska predsjednica je bila među prvima od europskih čelnika koja je izrazila žaljenje zbog Brexita, ali i naglasila da se volja britanskih građana mora poštovati.

facebook komentari