Connect with us

Vijesti

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović otvorila ured u Varaždinu

Objavljeno

on

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović na dva je dana premjestila svoj ured u Varaždinsku županiju. Šesto je to premještanje njezina ureda u  godinu i pol dana njezina mandata. Ured je službeno otvoren podizanjem zastave u zgradi Županijske palače.

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović okupljenima je poručila kako Varaždinska županija, obzirom na razinu zaposlenosti – ima ogromni potencijal. “I to je svrha mog posjeta – omogućiti ravnomjerniji razvoj i fiskalnu decentralizaciju čitave Hrvatske i stvaranje uvjeta da nam se mladi vraćaju. Veselim se razgovorima sa svima vama”, poručila je predsjednica. “Nadam se da ću u sinergiji s Vladom pridonjeti boljem životu – u boljoj Hrvatskoj”, zaključila je.

Predsjednica će pomoći će da autoindustrija dođe na sjever Hrvatske

Kolinda Grabar-Kitarović se susrela sa županom i gradonačelnikom. U razgovoru je obećala pomoć u dovođenju autoindustrije na sjever Hrvatske. “Nažalost, prosjek plaća je ispod hrvatskoga, što ukazuje na to da se treba kretati u pravcu proizvoda više dodane vrijednosti. Posebno mi se sviđa prijedlog automobilske industrije, tvornice za sklapanje dijelova. Slovačka je upravo na automobilskoj industriji postigla visoke stope raste koje su i omogućile odmicanje od tranzicijskog razdoblja”, rekla je predsjednica i najavila da će ideje i prijedloge koje je čula u Varaždinu predstaviti predsjedniku Vlade.

Župan Predrag Štromar se složio s predsjednicom da je potrebno nadilaziti stranačke crte “jer građane ni ne trebaju zanimati stranke nego na koji način političari mogu odraditi posao da građanima bude bolje”. “Imamo prostor, imamo ljude, imamo želju da to napravimo, imamo potencijalne partnere. To mogu samo premijer, predsjednica, županija i agencije zajedno”, kazao je Štromar koji od predsjednice očekuje pomoć u sudjelovanju države u financiranju troškova izgradnje škola i školskih dvorana, a što je izostalo u ovogodišnjem državnom proračunu. Gradonačelnik Goran Habuš pomoć očekuje pri rješavanju problema baliranog otpada na ulazu u gradu te u dobivanju bivše vojarne u Optujskoj ulici na upravljanje koju bi Grad ustupio Sveučilištu Sjever.

Predsjednica će primiti izaslanstvo Varaždinskih baroknih večeri, rektora Sveučilišta Sjever Marina Milkovića te predstavnike udruga hrvatskih branitelja. Predsjednica će posjetiti Fakultet za organizaciju i informatiku. Razgovarat će i s biskupom msgr. Josipom Mrzljakom.

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Plati kavu uredništvu

EUR