Connect with us

Događaji

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović posjetila zimski kamp Kadetske bojne Oružanih snaga RH

Objavljeno

on

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović posjetila je danas zimski kamp Kadetske bojne u vojarni “Josip Jović” u Udbini. Predsjednica je u uniformi obišla kamp, a vojnici su joj pokazali šatore u kojima su noćili nakon čega je predsjednica i sama ušla u jedan od njih.

– Ja sam spavala u šatoru, ali to je bio onaj veliki, američki, grijani. Jednu noć su nam isključili grijanje da vide kako ćemo reagirati – kazala je Grabar-Kitarović, prenosi N1.

Istaknula je kako su mali šatori puno bolji, pogotovo oni za dvije osobe.


– Jako, jako dobro štiti i drži temperaturu, ali naravno da su ovi šatori koji su predviđeni za dvije osobe puno bolji, jer ipak kad su dva ljudska tijela i malo griju, jest ugodnije, i vi možete primjetiti ulazi li kolega ili kolegica u fazu nekog smrzavanja – objasnila je predsjednica.

Upitana je i o uvođenju skraćenog vojnog roka u Hrvatsku.


– Odbacujem sve kritike onih koji tvrde da to nije dovoljno. Iz vlastitog iskustva tvrdim da je dovoljno za temeljne elemente – od prve pomoći, međunarodnih konvencija, do temeljnih znanja o tretiranju civila, kemijsko-biološko-radiološke zaštite do manevara izvlačenja iz zadimljenog kontejnera, kojim se simulira pad aviona. Definitivno možete puno naučiti – rekla je predsjednica Grabar-Kitarović.

Podijeli članak s prijateljima

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari