Pratite nas

Komentar

Predsjednica: Nemamo vremena! Tražit ću razgovore za utvrđivanje većine ako se bude odugovlačilo!

Objavljeno

na

Prredsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović izrazila je u ponedjeljak nadu da nakon drugog kruga lokalnih izbora neće biti i prijevremenih parlamentarnih izbora te je najavila kako će nakon lokalnih izbora, ako Vlada bude odugovlačila s parlamentarnom većinom u Hrvatskom saboru, tražiti i drugi krug razgovora s političkim strankama da bi se utvrdila parlamentarna većina.

Novinare je na proslavi 25. obljetnice primanja Hrvatske u članstvo Ujedinjenih naroda u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici zanimalo je li prvi krug lokalnih izbora bio i prvi test za skore prijevremene parlamentarne izbore. “Ne bih špekulirala o tome, predstoji još drugi krug, kao što ste vidjeli, u velikim gradovima je situacija još neizvjesna, pogotovo u Zagrebu i u Splitu”, rekla je Grabar-Kitarović.

“Mogu ponoviti da se moramo svi odgovorno ponašati, imajući u vidu činjenicu da izbori svakih osam do devet mjeseci nikako ne mogu pridonijeti ni stanju u zemlji ni političkom rejtingu Hrvatske”, kazala je predsjednica dodajući kako se pritom ne izjašnjava protiv prijevremenih izbora, jer će se oni dogoditi ako se raspusti Hrvatski sabor, odnosno ako predsjednik Vlade ili cijela Vlada daju ostavku ili izgube povjerenje.

“Međutim, moram reći da se osobno već osjećam pomalo, neću reći frustrirana, ali nije ugodno raditi u ovim okolnostima kad cijelo vrijeme morate razmišljati o tome da ste u predizbornoj kampanji i da se sve što učinite interpretira u okvirima te predizborne kampanje; onda ste blokirani, ne možete raditi svoj posao kako treba, tako da se nadam daljnjoj stabilnosti Hrvatske, što god da se dogodi”, napomenula je Grabar- Kitarović.

Poželjela je pritom da “idemo k tome da zacementiramo ovaj gospodarski rast i da Hrvatska nastavi izlaziti iz krize, iz recesije u kojoj je bila i da gospodarski rast bude još snažniji”.

“Kad završe lokalni izbori, ako se bude odugovlačilo, ako u razumnom roku ne bude rješenja, tražit ću razgovore za utvrđivanje parlamentarne većine”, kazala je predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović danas u Zagrebu na proslavi 25 godina članstva Hrvatske u UN-u.

Na pitanje sto je razuman rok, rekla je: “U roku od nekoliko dana nakon lokalnih izbora. Jednostavno nemamo vremena za čekanje.”

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

Komentar

VUKOVAR, PROVJERA NAŠE LJUDSKOSTI

Objavljeno

na

Objavio

Mjesec je studeni, unatoč svome imenu, mjesec lijepih i nostalgičnih iskustava. Tako je sve dok pred nas ne izroni, dok nas ne zaskoči datum 18. studenog. On nas odmah odnese u taj datum 1991. On se ne može zvati danom.

To je drama, sinonim stradanja, sinonim pomračenja ljudske vrste. Tog dana postaje istinito ime ovog mjeseca. Postaje hladno, postaje studeno u našim dušama. Jer Vukovar je živi grad i živa stvarnost spremljena u povijest i naše sjećanje. Kad kažemo spremljena, ne smije značiti odložena stvarnost! Povijest je Vukovara postala povijest rođenja moderne i samostalne Hrvatske ali i povijest svakoga od nas.

Vukovar neprekidno mora osnaživati političku, simboličku i egzaktnu snagu i vrijednost za Hrvatsku i ukupnu javnost… Vukovaru moramo osigurati memorijsko mjesto i svetište koje traži njegova snaga i tragovi ubrazdani na licu tisućljeća. Postati grad pomirenja, grad prijatelj sviju…

Provjera ljudskosti i sposobnosti našeg življenja i opstajanja. Možemo mi, i moramo to htjeti i znati graditi …

Za Vukovar nam trebaju mirni, autentični, utemeljeni, svjesni i odlučni potezi. Da kandidatura grada Vukovara za neprolaznu povijest bude potvrđena zrelošću naše generacije koja će znati iskustva prošlosti ugraditi u svoju budućnost… napisao je Goran Marić na facebooku povodom Dana sjećanja na žrtve Vukovara.

 

facebook komentari

Nastavi čitati

BiH

VIDEO – Knezović: Zaoštravanje odnosa BiH i Srbije je samo populizam i medijska pompa!

Objavljeno

na

Objavio

Bošnjački član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović odbacio je danas tvrdnje kako njegova izjava da bi bio spreman na rat ukoliko bi se Republika Srpska pokušala odcijepiti od Bosne i Hercegovine predstavlja prijetnju, nego je rekao kako je to logičan odgovor na pokušaje podjele koju zagovaraju srpski čelnici u BiH.

“Nije prijetnja kazati da ćete braniti svoju zemlju, prijetnja je kad kažete da ćete rasturiti vlastitu zemlju”, rekao je Izetbegović u Mostaru u izjavi za medije.

Izetbegović: Izjava da smo spremni na rat ne predstavlja prijetnju

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari