Pratite nas

Politički rentgen

PREDSJEDNICA NA „TENKU“ JELENE LOVRIĆ

Objavljeno

na

Jelena Lovrić, novinarka koja je „cvećem“ pozdravila jugo-srpske tenkove 1991. godine, tenkove i svu silu razorne i eksplozivne mržnje u rušilačkom pohodu na Hrvatsku, u svom „velikom intervjuu“ sa predsjednicom Kolindom Grabar Kitarović, nije čula ni jedan redak koji bi joj se mogao svidjeti. Nije čak mogla ni intervenirati u autorizirani tekst, nije mogla dodati ništa u svom antihrvatskom stilu, nije mogla dodati ništa kako bi svojom mentalnokomunističkom mržnjom u svom poznatom maniru omalovažila Predsjedničine poznate stavove.

[ad id=”93788″]

Ima onih koji se zgražaju što je Predsjednica uopće dala intervju toj novinarskoj spodobi, a ima i onih razočaranih domoljuba koji potpuno površno isčitavaju i analiziraju Predsjedničine riječi. Ima onih koji su se več odavno Predsjednice odrekli zauvijek, jer nije njihov trbuhozborac, jer ne govori eksplicite što bi oni željeli čuti.

Ima i onih koji joj više nikada ne će dati glas, ima i onih koji duboko žale što su joj uopće dali svoj glas!?

Zaboravljaju šta bi se dogodilo da joj nisu dali svoj glas? Zaboravljaju kako bi u tom slučaju na tenku Jelene Lovrić još uvijek jahao „jahač apokalipse“, lignjun Josipović! I kada ovako nedijalektički, politikantski, iz ne znam kojih razloga pljuju sami sebi u usta zbog glasa Predsjednici, zaboravljaju šta su prije samo nekoliko dana tim istim „jutarnjim“ mentalnokomunističkim medijima izjavili lignjun Josipović i Stevan Mesić Burduš o Jasenovcu, ustaškoj Vladi i filonacističkim skupinama u Hrvatskoj.

Mogu li se ti brojni, antihrvatski, medijski istupi mrzitelja Hrvatske uopće usporediti makar i u jednom retku s ovim istupom Predsjednice?

Ja nisam spreman sam sebi pljunuti u usta niti pogaziti svoj glas i duboko sam uvjeren kako za to ne postoji ni jedan opravdan razlog, pogotovo ne poslije ovog interjvjua Predsjednice, pogotovo ne zbog toga što se Predsjednica „usudila“ razgovarati s drugaricom Jelenom Lovrić.

Antifašizam obitelji predsjednice K.G.Kitarović bio je okrenut prema talijanskom fašizmu koji je ugrožavao njen rodni kraj od Istre do Dubrovnika. Predsjedničin antikomunizam okrenut je protiv Tita, Jugoslavije, komunističke diktature i svih zala koji je Titov zločinački režim nanio našoj dragoj naciji. To je kristalno jasno rečeno više puta, a dokazano je i djelima.

Kardinal Alojzije Stepinac, predsjednik Tuđman, pa onda i ministar Zlatko Hasanbegović puno eksplicitnije su kritizirali režim NDH od Predsjednice i malo tko se usudio polemizirati s tim velikanima hrvatske povijesne misli.

Tko ne zna ili ne želi čitati neka pročita još jednom?

Nadbiskup Stepinac osuđivao je Hitlerov nacionalsocijalizam “zbog njegovih poganskih rasističkih načela i nazora, nasilja i krvoprolića“. (Benigar,str.355)

Najtočniju i najtežu osudu o logorima izrekao je nadbiskup Stepinac u svom pismu Paveliću 24.veljače 1943. povodom pogubljenja nekih slovenskih svećenika u Jasenovcu. „Ovo je sramotna ljaga i izločin, koji vapi u nebo za osvetom, kao što je i čitav jasenovački logor sramotna ljaga za NDH“- napisao je nadbiskup u tom pismu. (Andrija Lukinović-devetstoljetna biskupija,GK,Zagreb 1995.,str.410)

Dakle ovo su činjenice, ovo je istina i tu istinu svatko kršćanski treba priznati. Ta istina nema nikakve kontekstualne sveze s onim što se događalo u Jasenovcu od 1945-1951 godine.

Treba li ovome dodati izjave Tuđmana ili Hasanbegovića, nakon izjava Stepinca, danas blaženika, sutra svetog i jedinog autentičnog svjedoka tih nemilosrdnih vremena?

 Ne treba!

Ali potrebno je dodati još jedan značajan citat. Još dok je u Zagrebu stolovao Gestapo i SS trupe, Stepinac je 06.03.1943 uputio Paveliću pismo u kojemu kaže: „Ako je posrijedi miješanje koje strane vlasti u naš unutarnji i politički život, onda se ne bojim, da ovaj moj glas i prosvjed dođe i do organa dotične strane vlasti.“(Andrija Lukinović,nav.dj., str.414.)

Analiza je jednostavna. Pavelić je vjerojatno odgovorio  Stepincu kako  ne može kontrolirati Gestapo i SS trupe, jer oni kontroliraju NDH, oprao je ruke, a Stepinac mu odgovara ovakvim pismom, svjestan da NDH nije ni nezavisna, ni slobodna ni Hrvatska .

O tome govori Predsjednica, zbog toga trpi uvrijede. Oni koji vrijeđaju, zapravo vrijeđaju nadbiskupa Stepinca, jer to su njegove riječi, to je istina!

Hoćemo li mi prihvatiti cjelokupnu istinu o svim režimima ili samo djelimičnu istinu, onu istinu koja nama odgovara? Kako bi otklonili tu dilemu evo još jedan dokaz u korist tvrdnjama Predsjednice i Stepinca.

Citat:

„…. Ustaški režim sigurno je pretjerano reagirao na srpske i komunističke provokacije, ali kako izvještava Sundhausen u svojoj Geschichte Jugoslawiens, odgovornost za sve postupke ustaškoga režima snosile su njemačke i talijanske okupacijske vlasti.

Sundhausen citira u svezi s tim američke suce na Nürnberškom procesu da je NDH bila satelitska država čije su djelovanje usmjeravali isključivo Nijemci i Talijani

Protiv ustaških zlodjela prva je prosvjedovala Katolička crkva, u prvom redu zagrebački nadbiskup Stepinac. O tome najuvjerljivije piše Sojčić….“

U potrazi sam za cijelokupnom presudom i pravorijekom spomenutih američkih sudaca i tek kada to objavim, vidjet će se tko je bio pravi vladar u NDH. Ta „skrivena“ presuda, koja zapravo Pavelića i NDH ekskulpira od dobrog dijela odgovornosti za zločine u Jasenovcu, ne odgovara ni komunistima ni našim ultradesničarima, ni možebitnim provokatorima koji „čeznu“ za hrvatskim pozdravom „Za dom spremni!“

Komunistima, ta istina  ne odgovara, jer ne žele ni za milimetar umanjiti Pavelićevu krivnju ni mit o Jasenovcu, a desničarima ili provokatorima također ne odgovara istina, jer ne žele priznati kako je NDH zapravo bila neslobodna satelitska država pod potpunim Hitlerovim protektoratom.

 Ovom činjenicom,. 10.travnja 1941 godine i vjekovna težnja hrvatskog naroda za svojom nezavisnom državom ne gubi ni trunke svog povijesnog sjaja. Nije Pavelić stvarao zločinačku državu NDH, nego je Hitler režim NDH nasilno učinio zločinačkim. U protivnom, Hrvatsku i hrvatsku Crkvu sravnio bi sa zemljom i NDH ne bi postojala!

I eto! Komunisti, ultradesničari i provokatori našli su se na istom poslu u zataškavanju istine!? Našli su se i na platformi napada na Predsjednicu!

Proizvođači ustaša i s lijeve i s ultradesne strane znaju i moraju znati da takva rabota zaustavlja lustraciju. Cilj lustracije nije rehabilitacija NDH, rehabilitacija koja je sizifov posao. Cilj lustracije je rušenje bedema komunističkih natruha, rušenje zločinačkog režima J.B.T.-a., rušenje komunističke platforme na kojoj počiva današnja hrvatska neokomunistička ljevica.

Što više ustaša više antifašizma, što više ustaša više medijskog pogroma u ovoj, još uvijek neravnopravnoj medijskoj utakmici. Što više ustaša manje lustracije! Što više ideoloških ratova manje lustracije!

To poručuje Predsjednica, zato zaustavlja ideološke ratove, jer u tim ratovima demokršćanski korpus hrvatskog naroda sigurno gubi! Oni koji proizvode ustaše, koji proizvode te ratove, a Predsjednica ih je jasno naznačila, proizvode ih upravo zbog toga, jer znaju kako mogu ponovo pobijediti jedino tim Mesićevskim, populističkim, ofucanim oružjem, kojim komunisti atakiraju na ogromnu populacijsku grupu „ispranih mozgova“! Jedino tako mogu spriječiti lustracijske procese koji su nezaustavljivi!

Za kraj, vizualizirajte si ovu sliku!

Angela Merkel dolazi u posjetu Predsjednici, na crvenom tepihu zaustavlja se pred počasnom postrojbom, digne ruku i kaže: „Za dom“!, a počasna postrojba odgovara „Spremni“!

[ad id=”93788″]

Ima li to ikakvog smisla, inteligencije i pameti? Je li to dobro promišljena taktika? Meni je puno ljepša i prihvatljivija ostavština predsjednika Tuđmana i naših branitelja koji su bez ostatka prihvatili službeni pozdrav:

 “Pozdrav Domovini“! „Pozdrav“! Ili „Domovini vjerni“!

Vjerujem da tako misle i svi svjetski državnici koji razmišljaju o protokolu kao i ogromna večina domoljubnog hrvatskog naroda!?

Kazimir Mikašek-Kazo/Kamenjar.com

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Politički rentgen

Velikosrpski totalitarizam u Hrvatskoj!

Objavljeno

na

Kazimir Mikašek-Kazo

Bilo bi stvarno smiješno i besplodno po ne znam koji put dokazivati pozivajući se na Ustav Republike Hrvatske da su manjine u Hrvatskoj, uključujući i najbrojniju, onu Srpsku, najzaštićenije manjine na Svijetu. Ne samo da uživaju gotovo neograničena prava, već si je Srpska manjina predvođena Miloradom Pupovcem uzela i to pravo da nesmetano organiziranom medijskom kampanjom uporno pljuje i ponižava državu u kojoj žive , u kojoj dobivaju plaće, a zaslužene i nezaslužene mirovine dobivaju oni koji nisu i oni koji su sudjelovali u oružanoj pobuni protiv Hrvatske.

Milorad Pupovac vješto koristi i svoju institucionalnu moć s pozicije koalicijskog partnera u vladajućoj većini pa njegov agitprop glasno odzvanja i u međunarodnoj zajednici te godi ušima poglavito onih koji nisu nikada bili skloni osamostaljenju Hrvatske.

Na dan sjećanja i osude svih totalitarizama u Svijetu svjedočili smo brutalnom velikosrpskom totalitarizmu i teroru manjine nad većinom  u režiji patetičnog Milorada Pupovca koji se predstavlja hrvatskoj javnosti kao najugroženiji čovjek na svijetu, pa onda tu svoju ugroženost prenosi na cijelu srpsku zajednicu u Hrvatskoj šaljući im istu onu poruku kakvu je svojevremeno za vrijeme balvan revolucije slao poznati srpski psihijatar Jovan Rašković koji je imao magičnu hipnotizersku moć pokrenuti srpsku manjinu u Hrvatskoj proizvodeći krvavi rat protiv Hrvatske. Između Jovana Raškovića i Milorada Pupovca gotovo da i nema nikakve razlike.

Obojica prekaljeni intelektualci, obojica uvjerljivi retoričari i obojica na istom zadatku onda i sada. Tu zadaću su naučili napamet još davno iz poznatog govora Vase Čubrilovića koji je 1939. godine u Banja Luci kazao slijedeće:

„Srpska nacionalna manjina u hrvatskim zemljama mora uvijek predano raditi na sprječavanju nastanka bilo kakve Hrvatske države, a ako se to uslijed povijesnih okolnost i dogodi pa Hrvatska dobije državu dužnost im je aktivno raditi na dekonsolidaciji takve države“!

Ta strateška ideja utkana je kao crvena nit u sve srpske memorandume, a modus operandi pobunjene i izmanipulirane srpske manjine u Hrvatskoj mogli smo gledati vlastitim očima i slušati vlastitim ušima od balvan revolucije pa sve do jučer. Ista retorika, „ista meta isto odstojanje“, „sve još miriše na nju, balvan revoluciju“! Milorad Pupovac, stup koalicijske stabilnosti vladajuće većine i stup stabilnosti Plenkovićeve Hrvatske u svom nevjerojatnom patetičnom glumatanju ugroženog Srbina u Hrvatskoj na N1 TV povodom incidenta u jednoj birtiji u Uzdolju kraj Knina, braneći Plenkovićev koncept ove koalicijske vladajuće većine, nespreman da iz te koalicije izađe, za navodnu ugroženost Srba u Hrvatskoj, za stanje mržnje i opće netrpeljivosti pronašao je jedinog mogućeg dežurnog krivca u imenu i prezimenu Tomislava Karamarka, pa onda onako duboko uvrijeđen i iznenađen tvrdi da napadi na Srbe nisu od jučer, već eskaliraju od 2014., kada je Tomislav Karamarko tadašnji šef HDZ-a poručio – “nikada više sramotne i ponižavajuće koalicije sa SDSS-om“.

U svom mučeničkom obraćanju hrvatskoj naciji na N1 TV, zarastao u tek niklu početničku bradu dakako, nije zaobišao ni predsjednicu Kolindu Grabar Kitarović komentirajući njenu izjavu o incidentu kraj Knina riječima da od nje ništa drugo nije ni očekivao. Porciju Pupovčevih batina dobili su po ne znam koji putu crkveni velikodostojnici iz Katoličke crkve i najbolje je citirati što je Milorad Pupovac izjavio za Bosanske medije:
Prema njegovim riječima, nesnošljivost i nasilje prema drugim narodima povezana je s pokušajem rehabilitacije ustaštva.

“One su tijesno povezane s povijesnim revizionizmom koji se u Hrvatskoj ogleda u tome da se pokušava rehabilitirati ustaški pokret i ustanoviti ga u novom europskom kontekstu, u novoj europskoj Hrvatskoj. U tome značajnu ulogu imaju pojedini članovi episkopata lokalne Katoličke crkve i klera općenito, imaju pojedine veteranske organizacije, pojedine političke stranke i nevladine organizacije koje su nastale uz tijesnu povezanost s episkopatom lokalne Katoličke crkve i nacionalne Katoličke crkve i političkih stranaka koje su s njima povezane kao njihovo političko krilo”, ustvrdio je čelnik vladajućeg SDSS-a.

“Ta vrsta povijesnog revizionizma u kojemu se u europskom kontekstu želi rehabilitirati ustaštvo, a optužiti sve druge: Jugoslaviju, socijalistički poredak, komunistički pokret, druge narode na prostoru bivše Jugoslavije, to jeste Srbe i ostale, to je nešto što je matrica po kojoj se to odvija u Republici Hrvatskoj. I to doprinosi tome da Hrvatska postaje faktor nestabilnosti na prostorima bivše Jugoslavije. Da Hrvatska postaje faktor produbljivanja nepovjerenja na prostorima bivše Jugoslavije i da predstavlja svojevrsnu crnu ovcu ionako ne baš svijetlom stanju međuetničkih odnosa na prostorima bivše Jugoslavije”, istaknuo je Pupovac.

Naravno, Pupovčeve razorne teze nisu potkrijepljene ni jednim dokazom, nije upro prstom niti u jedno ustaško ime i prezime, niti u jednu stranku koja veliča ustaštvo ili NDH, nema dokaza da je bilo tko osuđen ili optužen zbog veličanja Ante Pavelića i NDH i sve se svodi na otrcanu velikosrpsku totalitarističku matricu od Vase Ćubrilovića do Milorada Pupovca. Teške optužbe imaju za cilj od hrvatskog naroda stvoriti ustaški i genocidni narod koji se ponovo iz obijesti bez ikakvog razloga okomio na nevini i pošteni nebeski srpski narod. Krajnji je cilj Pupovčevog mantranja provoditi politiku Vase Ćubrilovića i na svaki mogući način dekonsolidirati Hrvatsku državu, poljuljati međunarodni ugled Hrvatske, kako to stoji zapisano u memorandumima SAN-u. Pupovac se osjeća moćno, on zna da ne postoji politička volja ni snaga kod premijera Andreja Plenkovića da hladnokrvno zapovjedi svojoj tajnici da mu pripremi dokument o raskidu koalicije, kako je to brzopotezno kaubojski učinio s ministrima Mosta.

A kada se na Pupovčevu predvodničku trubu okestrirano nadovežu dvije prve „dragačevačke trube“, Vučić i Dačić, a svi zajedno su europski miljenici službenog Zagreba, onda zbog kukavičke šutnje i nečinjenja dobijemo što i zaslužujemo. Dobijemo poruku da će Srbija ponovo braniti Srbe u Hrvatskoj, da će Jelena Lovrić ponovo bacati cvijeće na srpske tenkove, dobijemo poruku da je srpska pobuna 1991. godine bila opravdana i dobijemo poruku da je Hrvatska „slučajna država“ koja po Vasi Čubriloviću mora biti dekonsolidirana, koja mora nestati. I eto, kao slučajno, u cijeli ovaj velikosrpski „dragačevački“ orkestar unisono i promptno se uključe i prve srpske trube Hrvatske Stjepan Mesić i Budimir Lončar koje daju ritam ovoj klasičnoj veleizdajničkoj simfoniji. Jer nisu valjda slučajno Milorad Pupovac, Stjepan Mesić i Budimir Lončar, zato što je prof. Zvonimir Šeparović ustao na lijevu nogu, na javnoj sjednici pred sudskim vijećem „Hrvatskog nacionalnog etičkog sudišta“ osuđeni za etičku veleizdaju hrvatskih nacionalnih interesa? Etički veleizdajnici nesmetano trube što odjekuje duboko do srca Europe i međunarodne zajednice rušeći sva nastojanja Pantovčaka da se Hrvatska čvrsto pozicionira kao moderna srednjoeuropska zemlja, kao zemlja dovršene postkomunističke tranzicije, kao zemlja sigurnosti, prosperiteta i potencijalnog blagostanja. Veleizdajnici ne daju Hrvatskoj da se izvuče iz živog balkanskog blata, ne daju da se Hrvatska otme velikosrpskom zagrljaju, jer u tom zagrljaju novog bratstva i jedinstva veleizdajnici žive kao bubreg u loju ne mareći ni za hrvatsku sirotinjsku večinu niti za srpsku sirotinjsku manjinu u Hrvatskoj. „U se na se i poda se“ njihova je jedina svetinja!Hrvatska s pravom uskoro očekuje konačno pozitivno mišljenje o ulasku u Schengen, Hrvatska se ubrzano priprema za predsjedanje Europskom unijom. Ova dva prvorazredna politička događaja, bez ikakve sumnje, trebala bi Hrvatskoj donijeti dodatnu sigurnost i ugled u međunarodnoj zajednici. Schengenski režim u trenutku kada Hrvatska granica postane granica Europe kao zajednički europski sigurnosni interes, zapravo je trn u oku naših susjeda, jer bi ulaskom Hrvatske u Schengen mogao pasti u vodu njihov strateški plan. A plan je monstruozan, jer nagomilani migranti na granicama Hrvatske trebali bi biti udarni malj za destabilizaciju Hrvatske i dokaz da Hrvatska nije u stanju štititi granice Europe!

Misli li netko doista da Slovenija iz čistog mira podiže novih 40 kilometara sofisticirane žičane ograde na granici s Hrvatskom?
Planski nagomilanih migranti na granicama Hrvatske mogli bi onako planski, „Čubrilovićevski“, destabilizirati i „dekonsolidirati“ Hrvatsku državu. Zbog toga „dragačevači trubači“ potpomognuti hrvatskom „ustaškom“ tercom Stipe i Bude ne trube trubljenja radi, niti Bošnjački sevdahlije iz kurtoazije izmišljaju nove antihrvatske sevdaške viceve, kao one nakon posjeta predsjednice Kolinde Grabar Kitarović Izraelu. Ovdje se ne radi o banalnim događajima jedne birtaške tučnjave, ovo nije banalno, nego bi vrlo brzo moglo postati duboko „analno“ ukoliko službeni Zagreb namjerno ili slučajno, prešutno okrene leđa uspaljenim neprijateljima i mrziteljima Hrvatske.

Kazimir Mikašek-Kazo

Napomena: u tekstu sam namjerno, u dogovoru s autorom koristio dijelove teksta iz objave Tomislava Karamarka na FB-u!

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Gluposti

Bernardić: U Vukovaru je nužno postaviti dvojezične ploče

Objavljeno

na

Objavio

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić izjavio je u utorak kako smatra da je u Vukovaru nužno postaviti dvojezične ploče jer, kako je istaknuo, ustavna pitanja koja reguliraju zaštitu nacionalnih manjina za SDP ne smiju biti sporna, niti upitna.

“Hrvatski Ustav se mora poštivati. Ustavna pitanja koja reguliraju zaštitu nacionalnih manjina za nas u SDP-u ne smiju biti sporna niti upitna. Smatram da je u Vukovaru nužno postaviti dvojezične ploče”, izjavio je Bernardić za RTL Danas upitan kako bi riješio situaciju u tom gradu s obzirom na to da je Ustavni sud zaključio da se prava srpske nacionalne manjine u Vukovaru moraju unaprijediti, a saborski Odbor za nacionalne manjine pozvao Vladu da postavi dvojezične ploče.

Upitan očekuje li da će se održati izvanredna sjednica Sabora vezano uz Mostov zahtjev za opozivom ministra zdravstva Milana Kujundžića, Bernardić je ocijenio kako je ustavna obveza održati izvanrednu sjednicu Sabora i raspraviti o tom zahtjevu te je poručio da će i dalje na tome inzistirati. Istaknuo je i da su zastupnici SDP-a koji sjede u saborskom Odboru za Ustav, Poslovnik i politički sustav poslali upit o tome Ustavnom sudu.

“Ako se on ne očituje, onda ćemo morati pozvati predsjednicu Republike koja po članku 79. Ustava ima ovlasti da sazove izvanrednu sjednicu Sabora da se to raspravi”, kazao je Bernardić, ne želeći prejudicirati hoće li ona to napraviti ako joj se obrate.

Na novinarsku opasku da ga je premijer Andrej Plenković ipak poslušao smijenivši neke ministre za koje je SDP tražio da odu iz Vlade te pitanje je li to na neki način početak velike koalicije između HDZ-a i SDP-a, Bernardić je oštro odbacio takvu mogućnost.

“Nema koalicije s HDZ-om, sa strankom koja je u ovom trenutku najkorumpiranija stranka u Hrvatskoj. Ova Plenkovićeva vlada je bila prisiljena napraviti rekonstrukciju. Javnosti je jasno zašto su ministri morali otići, jedino kome to nije jasno je DORH koji ne radi ništa”, ocijenio je.

Dodao je i da od novih ministara ne očekuju ništa.

Upitan bi li bilo dobro da HNS kao HDZ-ov koalicijski partner podrži SDP-ovog kandidata Zorana Milanovića, Bernardić je rekao da ne se može spriječiti nikoga osobno da ga podrži, pa čak niti neku stranku da to učini javno.

“No, moj stav je poznat – nema suradnje sa strankom koja je izdala svoje birače i na neki način prevarila svoje birače utrčavši u ovu trgovačku koaliciju koja egzistira na političkoj korupciji”, rekao je.

Kritizirao je aktualnu predsjednicu Republike Kolindu Grabar- Kitarović ocijenivši da nije ispunila svoja dva najzvučnija predizborna obećanja, ali da je u međuvremenu postala dobra navijačica.

Komentirao je i današnje tvrdnje Zdravka Mamića o korumpiranosti predsjednika Vrhovnog suda Đure Sesse, istaknuvši da se radi o teškim optužbama koje udaraju na sam temelj demokratskog i pravosudnog poretka u Hrvatskoj.

“Jedino što mogu izraziti je zabrinutost i pozvati institucije da reagiraju i ispitaju navode”, rekao je predsjednik SDP-a Bernardić.

(Hina)

 

Tihomir Dujmović: Trasiran je put prema velikoj koaliciji – Iduća lovina su Vukovar i Penava

 

 

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari